SPORTURI  »  TENIS  »  WTA NINGBO

Sorana Cîrstea, eliminată devreme la Ningbo » Înfrângere în două seturi pentru favorita #3

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Ningbo / FOTO: Imago Images
Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Ningbo / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 14:35 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 15:48

Sorana Cîrstea, favorita #3 a turneului de la Ningbo, a fost eliminată, miercuri, în „optimile” competiției din China, a 26-a jucătoare a lumii fiind învinsă în două seturi de Katerina Siniakova (27 de ani, #90 WTA), scor 3-6, 5-7, după o oră și 50 de minute. 

Parcursul Soranei Cîrstea la prima ei apariție de la revenirea sezonului asiatic în calendar s-a încheiat mult mai repede decât ar fi sperat sfertfinalista de la US Open. Iar cea care a eliminat-o pe româncă a fost tot o jucătoare din Cehia.

Dacă la New York s-a înclinat în fața Karolinei Muchova, reprezentanta României a cedat acum în fața Kateriniei Siniakova, într-o partidă în care jucătoarea consacrată în proba de dublu, multiplă câștigătoare în turneele de Slam, a găsit „antidoturi” pentru toate armele Soranei. 

Greu cu serviciul: Sorana Cîrstea a suferit în primul set

Serviciul n-a funcționat mai deloc pentru Sorana în primul set, o explicație cât se poate de limpede pentru scorul neverosimil din startul partidei. Siniakova a reușit nu mai puțin de trei break-uri în primele trei game-uri jucate la retur și conducea cu 5-1 după mai puțin de 40 de minute!

Cu un procentaj de doar 47% la punctele jucate cu primul serviciu, Cîrstea a dat semne timide de revenire, dar n-a mai putut redresa situația: a cedat manșa inaugurală la 3, după 45 de minute.

De la 4-1, Sorana a scăpat printre degete setul secund

Semnele că Sorana nu s-a adaptat pe hard-ul de la Ningbo, unde mai jucase tocmai înainte de pandemie, fuseseră vizibile încă din primul meci, cu Claire Liu. 

7 break-uria izbutit, în total, jucătoarea din Cehia, din 13 game-uri jucate la retur

Slăbiciunile au ieșit din nou la suprafață în al doilea set al disputei cu Siniakova. Deși își procurase un avantaj liniștitor și părea că meciul se îndreaptă către decisiv, românca a scăpat printre degete oportunitatea. 

3 duble greșelia comis Sorana în duelul cu Siniakova

De la 4-1 în favoarea ei, a mai pus pe tabelă un singur game! A ratat șansa de a închide setul cu serviciu și a cedat în final cu 5-7. Siniakova a fructificat cea de-a treia minge de meci și a oprit aventura Soranei de la Ningbo, care rămâne cu un cec în valoare de 3.920 de de dolari și 30 de puncte WTA.

Citește și alte știri din tenis:

Aniversare tristă » Suspendată pentru dopaj, Simona Halep împlinește 32 de ani într-un moment greu al carierei. GSP rememorează 5 meciuri definitorii

Alexander Zverev, campion la Chengdu și aproape de ATP Finals » Cine ar fi crezut la începutul anului, când revenea după accidentarea teribilă la gleznă?

Sorana Cîrstea, atacată din SUA după remarca la adresa Serenei Williams: „Are tupeu” + „ Se vorbește mai mult despre o postare pe Twitter decât despre suspendarea lui Halep”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
Misu1950
Misu1950  •  28 Septembrie 2023, 07:58

Demult am zis sa ramana la poze, ca de pozne suntem satui!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează