SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Premieră în ultimul deceniu » Sorana Cîrstea a depășit-o pe Simona Halep într-un clasament important

Sorana Cîrstea. FOTO: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 18:49 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 19:30

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) și-a asigurat astăzi biletele pentru turul III la Roland Garros, după victoria dramatică reușită în fața italiencei Martina Trevisan (27 de ani, 97 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul a două ore și 37 de minute de joc. 

Sezonul solid reușit de Sorana Cîrstea continuă și la Roland Garros. După titlul de la Istanbul și finala de la Strasbourg, jucătoarea noastră a ajuns în turul III la Roland Garros, acolo unde va da peste incomoda rusoaică Daria Kasatkina

Sorana Cîrstea, salt important în clasamentul WTA Race

Parcursul din acest an se reflectă cel mai bine în Clasamentul „Race”, cel care stabilește cele opt jucătoare calificate la Turneul Campionilor. 

După victoria cu Martina Trevisan, Sorana Cîrstea a urcat patru locuri și a ajuns până pe locul 23, acumulând 926 de puncte și depășind-o pe Simona Halep, aflată pe locul 24, cu 901 puncte. 

Astfel, asistăm la o premieră pentru ultimul deceniu, fiind pentru prima oară când, la jumătatea sezonului, Sorana Cîrstea se află peste Simona Halep în clasamentul întocmit pe baza rezultatelor din acel an. 

Premieră în ultimul deceniu » Sorana Cîrstea a depășit-o pe Simona Halep într-un clasament important

Accidentată la Roma, Halep, în continuare pe locul 3 în lume, nu participă la Roland Garros. 

113.000 de eurova încasa Cîrstea pentru accederea în turul 3

Sorana Cîrstea: 10 repere din carieră

  1. Cea mai tânără debutantă din istoria echipei României de Fed Cup. Sorana a jucat primul meci în culorile țării la doar 16 ani și 14 zile. În total, ea a jucat 29 de meciuri în FED Cup la simplu și la dublu, bifând 16 victorii și 13 înfrângeri.
  2. Locul 21, cea mai bună clasare a carierei. Sorana a ajuns pe acea poziție în august 2013, an în care a ajuns până în finala turneului Premier 5 de la Toronto. A cedat în finală în fața Serenei Williams, după ce le învinsese în prealabil pe Na Li, Petra Kvitova, Jelena Jankovic și Caroline Wozniacki.
  3. Primul titlu al carierei a venit în 2008, la Tashkent, în Uzbekistan, unde a trecut în finală de Sabine Lisicki, iar al doilea anul acesta, la Istanbul (victorie cu Elise Mertens) A pierdut alte trei finale: Budapestea (2007), Toronto (2012), Tashkent (2019) și Strasbourg (2021).
  4. La 19 ani, a ajuns până în sferturi la ediția din 2009 de la Roland Garros, unde avea să fie învinsă de mult mai experimentata Samantha Stosur. În turneu, Sorana obținuse victorii de prestigiu: cu Alize Cornet, Caroline Wozniacki sau Jelena Jankovic. Mai are și o „optime” la Australian Open (2017).
  5. Are un bilanț pozitiv în raportul victorii-înfrângeri. A câștigat 467 de meciuri și a pierdut 347, un procentaj de 57%.
  6. A obținut 16 victorii în fața jucătoarelor clasate de-a lungul timpului în TOP 10. Printre „victime” se numără Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Na Li sau Jelena Jankovic.
  7. Are cinci titluri în carieră în proba de dublu, unde ajungea în 2009 până pe locul 35 în lume.
  8. Sorana s-a impus de 9 ori în turneele ITF, ultima oară la Dubai, în 2020. A cedat alte șapte finale.
  9. A trecut de pragul de șase milioane de dolari câștigați din tenis. În total, din premii, Sorana Cîrstea a încasat 6,080,521$.
  10. A colaborat cu antrenori importanți din WTA, cum ar fi Darren Cahill sau Carl Maes, fostul antrenor al lui Kim Clijsters. În prezent, în loja ei se află Adrian Cruciat

VIDEO Sever Dron, două momente neștiute cu Sorana Cîstea: „Poate fi dată ca exemplu!”

Citește și alte știri din tenis:

Ana Bogdan, misiune complicată în turul III la Roland Garros: cine e viitoarea adversară

10 lucruri despre Daria Kasatkina, următoarea adversară a Soranei Cîrstea la Roland Garros

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
traian_v
traian_v  •  02 Iunie 2021, 19:47

O depaseste pe Halepoaica la toate capitolele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează