FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?

FCSB // Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează FCSB?
FCSB // Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează FCSB?

Articol de , , - Publicat marti, 11 august 2020 21:32 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 10:09

Becali a decis să-i aducă în lotul lui Petrea pe cei 6 jucători împrumutați la Astra, Iași și Clinceni, toți eligibili pentru regula U21, însă cifrele lor InStat din sezonul trecut sunt sub ale tuturor rivalilor pe post de la echipele din play-off

Achizițiile din această vară nu se numesc doar Buș, Briceag și Buziuc, toți aduși liber de contract. FCSB și-a completat lotul, care deja a reluat pregătirile de săptămâna trecută, cu fotbaliștii pe care i-a avut împrumutați la alte grupări de Liga 1. Numele lor: Târnovanu, Șerban, Simion, Horșia, Șut și Robert Ion.

Șansă mare pentru Simion

Toți au fost readuși și, în funcție de modul în care se vor comporta la antrenamente, dar și de posibilitatea plecării unor jucători de bază, se va lua o decizie dacă vor continua să joace în roș-albastru sau vor fi lăsați să plece, din nou, în altă parte.

Unii dintre ei vor avea însă șansa să profite de anumite probleme de efectiv din lotul actual. De exemplu, Gabriel Simion, care revine după ce a jucat la Astra, ar putea fi văzut ca o soluție pentru postul de închizător, unde FCSB va avea de surmontat două absențe de durată: Nedelcu și Lucian Filip, ambii accidentați grav și care vor reveni abia în 2021. Apoi, Târnovanu va fi, practic, al doilea portar al echipei. După plecarea lui Bălgrădean, n-a mai fost adus un alt goalkeeper, iar Vlad are postul asigurat, însă Târnovanu va avea șanse să intre atunci când Andrei va fi suspendat, accidentat sau ieșit din formă.

Tineri, dar sub nivelul play-off-ului

Vestea proastă pentru FCSB e faptul că cifrele lor din sezonul trecut sunt, aproape fără excepție, sub ale fotbaliștilor care au evoluat pe aceeași poziție cu ei, dar la echipele din play-off. În afara lui Șut, toți ceilalți sunt pe ultimul loc în această ierarhie, întocmită în funcție de indexul firmei InStat, care monitorizează și meciurile din Liga 1. De exemplu, Horșia, care a avut prestații bune și un randament important la Iași, are 9 goluri produse în 34 de meciuri, a marcat de 5 ori și a oferit 4 assisturi, are un index cu 25% mai slab decât al liderilor Deac și Man, dar e și sub Andrei Ivan, de la Craiova, care a avut un sezon mai degrabă slab!

6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?
6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?
6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?
6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?
6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?
6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?

Se mărește legiunea U21

Indiferent de postul pe care evoluează, dar și de conjunctura care i-ar putea propulsa sau nu în echipă, cei 6 au ceva în comun: sunt eligibili pentru regula U21, adică sunt născuți după 1 ianuarie 1998. Mai mult, 4 dintre ei, Târnovanu, Șerban, Horșia și Robert Ion, vor respecta legea până în vara lui 2023!!! Și fără ei, FCSB a fost echipa care a rulat cei mai mulți jucători U21 pe parcursul campionatului precedent. Nu mai puțin de 16, chiar și peste Viitorul lui Gică Hagi!

3dintre cei 6 jucători au costat-o bani pe FCSB: Becali a plătit 400.000 E pe Șut, 200.000 pe Târnovanu și 100.000 pe Șerban

6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?

Lotul FCSB-ului pentru 2020 conține 31 de jucători valizi

Vlad (Târnovanu, R. Udrea) - Crețu (Pantea), I. Cristea (Botezatu), Miron (Tand), Panțâru (Soiledis, Briceag, S. Șerban) - Olaru (Moruțan, Șut, Vână), Ov. Popescu (G. Simion, Perianu),Tănase (Moruțan, Oaidă) - Man (Horșia, Ad. Niță), Buș (Ad. Petre, Istrate), Fl. Coman (R. Ion, Cr. Dumitru)
- Nedelcu și Filip nu vor fi apți până la finalul lui 2020

2222 dintre cei 31 de fotbaliști din acest lot sunt născuți după 1 ianuarie 1998, sunt eligibili pentru regula U21

Start cu un singur străin

Va fi pentru prima dată în ultimii mulți ani în care FCSB va avea în lot, la debutul sezonului, un singur fotbalist străin. E vorba despre grecul Aristidis Soiledis, care însă nici măcar nu va putea evolua până la jumătatea lunii septembrie din cauza unei accidentări la gleznă. În rest sunt doar români, așa cum anunțase, de fapt, Gigi Becali că intenționează să facă, o echipă exclusiv autohtonă. Pe parcursul campionatului precedent au fost nu mai puțin de 9 nume din afara granițelor: sârbii Planici și Momcilovici, portughezii Salomao și Moutinho, polonezul Gikiewicz, bulgarul Ciorbadjiski, francezul Gnohere, congolezul Tsoumou și grecul Soiledis.

6 jucători revin la FCSB » Cât de compatibil e sângele cu care se împrospătează lotul?

VIDEO EXCLUSIV Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”

Gigi Becali l-a sunat pe jucătorul dorit de CFR Cluj: „Băi, băieți, stați cuminți. Mai ponderați-vă și cu mai multă înțelepciune”

EXCLUSIV Ce trădare! Dezvăluire incredibilă: „Dinu Gheorghe mă propunea la Steaua”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
105662257060988
Eugen Qy  •  11 Septembrie 2020, 22:19
Postat de Traian Pavelescu pe 12 August 2020, 00:36

Terminați cu cenzura absurda! Este vorba de Steaua și asta o știu majoritatea covârșitoare a cititorilor vostrii, dintre care cel puțin 52% sunt steliști. Deci va rugam respectați Steaua, respectați suporterii ei și mai ales respectați-va pe voi și meseria de ziarist intr-o țara democratica in care nu mai este posibila cenzura! Așa ca in articol este vorba de STEAUA!!!

Pavelescule, taica, esti dus rau sau esti IMPOTRIVA LEGII ! Daca Justitia a spus ca fc fcsb NU E STEAUA si chiar Patronul fc fcsb declara in repetate randuri ASTA, cum doar TU si inca o mana de NESTIUTORI o tineti sus si tare ca ar fi ! Voi vreti cu tot dinadinsul sa fie asta STEAUA si eu vreau ca ADEVARATA STEAUA aia din a 3a Liga sa fie REAL MADRID si ce ar insemna sa ii zic REAL Madrid STELEI ? Cam cum s-ar uita lumea la mine de as zice asa ceva la fel se uita si se va uita la tine cand spui GOGOMANIA asta ! Esti IMPOTRIVA evidentei si impotriva bunului simt ! Tie chioar daca iti va spune cineva ca afara acum la ora 23 e noapte, TU, nu si nu ca e zi, este zi, e zi, este zi si tot asa o tii... Te-am atentionat in repetate randuri dar se pare ca dorinta-ti e mai mare ca intelectul si de aici incolo chiar nimeni nu mai are ce-ti face ! Te las in plata Lui DUMNEZEU si iti urez somn usor si odihnitor ca poate asa, linistindu-te, vei realiza ca am dreptate si ca STEAUA Bucuresti si fc fcsb sunt doua notiuni diferite !

cneius
cneius  •  12 August 2020, 11:20

Articol scris pe brinci. Comparatiile nu-si au rostul. Cum il poti compara pe vreunul din tinerii acestia cu Nistor sau Deac ? Ei mai au sanse sa creasca...

stelbz
stelbz  •  12 August 2020, 10:19

Un lot de jucatori bun dar nu cred ca pentru a obtine titlul de campioana sau pentru a accede in grupele EL...... FCSB va trece usor de turul 1. Si, poate, de inca doua, dar mai departe nu mai cred. Becali parca nu vrea titlul de campioana sau o calificare in grupele EL.... ! M-am convins ca Becali nu vrea sa aduca fotbalisti cu multa experienta, consacrati(mai ales straini), precum strategia CFRului( Boli etc, si care se intareste acum cu D. Cardoso !), Craiova (pe Koljic, Nistor, Marius Constantin s.a.) etc. Noi trebuie sa asteptam victorii in campionat sau in EL cu alde Albu, Briceag,... sau cu juniorii(poate ca multi vor fi f. buni, dar nu acum !) . Din cate vad FCSB nu se va intari, ci vor fi doar niste experimente cu tineri romani..... Sa nu ne miram daca si in acest an vom rata grupele EL sau campionatul si ca ne vom lupta pentru un loc 3 sau 4 !!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează