SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Simona Halep - Garbine Muguruza // A patra oară cu noroc? Românca e din nou foarte aproape să devină liderul WTA, după ce a ratat alte 3 șanse uluitoare

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2017 17:40

Simona Halep are în această seară ocazia de a trece, în sfârșit, pe primul loc în ierarhia WTA. Pentru ca acest lucru să se îndeplinească, Halep trebuie să o învingă pe spanioloaica Garbine Muguruza în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati. 

Sportiva noastră se află pentru a patra oară în acest an extrem de aproape de urcarea pe primul loc, Simona Halep ratând incredibil precedentele trei ocazii.

1. Prima oară, Halep putea trece pe primul loc după finala de la Roland Garros cu letona Jelena Ostapenko: românca a condus cu 6-4 și 3-0, însă adversara sa a întors incredibil soarta meciului și i-a spulberat visele româncei.

2. Câteva săptămâni mai târziu, Halep a avut o nouă șansă uriașă. Ea putea trece pe primul loc dacă ajungea în finala turneului de la Eastbourne, însă a pierdut un meci dramatic cu Caroline Wozniacki în sferturile turneului britanic. Halep a condus cu 7-5, 3-0, însă a scăpat meciul printre mâini, daneza impunându-se ulterior cu 6-1 în decisiv. 

3. Sorții au adus-o din nou pe Halep în preajma fotoliului de lider din WTA la Wimbledon. Românca ar fi trecut pe prima poziție în clasament dacă ar fi ajuns în semifinale la Wimbledon, dar a ratat șansa după ce a fost învinsă în sferturi de Johanna Konta după un alt meci interzis cardiacilor: reprezentanta noastră a condus cu 7-6, a avut 5-4 în tie-break-ul setului secund, însă și atunci a pierdut meciul.

Acum, Halep are din nou șansa de a deveni prima jucătoare română care ocupă primul loc al clasamentului WTA, iar jocul prestat până acum la Cincinnati îi îndreptățește pe fanii Simonei să spere că acest deziderat se va îndeplini în această seară. 

  • Partida dintre Simona Halep și Garbine Muguruza va avea loc în această seară, de la ora 21:00. Duelul va fi în direct pe TV Digi Sport 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
1426137020746816
Mihai Mitzoze  •  20 August 2017, 20:54

nu stie nimeni un link ceva....sunt in cipru si am doar dolce............

merace
merace  •  20 August 2017, 20:31

Cu o jucatoare de talie mondiala ca Simona, cred ca TVR ar trebui sa transmita toate partidele din turneele WTA, ca sa le vada toti românii. Acum le vad doar abonatii unei anumite firme...

174144212951567
Ioan Dragos  •  20 August 2017, 20:27

Hai Simona!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează