SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, la un pas să doboare recordul Martinei Hingis! Laude pentru româncă: „Nu mai are nimic de demonstrat”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 decembrie 2019 18:14

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) se află în prezent în Dubai, unde se pregătește pentru noul sezon. 

La începutul lunii februarie, dacă totul decurge normal, Simona Halep poate doborî un record ce datează din 2002. Românca poate deveni jucătoarea născută după 1980 cu cele mai multe săptămâni în top 10 WTA. Recordul e deținut de elvețianca Martina Hingis (aflată acum la 39 de ani), care a stat 314 săptămâni printre primele 10 jucătoare ale lumii.

Simona are în prezent 306, o va egala pe Hingis pe 3 februarie, imediat după Australian Open, și o va depăși pe 10 februarie.

Halep, aflată în top 10 din ianuarie 2014, are în prezent 5.462 de puncte, în timp jucătoarea aflată pe locul 11, Aryna Sabalenka, are 3.120 de puncte.  

Lăudată de englezi

Jurnaliștii englezi de la lobandsmash.com au lăudat-o pe Simona Halep pentru performanțele reușite până acum.

„Simona Halep și-a demonstrat calitatea și a cucerit două prestigioase turnee (n.r. Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019), iar acum are libertatea de a urmări noi obiective pentru a-și consolida poziția în tenisul mondial. Timp de șase ani, Simona Halep nu a părăsit Top 4 WTA, iar cu un astfel de C.V. este absolut clar că nu mai are nimic de demonstrat în circuitul feminin de tenis”, au notat englezii.

Vezi și:  

VIDEO Eliminarea Simonei Halep de la US Open, cea mai mare surpriză din 2019 » Topul complet alcătuit de WTA

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (9)
caoradea
caoradea  •  09 Decembrie 2019, 19:04

Sa o egleze la nr de GS -uri castigate, si atunci sa scrieti despre recorduri....pana atunci la munca...

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  09 Decembrie 2019, 19:09

Daca tot nu mai are nimic de demonstrat eu nu vad ce mai cauta pe acolo. O retragere discreta si fara trambite de presa ar fi cel mai frumos mod de a ne lasa in pace. Oricum nu vad pe cine mai intereseaza statisticile astea rasuflate gen cate saptamani in nu stiu ce top. Irelevant sub toate aspectele. Ma intreb cine i-a numarat saptamanile Serenei prin toate topurile posibile basca cele 49 de titluri din care 23 de Grand Slam. Titlurile Halepei ar incapea toate in cosul de rufe al americancei. Cand se aduna esecurile incepe presa sa caute statistici de resuscitare a imaginii.

1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  10 Decembrie 2019, 20:09

Dumitrescule, 1. Nu vad necesitatea comparatiei cu Serena. 2. In lumea tennisului sunt sigur ca nu ai un cuvant de spus, tine-ti sugestia pentru tine.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close