SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Fostul lider WTA se implică în cazul Simonei Halep: „Cineva trebuie să fie găsit vinovat”

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 14:33 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 15:42

Australianca Rennae Stubbs (52 de ani), fost locul 1 WTA la dublu, se implică în scandalul Simonei Halep (32 de ani), care a fost suspendată pentru 4 ani.

Rennae Stubbs, campioană de 6 ori în turneele de Grand Slam, la dublu și dublu mixt, și fost lider al clasamentului feminin, a redistribuit mesajul Simonei Halep după decizia de suspendare. 

Virginia Ruzici, despre suspendarea primită de Simona Halep: „Am fost total șocată! Continui să susțin inocența ei”
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
Virginia Ruzici, despre suspendarea primită de Simona Halep: „Am fost total șocată! Continui să susțin inocența ei”

Fosta jucătoare spune că o crede pe jucătoarea din Constanța și că cineva din echipa Simonei ar trebui să fie găsit vinovat pentru contaminare.

Simona Halep, apărată de fostul lider WTA

Este dur de citit. Sincer, o cred și înțeleg ce spune. Și cred că echipa ei are multe răspunsuri de dat în acest caz. Ca sportiv, tu ești responsabil, dar te bazezi foarte mult pe echipa ta pentru a face lucrurile corect. În acest caz, trebuie ca cineva să fie găsit vinovat”, a scris Rennae Stubbs.

Fostul lider WTA se implică în cazul Simonei Halep: „Cineva trebuie să fie găsit vinovat”

Cum a reacționat Simona Halep 

Cred într-un sport curat. În aproape două decenii de tenis profesionist și sute de turnee de jucate, două titluri de Grand Slam, am oferit 200 de teste de sânge și de urină pentru a depista eventualele substanțe interzise.

Toate au fost curate până pe 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele și a fizioterapeutului, oameni în care am mare încredere, mi-am ajustat suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingrediente nu a conținut vreo substanță interzisă din ce știm noi - și tribunalul a fost de acord. Unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv și toate celelalte probe au fost negative.

În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul meu biologic. Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat la parametrii sângelului meu - au fost timp de 10 ani în aceiași termeni. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost vreodată găsită în probele mele de sânge sau de urină, excepție făcând cea din 29 august cu roxadustat, care a fost prezentă într-un nivel extrem de scăzut.

Luând în considerare faptul că înainte cu 3 zile rezultatul fusese negativ, e clar că am fost expusă accidental.

- Simona Halep

VIDEO În direct la GSP Live, Ilie Năstase a comentat suspendarea Simonei Halep

Citește și: 

L'Équipe a publicat interviul care contestă suspendarea Simonei Halep! Profesorul care a analizat probele româncei: „Este scandalos din partea WADA! Condamnăm o nevinovată!”

Comunicatul ITIA integral despre suspendarea Simonei Halep: „Avem 8000 de pagini de dovezi științifice”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează