FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

EXCLUSIV Anamaria Prodan a virat deja primii bani la Hermannstadt! Directorul Claudiu Rotar explică rolul ei și vorbește despre conflictul de interese: „Dă bani și noi îi permitem să conducă”

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2020 11:20

Claudiu Rotar, directorul de la Hermannstadt care a cooptat-o pe Anamaria Prodan în conducere, dezvăluie suma cu care Ana a împrumutat clubul și speră ca juriștii să găsească o soluție pentru anularea conflictului de interese din cauza căruia un oficial din fotbal nu poate fi și agent de jucători.

- Domnule Rotar, de ieri până azi au circulat o grămadă de informații despre postul pe care-l ocupă Anamaria la Hermannstadt: e patroană, e acționar cu 50 la sută, e administrator, e în Consiliul Director. Vreți să clarificați?
- Ha-ha-ha! Am citit și eu, da, dar situația e simplă: noi nu suntem o societate pe acțiuni, așa că n-au cum să existe acționari. Clubul funcționează ca o asociație condusă de un Consiliu Director, în care a fost cooptată și Anamaria.

- Câți membri mai are Consiliul?
- Eram opt, acum a venit Ana și a mai adus ea încă două persoane, deci suntem unsprezece.

- Fiul lui Valerii Moraru e și el în Consiliul Director?
- Nu, el se ocupă doar de scouting, de recrutarea jucătorilor.
 

- Dintre directori care are o putere mai mare?
- Asta e o problemă. Spre deosebire de o societate pe acțiuni, în care cel cu aportul cel mai mare deține pachetul majoritar și conduce, într-o asociație fiecare menbru are un vot, indiferent de contribuția lui. Eu am consumat până acum un milion de euro cu Hermannstadt și am un vot. Un alt coleg a dat, la fel, bani mulți, și are tot un vot. Cine a creditat asociația doar cu o sută de mii de euro are același drept, tot un vot. Am fi vrut să transformăm clubul în societate pe acțiuni, dar nu s-a putut. Asta e...Până la urmă, mi-am asumat investiția, nu mă vait.

- Anamaria cu câți bani a contribuit?
- A intrat cu 350.000 de euro. Sunt contracte clare, semnate, ne va mai ajuta și în viitor. Eu am de mai multă vreme o relație foarte bună cu familia Reghecampf și Anamaria a venit în club în situația aceasta grea, în care aveam datorii mari. Cu banii primiți de la ea am achitat datoriile ca să obținem licența, 230.000 de euro. Vom mai plăti și salariile pe ianuarie și pe februarie plus o jumătate din salariile pe luna martie, ca să rămână restantă numai o jumătate din lună. Pe urmă contractele jucătorilor au fost suspendate. 

„Anamaria contribuie cu bani și noi îi permitem să conducă”

- Anamaria ce primește în schimbul banilor? Doar statutul de membru cu un vot într-un Consiliu din care mai fac parte încă zece persoane?
- Noi i-am promis că-i vom da mână liberă să ia deciziile. O să votăm în Consiliu, dar vom aproba ideile ei.
 

„Banii pe care i-a dat Ana ne permit să terminăm campionatul acesta. Am acumulat datorii, da, dar cred că numai două echipe din campionat sunt cu plătile la zi. Dacă are probleme și Dinamo, care e un brand mare în România, se mai întâmplă să avem și noi, la un club înființat abia în 2015!” 
Claudiu Rotar

- Ca un fel de externalizare a managementului.
- Exact! Anamaria contribuie cu bani și noi îi permitem să conducă.

- Mi se pare că sunteți entuziasmat. Știți ce s-a petrecut cu cluburile pe care le-a mai condus? Buftea, U Cluj, Năvodari? Au falimentat toate.
- Știu, dar acum există o diferență: e prima oară când Ana bagă banii ei într-un club!
 

- E o diferență, așa e.
- E importantă, crede-mă! Dacă pe noi doi ne angajează cineva la conducerea unui club, ne-ar plăcea să ne jucăm pe banii acelei persoane. Dacă am cheltui banii noștri, am fi mai precauți!

- Știți că regulamentul nu vă permite colaborarea cu Anamaria? Ea a anunțat deja că vrea să fie în continuare și intermediar de jucători.
- Nu știu dacă ai citit ieri declarația Anei, dar ea a și spus că în Consiliul Director va apărea fiica ei. N-o să fie Anamaria în acte.

- Știu declarația. Regulamentul extinde interdicția și pentru copii, părinți, frați surori. Nici o rudă foarte apropiată a unui impresar nu poate să fie și acționar sau conducător de club.
- Da...De acte sunt responsabili juriștii, ei trebuie să găsească o rezolvare. 

- Ați fost sponsor al Rapidului înainte să investiți la Hermannstadt?
- Da, dar greșești dacă faci legătura cu Valerii Moraru. Eu l-am întâlnit pe Valerii de trei ori în viața mea. Eram fan al Rapidului și nașul meu lucra la firma de apă a lui Moraru. Rapid avea nevoie de bani atunci și m-am implicat să ajut clubul. Doar ca sponsor, nu am fost acționar, nu am avut alt rol.

VIDEO Anamaria Prodan, anunțată oficial la Hermannstadt! Primele reacții: „Am semnat toate actele”

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Anamaria Prodan e în afara regulamentului la Hermannstadt! Ce riscă și ea, și clubul + de ce nu poate fi patroană

Care e adevărata amploare a investiției familiei Reghecampf la Hermannstadt? Adrian Mutu: „Când au un proiect, îl duc la bun sfârșit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
persanu
persanu  •  04 Iunie 2020, 13:18

Cu astfel de conduceri s-a prăpădit fotbalul românesc. Degeaba va "pricepeți" la privit fotbalul dacă pe partea de management sunteți varză, iar aici este clar situația de față, aproape de a falimenta clubul. Lucruri petrecute și la alte cluburi care au distrus marii manageri/patroni echipe de tradiție. Ne tot luam de ***, ala măcar băga bani, că-și bate joc de ei este cu totul altceva,ce e trist este că-și bate joc și de foștii fotbaliști... O alta discuție. În concluzie, un campionat de *** cu conducători de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xqwerty
xqwerty  •  04 Iunie 2020, 12:49
Postat de Eugen Iustin pe 04 Iunie 2020, 12:44

Efectiv omul recunoaște că se caută o soluție aparent legală la ceva evident ilegal. Wtf?

Pai si ce ? In romania asa e de cand e lumea. Cati antrenori fara licenta au fost trecuti in acte ca "secunzi" dar de fapt ei conduceau antrenamentele?

771545396317549
Eugen Iustin  •  04 Iunie 2020, 12:44

Efectiv omul recunoaște că se caută o soluție aparent legală la ceva evident ilegal. Wtf?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează