SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Simona Halep revine după trei ani! Căpitanul Tecău a anunțat echipa României pentru duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup

Simona Halep revine în echipa României
Simona Halep revine în echipa României

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2022 18:15 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 18:25

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA), Gabriela Ruse (24 de ani, 57 WTA), Irina Camelia Begu (31 de ani, 72 WTA) și Monica Niculescu (34 de ani, #6 WTA la dublu) vor face parte din echipa României care va întâlni Polonia în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup. 

Hoaria Tecău, căpitanul nejucător al României a făcut anunțul în cursul zilei de vineri. Confruntarea va avea loc între 15 și 16 aprilie la Radom. 

Simona Halep revine în echipa României

Simona Halep revine în echipa României după o pauză de trei ani. Ea își anunțase intențiile încă de anul trecut: „Da, sută la sută voi juca anul viitor în Fed Cup”, spunea Halep în noiembrie 2021

Chiar dacă am pierdut confruntarea cu Italia din aprilie 2021, România va evolua anul acesta în calificările pentru turneul final al „Billie Jean King Cup”. Naționala retrogradase în Grupa I, însă a revenit în postura de a disputa „barajul” după descalificarea Ungariei.

Cel mai valoros rezultat al tricolorelor din ultimii ani, dar și istoric, a fost semifinala disputată în aprilie 2019 contra Franței, la Rouen, pierdută dramatic, 2-3, egalând astfel rezultatul din 1973.

12 jucătoareau evoluat pentru România în cei șapte ani în care echipa tricoloră a fost în elita BJK Cup: Halep, Begu, Niculescu, Cîrstea, Olaru, Dulgheru, Bogdan, Buzărnescu, Mitu, Ruse, Cristian și Bara

Iga Swiatek, cea mai valoroasă jucătoare a Poloniei

În prezent, echipa Poloniei e formată din Iga Swiatek (#4 WTA), Magda Linette (#62 WTA), Magdalena Frech (#88 WTA), Alicja Rosolska (#66 WTA dublu), și Maja Chwalińska (#257 WTA). 

Campioana de la Roland Garros 2020 dă greutate unei echipe care se află în cel mai bun moment din ultimii ani.

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Halep a anunțat la ce turneu participă după Indian Wells și Miami: „Voi juca aici pentru prima dată”

VIDEO Încă un meci aprig între Nadal și Kyrgios » Momente incredibile cu australianul în prim-plan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează