SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ziua perfectă pentru Simona Halep! Ce se întâmplă cu locul 1 WTA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 septembrie 2018 10:13

Simona Halep (26 de ani) nu-și face probleme pentru pierderea fotoliului de lider în clasamentul mondial WTA, mai ales după rezultatele de ieri.

Angelique Kerber, locul 4 WTA, Petra Kvitova, locul 5 WTA, și Caroline Garcia, locul 6 WTA, au fost eliminate în turul trei de la US Open.

Nemțoaica Angelique Kerber a pierdut jocul cu Dominika Cibulkova (locul 35 WTA), scor 6-3, 3-6, 3-6. Kerber se putea apropia la 800 de puncte de Halep dacă ar fi triumfat la US Open.

Kvitova a fost eliminată de Arina Sabalenka (locul 20 WTA), scor 5-7, 1-6. Și Caroline Garcia a pierdut în fața Carlei Suarez Navarro (locul 24 WTA), scor 5-7, 6-4, 7-6(4).

Principalul pericol pentru Simona Halep în acest moment îl reprezintă ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA, care poate ajunge pe poziția secundă dacă va câștiga ultimul Grand Slam al anului. Svitolina s-ar apropia astfel la aproximativ 1.700 de puncte de Simona, care a fost eliminată încă din primul tur la US Open de Kaia Kanepi (44 WTA/33 de ani), scor 6-2, 6-4.

2.086 de puncte o despart pe Simona Halep de locul 2 WTA ocupat de Caroline Wozniacki

Citește și: Anunț important al lui Darren Cahill: "Acesta este planul" » La ce turneu revine Simona Halep

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (36)
2148706178734762
Chris Malone  •  02 Septembrie 2018, 16:42

Eliminarea suferita de Halepa in primul tur de la US Open 2018 in fata Kaiei continua sa nasca discutii aprinse in presa externa. jalepas este primul numar 1 WTA eliminat in turul 1 de la US Open in intreaga istorie, iar jurnalistii considera ca, dupa acest rezultat, WTA ar trebui sa desfiinteze complet clasamentul mondial si sa renunte la sistemul cu capi de serie. "Clasamentul WTA si sistemul cu capi de serie ar trebui abandonate complet, sa nu mai conteze. De ce? Sunt intamplatoare, fara rost, bazate pe nicio logica", In schimb, jurnalistii americani considera ca tragerile la sorti ar trebui facute fara capi de serie. "Toate jucatoarele trebuie introduse intr-o palarie si tras la intamplare. Vrei sa castigi, bati pe cine iti iese in cale. Fara clasament, fara capi de serie, competitie pura si cine e mai bun in acea zi castiga. Acesta este sportul adevarat!", "O jucatoare care invinge o adversara intr-o finala a unui turneu de nivel Premier castiga jumatate din punctele pe care le-ar castiga daca ar invinge-o intr-o finala de Grand Slam. Aceeasi adversara, competitie diferita, 50% puncte mai putine. De ce? Este ridicol", In ce o priveste pe jalepa, americanii noteaza ca "este greu de inteles ce inseamna pentru tenis faptul ca se afla pe primul loc WTA de mai bine de jumatate de an". americanii sustin ca sistemul cu capi de serie reprezinta "o tentativa legala de a aranja meciuri" din partea WTA

maxp
maxp  •  02 Septembrie 2018, 21:35
Postat de mirabilandia07 pe 02 Septembrie 2018, 20:52

Si cele aproape 7000 de puncte care o plaseaza pe locul 1 in lupta pentru Turneul campioanelor tot printr-o conjunctura au fost obtinute, i le-a oferit cadou cineva. A castigat 3 turnee si a jucat alte 3 finale anul acesta, exista comparatie? Are 42 de victorii si 9 infrangeri! Despre ce vorbim?

Cand cineva vine si zice ca jucatoare mari se numesc Ostapenko, Kvitova, Svitolina si Halep nu, mai are rost sa-l bagi in seama? Bai, sunt aceeasi generatie, hai ca mai inteleg sa zica unii ca s-au retras rapid Clijsters si Henin, ca a scos-o sarcina din circuit pe Serena, bai da astea chiar se intrec cot la cot cu Halep sezon de sezon si Halep iese net in fata lor. Ba le mai si bate pe unde le prinde, mai ales cand e important. Asa pot si eu sa vin sa zic ca Lucic-Baroni e jucatoare. Si e, dar rezultatele nu o arata ca ar fi de top. Are un potential enorm si atat.

364548610666899
Dan Ionescu  •  02 Septembrie 2018, 15:37
Postat de bodrin pe 02 Septembrie 2018, 11:29

Altele sunt problemele sale. Boala locului I o să-i treacă. Va ieși cineva din plutonul fetelor sensibile. După cum evoluează acestea este posibil ca în frunte să se instaleze Stevens, Șarapova sau, de ce nu, Serena Wiliams...Halep va trece în pluton si rămâne cu rușinea.

Fenomenal, cati hateri intra sa comenteze munca unui om care face performanta, care a sacrificat enorm ca sa ajunga aici.. Niste omuleti care produc "decat" matreata isi dau cu parerea ca, vezi doamne, dupa ce o sa vina alta sportiva pe primul loc, Simona o sa ramana doar cu rusinea....Care rusine ciocoflendere? Aia ca a ajuns numarul 1 mondial intr-un sport in care tu nici macar nu ai platit vreodata un bilet ca sa fii in tribuna? Rusinea ca a muncit atat de mult ca sa isi demonstreze ei si familiei ei ca si un roman poate sa ajunga in top prin munca si sacrificiu? Nu trebuie sa iti demonstreze nimic tie si nimanui altcuiva ce face cu MUNCA ei - termen de care multi dintre voi habar nu aveti. In sport mai si pierzi - e ca si in viata, dar voi sunteti niste "saraci" care nu puteti trai de grija altuia....de aia ne merge atat de bine. Mergeti in piata sa strigati impotriva Simonei ca v-a dezamagit la US Open - penibili mai sunteti....

Vezi toate comentariile (36)
Comentează