SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON 2018. Monica Niculescu și Ana Bogdan, eliminate în turul 1

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2018 20:56

Monica Niculescu (61 WTA) a fost eliminată în primul tur de la Wimbledon de Naomi Osaka (18 WTA), scor 4-6, 1-6. Tot astăzi, Ana Bogdan a pierdut cu Lara Arruabarrena, scor 1-6, 6-3, 6-8.

Monica Niculescu nu a avut răspuns în fața asaltului continuu al lui Naomi Osaka. Japoneza a servit excelent, câștigând 84 la sută dintre punctele de pe prima servă, și a avut emoții doar în debutul primului set. Desprinderea decisivă a avut loc chiar în ultimul game.

Setul secund a fost dominat autoritar de niponă. Osaka a reușit terminat partida cu 25 de lovituri câștigătoare față de doar 5 ale Monicăi Niculescu. Românca a luptat pentru fiecare schimb, a salvat nu mai puțin de 5 mingi de meci, înainte să se recunoască înfrânt, după 68 de minute de joc, scor 4-6, 1-6.

Osaka o va înfrunta în turul următor pe britanica Katie Boulter, numărul 122 WTA.

Ana Bogdan - Lara Arruabarrena 1-6, 6-3, 6-8

Ana Bogdan, locul 59 WTA, a pierdut dramatic cu spaniola Lara Arruabarrena, locul 88 WTA, scor 1-6, 6-3, 6-8, după un meci de două ore. 

Primul set a fost unul dezastruos pentru Ana Bogdan. Românca a servit slab, cedând două game-uri de serviciu și reușind să câștige doar un game. Ana a greșit mult, a returnat slab și i-a permis adversarei să controleze schimburile.

În al doilea set, Ana Bogdan și-a ridicat nivelul jocului. Deși a pierdut primul game în care a servit, românca a revenit în joc și a făcut două break-uri, grație unei prestații mai bune și a unor lovituri foarte precise.

Setul trei a fost unul dramatic. Ana Bogdan a condus cu 2-0, dar a fost egalată rapidă. La 4-4, după un game lung, Ana a mai reușit un break, dar în game-ul următor a ratat șansa de a închide meciul. Setul trei a ajuns în prelungiri, iar la 7-6, Arrubarrena a fost agresivă, a forțat forțat și a mai făcut un break, câștigând meciul.

Sorana Cîrstea, Alexanda Dulgheru și Mihaela Buzărnescu s-au calificat luni în turul II de la Wimbledon, în timp ce Irina Begu și Gabriela Ruse au fost eliminate.

Vezi și: Analiza Simonei Halep după prima victorie de la Wimbledon: "A fost un test pentru mine, știam că nu va fi ușor" » Motivul pentru care evită să vorbească despre surprizele mari din turneu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
dora
dora  •  04 Iulie 2018, 09:03

E bine ca Ana si Gabriela au ajuns in primul tur - si au jucat bine. In schimb, Monica parca e dintr-un alt film...jocul ei a ramas la nivel anilor 80 si ceva.

merace
merace  •  03 Iulie 2018, 20:37

La 4-6,0-5,15-40, Monica a inceput sa lupte! Hai Monica!

merace
merace  •  03 Iulie 2018, 20:23

3-0 pentru Osaka in setul 2, dupa ce a castigat primul set. Acum mi-ar place sa o vad pe Monica intorcand meciul! Hai Monica!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează