SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep a dat în judecată firma canadiană care a produs suplimentul contaminat » Cere daune imense

Simona Halep, foto: Getty Images
Simona Halep, foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 09:16 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 12:36

Simona Halep (32 de ani) a intentat un proces în care solicită daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, compania canadiană care a realizat suplimentul nutritiv contaminat.

Jucătoarea din România așteaptă verdictul de la TAS pentru a afla dacă va scăpa de suspendarea primită în cazul de dopaj sau i se va reduce pedeapsa, dar aceasta a decis să acționeze și să cheme în instanță compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat.

Ion Țiriac, categoric în cazul Simonei Halep: „Proba nu trebuia admisă!”
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Ion Țiriac, categoric în cazul Simonei Halep: „Proba nu trebuia admisă!”

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari

Halep solicită daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care activează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, precizează Reuters.

Sportiva din România a deschis procesul la un tribunal din New York, în Manhattan, acolo unde solicită și daune punitive. 

Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. 
Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.
Îmi doresc și aștept cu nerăbdare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp.
Nu știe nimeni când va veni verdictul.
- Simona Halep, după audierile de la TAS.

ITIA a cerut majorarea pedepsei Simonei Halep

În cele 3 zile de audieri, echipa Simonei a prezentat în fața judecătorilor argumente care să susțină ideea dopajului accidental, prin contaminarea unui supliment alimentar pe care l-a consumat în august 2022.

De cealaltă parte, acuzatorii, avocații și experții ITIA, au explicat de ce ei consideră că a fost vorba despre intenție. În acest context, au cerut majorarea pedepsei Simonei.

Cel mai probabil, ei au solicitat din nou suspendarea Simonei pentru 6 ani, așa cum au făcut-o și în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions. Atunci, judecătorii au decis să dicteze 4 ani de suspendare pentru dubla câștigătoare de Grand Slam.

La Sport Resolutions, ITIA a argumentat că „dacă acuzațiile de dopaj cu roxadustat și referitoare la pașaportul biologic vor fi dovedite, există circumstanțe agravante care ar trebui să provoace Tribunalul să mărească perioada de suspendare peste cea standard de 4 ani, până la 6 ani”.

VIDEO. Simona Halep a revenit în țară » Ce a avut de declarat sportiva după 3 zile de audieri la TAS

Citește și alte știri din tenis:

„Am fost la psiholog de două ori în viață” » Rafael Nadal, despre importanța sănătății mintale și exemplul personal: „Nu-l percep ca pe un subiect tabu”
DEZVĂLUIRI
„Am fost la psiholog de două ori în viață” » Rafael Nadal, despre importanța sănătății mintale și exemplul personal: „Nu-l percep ca pe un subiect tabu”
Românca trecută pe la Academia Mouratoglou dezvăluie: „De la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe”
DEZVĂLUIRI
Românca trecută pe la Academia Mouratoglou dezvăluie: „De la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (48)
aldan
aldan  •  17 Februarie 2024, 17:16
Postat de muzzi1 pe 17 Februarie 2024, 15:29

ai idee ce inseamna "prezumtia de nevinovatie"? ca justitia romana sau de te miri unde face pe dos, e altceva! nimeni nu trebuie sa demonstreze nevinovatia, dupa lege, ci invers, ei trebuie sa demonstreze ca esti vinovat de ceva! cred ca traitul la stana ti se aplica tie!

Ai auzit tu ceva, cand povesteau berbecul cu magarul, dar acea prezumtie, amice, este valabila numai pana la pronuntare! Ori pe Simona a declarat-o deja vinovata instanta de profil... Ea acum la TAS a facut apel contestand o decizie deja confirmata, de vinovatie! Stii ce zic?... Si... apropos de ofense si partizanate, tu esti avocatul celuilat sau nu ti-ai dat seama ca ai reactionat de pe alt cont?...

muzzi1
muzzi1  •  17 Februarie 2024, 16:39
Postat de Freyya pe 17 Februarie 2024, 16:10

NU se aplica in cazul asta nicio prezumtie de nevinovatie. ESTE DOVEDITA DOPATA. esti vinovat fie de neglijenta, fie de intentie. ea trebuie sa demonstreze ca e fara intentie. n-o mai scaldati cu asta ca nu tine

asta e altceva! e deja dovedita! nu ca ar fi nevinovata, ea este dovedita! a trecut de faza de anchetare,e in faza de condamnare! acum este ea care trebuie sa demonstreze ca a fost condamnata pe nedrept! doar pentru cursul firesc al lucrurilor am intervenit, ca vad ca lumea compara mere cu castraveti! una e sa fi banuit si necondamnat, deci nevinovat pana la proba contrarie....si alta sa fi deja proscris!

Freyya
Freyya  •  17 Februarie 2024, 16:12
Postat de GardaIosefina pe 16 Februarie 2024, 11:26

Năsoasa asta o sa fie aruncata in lada de gunoi a istoriei. O sa ne amintim de ea ca fiind o borfașă cu nasul mare, divorțată de unul cu 5o de ani mai mare decat ea, amantă de antrenor și drogată.

100% de acord

Vezi toate comentariile (48)
Comentează