SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

SIMONA HALEP - KAIA KANEPI // Cum se schimbă lupta pentru locul 1 WTA după eliminarea româncei din primul tur la US Open

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 27 august 2018 22:50

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a fost eliminată de Kaia Kanepi (33 de ani, 44 WTA), scor 2-6, 4-6, în primul tur de la US Open. Jucătoarea noastră e sigură că își va păstra prima poziție, indiferent de câștigătoarea ultimului Mare Șlem din 2018.

Avansul clădit de Simona Halep în ultimele luni îi oferă stabilitate pentru încă cel puțin două săptămâni.

La finalul US Open, Halep va totaliza 8.061 de puncte. Principala urmăritoare, daneza Caroline Wozniacki (27 de ani, 2 WTA) poate ajunge la maximum de 7.905 puncte, în cazul unui triumf pe hardul american. Wozniacki debutează mâine, contra lui Sam Stosur (64 WTA), în primul meci de pe arena centrală. Daneza ar putea da peste Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 20 WTA) în optimile de finală.

calcule

Poziția de lider se va juca în sezonul de hard asiatic. Primul hop important este turneul Premier 5 de la Wuhan, 23-29 septembrie, acolo unde atât Halep, cât și Wozniacki au confirmat prezența. Ambele au pierdut anul trecut în turul secund.

Cel mai mare obastacol este turneul Premier Mandatory de la Beijing, unde Halep are de apărat 650 de puncte, după finala de anul trecut. Wozniacki a fost eliminată în turul 3 și are doar 120 de puncte pe care trebuie să le protejeze.

Vezi și: Coșmar sau realitate? Simona Halep, eliminată în primul tur de la US Open după ce a fost masacrată de jocul agresiv al Kaiei Kanepi

Povestea emoționantă a jucătoarei care a eliminat-o pe Simona Halep: a suferit 2 afecțiuni grave și s-a prăbușit în clasament: "Nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
merace
merace  •  29 August 2018, 19:15
Postat de maxp pe 28 August 2018, 20:45

Tare greu sa mentina locul 1 n-are ce sa-i fie, dezamagirea consta din faptul ca asta era cel mai important turneu din ce mai ramasese pe acest an. Si mai vine Singapore. Dar sa se mentina pe locul 1... vad ca foarte multi vorbesc de parca Wozniacki ar fi sigur ca se apropie de cele 8000 de puncte, dar si ea e destul de iesita din forma. Kerber mi se pare singura ce se poate apropia cat de cat de acel loc 1 dupa US Open, deci nu vad de ce i-ar fi asa de greu sa ramana lider mondial.

Pana la Singapore mai sunt turnee mari la Beijing si Wuhan, unde Simona a avut succese frumoase in anii recenti. Cred ca Simona va termina si anul 2018 pe locul 1 WTA.

merace
merace  •  29 August 2018, 19:12

"E greu sa te mentii in Top 10 mondial" zic jucatoarele care au ajuns in Top 10, si apoi au coborat din el, fara sa fi urcat vreodata pe locul 1 mondial sau macar in Top 3 mondial. Simona e pe locul 1 mondial de 40 saptamani (cu acea mica pauza din februarie) si in Top 3 este de vreo 4 ani continuu (cu rare intreruperi), si chiar cand pierde ca acum, tot pe locul 1 acolo ramane. Important e sa aiba destul de multe victorii fata de foarte rarele infrangeri, ca sa ramana in frunte. Eu am incredere ca ea va invata ceva din esecul de la US Open, si va castiga iar turnee mari. Urmeaza Wuhan si Singapore, cel putin. HAI SIMONA!

ray51
ray51  •  29 August 2018, 09:27

Caroline e cam ... neserioasa. Nu ia in serios sefia WTA.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează