SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Sorana Cîrstea e în „sferturi” la Dubai! Revenire spectaculoasă în finalul decisivului + Urmează un duel contra campioanei de la Wimbledon

Sorana Cîrstea // FOTO: Imago +39   FOTO
Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 15:27 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 18:37

Sorana Cîrstea (22 WTA, 33 de ani) s-a calificat în „sferturile” turneului de la Dubai, după ce a trecut de croata Donna Vekic (31 WTA, 27 de ani), 3-6, 6-3, 7-5.

După un început de meci lent, în care a pierdut primul set, Sorana Cîrstea a revenit spectaculos. A câștigat următoarele două seturi, după ce în decisiv a revenit de la 4-5 și serviciu pentru adversară.

Sorana Cîrstea e în „sferturi” la Dubai

În primul set, echilibrul s-a rupt rapid, la 1-1. Vekic a făcut break și s-a instalat la conducerea setului. A mers în avantaj până la 5-3, când a mai câștigat o dată pe serviciul adversarei și a închis setul cu 6-3.

Actul secund a început spectaculos. Cîrstea a făcut break în primul game, dar Vekic a egalat imediat. Apoi, la 2-2, jucătoarea noastră a mai câștigat o dată pe serviciul croatei. De data asta, Vekic nu a mai avut forța să recupereze game-ul pierdut. Sorana a controlat game-ul și l-a închis precum croata pe primul: 6-3, după ce la 5-3 a mai făcut un break.

Sorana Cîrstea, revenire spectaculoasă în setul decisiv

În decisiv, Sorana Cîrstea a continuat să joace un tenis excelent. La 1-0 a reușit să facă break-ul, iar imediat după aceea a dus scorul la 3-0. Apoi, a urmat o cădere a româncei, iar Vekic a reușit să câștige trei game-uri la rând și să egaleze. De la 3-3 s-a făcut 4-4, scor la care Donna Vekic a făcut break. Croata a servit pentru a câștiga meciul, dar Sorana Cîrstea a rămas în meci și a câștigat pe serviciul adversarei.

Și ulterior a dus scorul la 6-5. Iar românca a continuat seria foarte bună și a mai făcut un break. S-a terminat 7-5, iar Sorana merge în „sferturi”.

Pentru calificarea în „sferturi”, Sorana și-a asigurat 73.000 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA. În „sferturi”, pe Sorana o așteaptă cehoaica Marketa Vondrousova (8 WTA, 24 de ani), deținătoarea trofeului de la Wimbledon. Ea a trecut în „optimi” de Liudmila Samsonvova (6-2, 6-2).

Sorana Cîrstea explică de ce a ales să se mute în Dubai

Sorana Cîrstea / FOTO: Instagram
+35 FOTO

„M-am mutat în Dubai. De doi ani mi-am luat rezidența la Abu Dhabi, dar locuiesc în Dubai. Mereu mi-am dorit să locuiesc și în țară, dar și în afară, mai ales că sportul practicat de mine presupune să fii mereu plecat.

Mi-am dorit să locuiesc 50%-50%, adică jumătate de an în România și jumătate de an în afară. Bine, impropriu spus jumătate de an, pentru că eu călătoresc extrem de mult”, a mărturisit Sorana Cîrstea la DigiSport.

Citește și:

Boris Becker și Alex Corretja i-au scris Simonei Halep, după ce „s-a încheiat coșmarul”: „Asta meriți!”
AUDIERI HALEP
Boris Becker și Alex Corretja i-au scris Simonei Halep, după ce „s-a încheiat coșmarul”: „Asta meriți!”
Echipele de tenis de masă ale României au trecut de grupe la Mondiale și și-au aflat adversarele » Fetele, la un pas de Jocurile Olimpice. Băieții, misiune infernală
TENIS DE MASĂ
Echipele de tenis de masă ale României au trecut de grupe la Mondiale și și-au aflat adversarele » Fetele, la un pas de Jocurile Olimpice. Băieții, misiune infernală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
VardyParty
VardyParty  •  22 Februarie 2024, 00:03
Postat de kordell pe 21 Februarie 2024, 21:22

Daca o mai auzi si-n engleza te sui pe pereti :)))

Aoleooo, uitasem de asta!! Da, exact, Nea Dudule! Prea drept grăiești! Ma rog, cum am mai declarat aici, lu' unu' ii place popa, lu' unu' preoteasa, si 9 fata popii! E okay asa Nea Dudule, echidistanță, sa nu suparăm ghioceii de servici(u).

kordell
kordell  •  21 Februarie 2024, 21:22
Postat de VardyParty pe 21 Februarie 2024, 16:16

Toate bune la Sorana, pana deschide gura. Cand auzi vocea de desene animate… dar poate ca d’astea plac la beyeții cu bani de la papá.

Daca o mai auzi si-n engleza te sui pe pereti :)))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Februarie 2024, 18:13

Un sfert in WTA 1000 e foarte bun. Si Sorana si-a egalat cea mai buna pozitie din cariera, locul 21, pe care revine dupa aproape 11 ani (!!!). Va trebui insa sa castige inca doua meciuri pana la top 20 - adica finala. Iar programul primaverii nu o ajuta, are multe puncte de aparat in martie - sferturi la IW si semifinale la Miami anul trecut. Dar cred ca anul acesta va face pasul. E mai matura, mult mai matura Sorana.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează