SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

VIDEO Serial winner » Simona Halep a mai învins ieri o jucătoare de top la Roma şi a ajuns în semifinale

Simona Halep a fost cel mai bine clasată pe locul 37, în mai anul trecut // Foto: AFP-Mediafax
Simona Halep a fost cel mai bine clasată pe locul 37, în mai anul trecut // Foto: AFP-Mediafax

Articol de - Publicat sambata, 18 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 17 mai 2013 21:24

Românca în vîrstă de 21 de ani a trecut de Jelena Jankovici, numărul 18 mondial, cu 4-6, 6-0, 7-5, după un meci captivant.

Îşi pune palmele pe genunchi şi se apleacă în faţă, căutînd un fir de odihnă. Dar nu e timp. Cu respiraţia încă agitată, începe un nou punct. Şi apoi altul. Şi altul. Tot aşa vreme de două ore şi 34 de minute, pînă cînd o ultimă minge trimisă în out de Jelena Jankovici pune capăt epopeii.

Vezi VIDEO

Imediat, Simona, a 64-a jucătoare a lumii, se lasă în jos, vrea să simtă căldura zgurii romane pe genunchii tracasaţi în schimburi interminabile. E pentru prima dată în carieră în semifinalele unui turneu de categorie Premier 5, cea mai valoroasă după cele de Mare Şlem. Şi asta după un drum pe care l-a presărat numai cu victime de specie nobilă.

Succese de lux
În ultimul tur de calificări a fost Daniela Hantuchova. În prima rundă a tabloului principal a venit rîndul Svetlanei Kuzneţova, dublă campioană de Grand Slam. Apoi, Agnieszka Radwanska, numărul 4 mondial, jucătoarea cel mai bine clasată pe care o învingea Halep. În "optimi", Roberta Vinci, numărul 15 WTA, cîştigătoare anul acesta a unui titlu pe zgură. Iar ieri, Jelena Jankovici, fost lider mondial.

Un meci în care, pe alocuri, tensiunea a bătut tenisul, dar din care, pînă la urmă, tenisul a scos capul la suprafaţă. Pentru că totalul comun de 92 de erori neforţate, 46 de fiecare, a rămas în urma momentelor în care construcţia şi execuţia au strălucit.

Dreapta Simonei a fost fermă, dar cel mai mult au scos-o din minţi pe JJ reverurile în lung de linie ale româncei, tocmai arma cu care sîrboaica face deseori diferenţa în meciuri.

A salvat două mingi de meci
După un prim set pierdut cu 4-6, Halep a trecut prin al doilea ca o vijelie, 6-0. În decisiv însă a urmat adevăratul suspans. A condus Jankovici cu 3-0 şi două break-uri, Simona a egalat. În difuzoare, în pauză, se aude "It's a Beautiful Day" a lui Michael Bublé. Au urmat alte patru break-uri, dar la 5-4 sîrboaica a servit pentru victorie şi a avut două mingi de meci.

Şanse anulate de Halep în urma unor puncte în care a pus răbdare şi inteligenţă. La 5-5, şi-a ţinut serviciul după alte peripeţii şi emoţii. Şi apoi nu mai putea fi decît alt break, românca închizînd la a doua şansă. Efortul doare în genunchi, palme şi glezne, dar bucuria e antidot pentru toate. Urmează Serena Williams azi, în semifinale, dar pînă atunci: It's a Beautiful Day!

85.835 de euro şi-a asigurat Simona Halep pentru calificarea în semifinalele de la Roma

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
soso_ms
soso_ms  •  18 Mai 2013, 13:27

break halep 2-1

tomagh
tomagh  •  18 Mai 2013, 13:03

Ca să-i pună probleme Serenei, Simona ar trebui să facă, cred eu următoarele: -să fie odihnită; -să fie concentrată să nu se enerveze și să nu intre în panică indiferent de scor; -s-o joace variat scurte, lungi , cu răbdare s-o enerveze, un pic de antitenis nu strică -să închidă un pic priza, să dea mai plat, să nu înalțe mingea; -să joace mai ofensiv ca în meciurile anterioare, penru că dacă rămâne pe fundul terenului Serena o termină; -să servească mai atent primul serviciu, pentru că al doilea e moale Doamne-ajută!

cyupe
cyupe  •  18 Mai 2013, 11:16

serena a pierdut un set la 0 in fata medinei garrigues la madrid:)).

Vezi toate comentariile (12)
Comentează