SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

VIDEO Momentul în care Simona Halep l-a uluit pe CTP la Roland Garros: „O jucătoare obișnuită nu făcea asta”

FOTO: Guliver/GettyImages +21   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 15:52 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 16:43

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a câștigat categoric meciul cu americanca Amanda Anisimova (19 ani, 29 WTA), scor 6-0, 6-1, iar Cristian Tudor Popescu a explicat ce o face pe româncă să fie diferită de alte jucătoare.

  • Simona Halep va juca duminică în optimile Roland Garros cu poloneza Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro, organizatorii urmând să anunțe ora de start.

Jurnalistul a explicat că în ultimul punct al meciului Simona a făcut ce alte jucătoare nu ar fi făcut: s-a chinuit să returneze o minge dintr-o poziție extrem de dificilă și a determinat-o pe Anisimova să dea o lovitură, pe care a trimis-o în afară terenului.

„Când a servit cu serviciul doi a servit lung și și-a asumat un coeficient de risc. A și făcut vreo două duble greșeli sau trei. Dar cu risc calculat, erau prevăzute. Era mai important să servească lung și cu efect, ca să nu-i permită Anisimovei loviturile acelea torpilă pe care le are.

Simona este în formă maximă din punct de vedere mental. Și nu de aici de la Roland Garros! Este de la turneul de la Praga, de la Roma. Are cea mai bună stare psihică din carieră. E matură și echilibrată. Nu o sperie și nu o dezechilibrează nicio situație în momentul de față. 

Foarte important și emblematic e ultimul punct făcut de Simona, cu care a câștigat acum meciul. A fost făcut cu o recuperare la limita accidentării, a întinderii sau rupturi, ca să ajungă o minge foarte dificilă, o minge joasă și laterală a Anisimovei. La scorul ăsta, o jucătoare bună, dar obișnuită, nu mai alerga riscând pe mingea aceea extrem de dificlă. Zicea «Am șanse, e 6-0, 5-1 și nu e cazul să risc! O să câștig oricum». Ei bine, Simona s-a dus și la acea minge și a închis meciul acolo. Asta arată în ce stare consistentă și compactă psihică este Simona.

Și mai e un semn în acest sens, modul în care a venit la fileu. A pus scurtă foarte bine, a făcut contra scrută și a rezvolvat scurtele Anisimovei. Și făcut și voleu imparabil. A fost foarte sigură. Se vede că a juca dublu în ultima vremea din urmă.”, a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea „Liga DigiSport”.

VIDEO Ultimul punct al meciului Simona Halep - Amanda Anisimova

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Frolandgarros%2Fstatus%2F1312012767914864645&widget=Tweet

FOTO: Cele mai tari imagini din meciul Simona Halep - Amanda Anisimova

+17 FOTO

  Citește mai multe știri de la Roland Garros:

Simona Halep a comentat prestațiile tenismenilor la fotbal » N-a fost impresionată de Sharapova: „Antrenorul face mai mult ca ea”

Un nou conflict la Roland Garros! „Nu te comporta ca un copil” » Adversarul s-a ridicat la el și a fost nevoie să-i separe arbitrul. Kyrgios a gustat scandalul: „Îl iubesc haha”

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (5)
bazinga
bazinga  •  03 Octombrie 2020, 16:32

CTP e mai toxic decat sprayul de gandaci!

andrei.33
andrei.33  •  03 Octombrie 2020, 00:11

CTP e un batranel penibil.

10224505011471102
Alexandre Stark  •  02 Octombrie 2020, 23:16

BRAVO SI NUMAI FELICITARI SIMONA !!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează