SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE

Ultimele locuri pentru WTA și ATP Finals se vor distribui într-o lună octombrie aglomerată » Trei jucători și cinci jucătoare sunt deja calificați

Aryna Sabalenka, liderul WTA Foto Imago
Aryna Sabalenka, liderul WTA Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2023 19:27 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 20:02

Trei jucători sunt calificați deja la ATP Finals, iar alți 10 luptă pentru biletele rămase. La feminin, în schimb, mai sunt doar trei poziții la bătaie din totalul de 8

Luna octombrie este decisivă pentru stabilirea jucătoarelor și jucătorilor care vor evolua la ultimul turneu important al sezonului, WTA, respectiv ATP Finals. În circuitul feminin lucrurile sunt destul de avansate în comparație cu cel masculin. 

Deja cinci sportive au biletul asigurat pentru Turneul Campioanelor, programat între 29 octombrie și 5 noiembrie la Cancun.

Trei locuri la bătaie și 6 candidate

Aryna Sabalenka, învingătoarea de la Australian Open și actual lider mondial, Iga Swiatek, campioana de la Roland Garros, Coco Gauff, încoronată la US Open, Elena Rybakina, finalistă la Melbourne, și Jessica Pegula, cu un sezon 2023 foarte solid, sunt calificate.

2 finaleîn turnee de Grand Slam a disputat Sabalenka în 2023, Australian Open, câștigată și US Open, pierdută, ea atingând semifinalele, de asemenea, la Roland Garros și Wimbledon

În lupta pentru cele 3 locuri rămase se află Marketa Vondrousova, învingătoarea de la Wimbledon, Karolina Muchova, Ons Jabeur, finaliste la Paris, respectiv Londra, Maria Sakkari, Jelena Ostapenko și Veronika Kudermetova.

Djokovic, Alcaraz și Medvdev, cu biletul în buzunar

Ultimele locuri pentru WTA și ATP Finals se vor distribui într-o lună octombrie aglomerată » Trei jucători și cinci jucătoare sunt deja calificați
Novak Djokovic a disputat toate finalele de Mare Șlem în 2023 Foto Imago

La masculin, doar trei jucători au tichetul în buzunar: Novak Djokovic, câștigător a 3 titluri majore anul acesta, Australian Open, Roland Garros și US Open, Carlos Alcaraz, campionul de la Wimbledon, și Daniil Medvedev, finalist la New York.

Lupta pentru restul locurilor pentru Torino (12-19 noiembrie) este aprigă. Jannik Sinner, care s-a calificat în ultimul act de la Beijing după victoria în fața lui Alcaraz, are mari șanse să fie următorul ratificat. El a mai fost prezent la ATP Finals în 2021, ca rezervă.

60 de victorii,cele mai multe deocamdată în sezon, a reușit Carlos Alcaraz în 2023

Șanse mari au, de asemenea, Andrey Rublev, campionul de la Monte Carlo, care caută a patra calificare consecutivă, Stefanos Tsitsipas, finalist la Australian Open și câștigător al Turneului Campionilor în 2020, și Alexander Zverev, dublu campion la ATP Finals.

Rămâne de văzut cum vor evolua în următoarele turnee, Masters-ul de 1.000 de puncte de la Shanghai, care începe în 4 octombrie, urmând să limpezească în bună măsură situația, dar și cele de la Tokyo , Viena, Basel, toate ATP 500, și Paris, Masters 1000.

Citește și: 

Carlos Alcaraz, „doborât” la Beijing de marele rival: ibericul, fără reacție în semifinala de cinci stele din China!
ATP
Carlos Alcaraz, „doborât” la Beijing de marele rival: ibericul, fără reacție în semifinala de cinci stele din China!
Australian Open 2024 inedit » Organizatorii turneului au făcut anunțul
AUSTRALIAN OPEN
Australian Open 2024 inedit » Organizatorii turneului au făcut anunțul

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  03 Octombrie 2023, 20:28

...foarte bun articol ...profesionist...scris de un jurnalist talentat ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează