SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Simona Halep, înfrângere cu Karolina Pliskova » Jucătoarea noastră e eliminată de la Madrid, dar păstrează locul 1 WTA

Simona Halep a fost eliminată de la Madrid // Foto: Reuters +19   FOTO
Simona Halep a fost eliminată de la Madrid // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 10 mai 2018 15:06

Karolina Pliskova (Cehia, locul 6 WTA) a eliminat-o în sferturile de finală de la Madrid pe Simona Halep, scor 6-4, 6-3.

Jucătoarea noastră a jucat bine, însă cehoaica în vârstă de 26 de ani a fost într-o zi de grație, în care a făcut ravagii cu lovitura de dreapta și cu jocul variat.

Spre deosebire de meciul de la Australian Open, acum, Pliskova s-a concentrat să o plimbe pe Simona, să nu îi dea ritm de pe fundul terenului și să caute punctele decisive. Rezultatul? Simona Halep n-a avut nicio minge de break în setul doi, deși primul set l-a început bine, cu un break.

A fost primul meci pierdut de Simona Halep la Madrid din 2015 încoace. Halep rămâne numărul 1 WTA datorită înfrângerii timpurii suferite de rivala principală, daneza Caroline Wozniacki.

  • În semifinale, Karolina Pliskova o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Daria Kasatkina și Petra Kvitova;
  • În cealaltă semifinale, Caroline Garcia o va înfrunta pe câștigătoarea din Maria Sharapova-Kiki Bertens.

Parcursul lui Halep la Madrid:

Turul I: Simona Halep - Ekaterina Makarova 6-1, 6-0 
Turul II: Simona Halep - Elise Mertens 6-0, 6-3 
Turul II: Simona Halep - Krystina Pliskova 6-1, 6-4
"Sferturi": Simona Halep - Karolina Pliskova 4-6, 3-6

Desfășurarea meciului

GAME, SET, MECI! Karolina Pliskova încheie cu un break alb!

3-5 GAME PLISKOVA! Cehoaica n-are nicio emoție pe propriul serviciu și e foarte aproape de câștigarea meciului! Simona n-a avut nicio minge de break în acest set.

3-4 GAME HALEP! Simona continuă să servească foarte bine și își face serviciul!

2-4 GAME PLISKOVA! Cehoaica prinde foarte bine tușele terenului și Simona nu poate face decât să alerge după mingi fără niciun folos. Karolina e ajutată și banda fileului, care a oprit o minge în terenul Simonei într-un moment critic.

2-3 GAME HALEP! Simona reușește un game alb, după ce a reușit să servească foarte bine.

1-3 GAME PLISKOVA! Karolina a câștigat la 0 pe serviciul Simonei. Jucătoarea noastră a comis câteva erori copilărești și meciul devine tot mai dificil pentru Halep.

1-2 BREAK PLISKOVA! Cehoaica insistă cu mingile puternice, are o zi perfectă pentru lovitura de dreapta și obține breakul și în setul secund!

1-0 GAME HALEP Cu toate că a pierdut primele două mingi, Simona ia primul game.

4-6 SET PLISKOVA! Cehoaica închide setul și joacă senzațional! Este primul set pierdut de Simona Halep la această ediție a turneului de la Madrid!

4-5 GAME HALEP După un game complicat, în care a apărat mingi de set, Simona Halep o forțează pe Pliskova să fie nevoită să servească pentru set! Jucătoarea noastră l-a chemat pe Darren Cahill, care a sfătuit-o să nu mai caute permanent lovitura decisivă, ci să aibă mai multă răbdare;

3-5, GAME PLISKOVA Vine și confirmarea breakului, Pliskova reușește un game-fulger pe propriul serviciu, câștigat la zero;

3-4, BREAK PLISKOVA Insistența Karolinei dă roade, break la 15!

3-3 GAME PLISKOVA Ambele jucătoare își adjudecă serviciul. Karolina caută să joace foarte variat, cu multe lovituri în putere alternate cu scurte. Simona e puțin în contratimp;

3-2, GAME HALEP Simona a pierdut primele două puncte pe propriul serviciu, dar a recuperat grație loviturilor de dreapta. Jucătoarea noastră se încurajează, iar Darren Cahill, alături de familia Simonei, aplaudă în tribune;

2-2, GAME PLISKOVA Karolina face primul game pe propriul serviciu, având un joc mai incisiv, cu o urcare la fileu completată de un smash;

2-1, REBREAK PLISKOVA! Bucuria a durat puțin pentru Simona, care și-a pierdut avantajul, după câteva greșeli neforțate;

2-0, BREAK HALEP! Jucătoarea noastră a forțat pe serviciul adversarei, care a scăpat câteva mingi afară. Ion Țiriac și Nadia Comăneci sunt în tribune;

1-0, GAME HALEP Simona începe bine meciul și nu-i dă nicio șansă adversarei. Pliskova a luat un singur punct.
A început meciul! Simona e la serviciu!

  • Simona Halep conduce autoritar raportul meciurilor directe cu Karolina Pliskova, 6-1. Ultima confruntare dintre cele două a avut loc în acest an, în sferturile de la Australian Open, când românca s-a impus categoric, 6-3, 6-2.
  • Pe zgură, cele două s-au întâlnit o singură dată, în semifinalele de la Roland Garros de anul trecut. Simona a câștigat atunci în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3.

 

 

Vezi și

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (87)
atentu
atentu  •  10 Mai 2018, 16:46

"Perfecţionista" şi-a luat-o. Nu se mai pot citi articolele cu osanalele de la meciul anterior al Simonei pentru că fiţuica cu iz de peşte împuţit a avut grijă să le scoată. Pentru că îşi dă cu racheta sau cu pumnii în cap sau dă cu racheta de pământ americanii au considerat-o perfecţionistă. Având în vedere antecedentele în domeniu, Halep ar putea începe cu xanax.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  10 Mai 2018, 16:28

Aceeași poveste ! Halep joacă bine doar cu jucătoare slabe iar când apare una care are și serviciu și lovituri și precizie gen Pliskova, Wozniaki sau Sharapova, joacă chinuit și nu reușește nici măcar să returneze în teren mingi simple ! Cu serviciul de 40 km/h și fără viziune în momente simple rămâne o jucătoare aflată acolo conjunctural și nu printr-un joc valoros, complet ! Oricum cred că într-o lună nu va mai fi pe primul loc , un loc mincinos și pentru ea și pentru tenisul feminin ! La Madrid va câstiga Sharapova sau Garcia !

cezars61
cezars61  •  10 Mai 2018, 16:51

Bravo , fată ! :) Atâta poți , atâta faci . Cel mai slab nr. 1 WTA .

Vezi toate comentariile (87)
Comentează