FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CHINDIA

CFR Cluj - Chindia Târgoviște 0-0 » Campioana, ținută în șah de trupa lui Emil Săndoi! Cum arată clasamentul acum

CFR Cluj - Chindia Târgoviște // foto: Facebook @ FC CFR 1907 Cluj-Napoca
CFR Cluj - Chindia Târgoviște // foto: Facebook @ FC CFR 1907 Cluj-Napoca

Articol de - Publicat duminica, 27 septembrie 2020 07:00 / Actualizat duminica, 27 septembrie 2020 22:19

CFR Cluj a remizat cu Chindia Târgoviște, scor 0-0, într-un meci contând pentru etapa #5 a Ligii 1. Echipa lui Dan Petrescu a rămas blocată pe ”modul european” și s-a chinuit îngrozitor cu târgoviștenii. Clujenii și-au menajat titularii pentru partida de joi cu finlandezii de la KuPS, decisivă pentru calificarea în grupele Europa League

CFR Cluj - Chindia. Cronică de Remus Răureanu: Chindia League

Toate rezultatele și programul etapei #5 din Liga 1

Cine s-a plictisit de bătrânii Deac și Camora trebuie s-o vadă pe CFR jucând fără ei, într-o formulă B care le permite titularilor să se odihnească pentru Europa League. Ciobotariu, Itu, Costache, trei fotbaliști U21 au prins formula de start a campioanei, o concesie pe care o face un antrenor care nu suportă regula Federației și nu are răbdare să crească jucători tineri.

Jocul explică de ce nu are Petrescu timp și nervi ca să-i dezvolte pe tinerii din lot. Cam rigid, Itu nu ajută mai deloc atacul. Costache se mișcă într-un haos permanent, el are niște zbateri fără sens, nu demarcări planificate. Folosit ca fundaș central, Ciobotariu nu are mult de muncă, fiindcă adversarii mai mult se apără.

S-ar fi putut mai rău

Când iese din cutie, Chindia își și face ocazii foarte bune, pe care le ratează Daniel Florea. Micuțul atacant irosește în repriza a doua o șansă fantastică, nu izbutește să pună latul în fața porții și să trimită balonul în plasă.

CFR e șubredă în apărare și total lipsită de imaginație în ofensivă. Vișiniii păstrează stilul indiferent de competiție, indiferent de adversar. Jocul bazat pe dueluri multe și plictisitoare, pe mingi lungi pentru care luptă Debeljuh funcționează în Europa, atunci când formația cealaltă se deschide și acceptă să riște. Pentru Chindia e convenabilă strategia Clujului, apărătorii târgoviștenilor rămân în preajma careului lor și resping relaxați mingile cu care campioana asediază previzibil poarta lui Aioani, un goalkeeper prea calm și prea sigur pentru cât de tânăr este.

Nicio idee

Petrescu renunță, treptat, la fotbaliști sub 21 de ani și forțează victoria într-un final în care echipa lui se apucă însă de un joc disperat, cu balonul aruncat la întâmplare spre careu. Chindia rezistă ușor și ia un punct. Dâmbovițenii nu au dat lovitura cu punctul acesta, nu-i salvează de la retrogradare remiza obținută la Cluj. Mai important e rezultatul pentru CFR, ca un semnal de alarmă pentru o formație bună pentru luptă, lipsită de imaginație, fără pic de creativitate.

Clasament Liga 1

CFR Cluj - Chindia Târgoviște, liveTEXT » 0-0

CFR Cluj - Chindia Târgoviște, echipe:

CFR Cluj (4-3-3): Sandomierski - Manea, Ciobotariu, Burcă, Cestor - Itu, Hoban, Pereira - Chipciu, Debeljuh, Costache
REZERVE: Hindrich, Susic, Sylla, Aurelio, Djokovic, Păun, Petrila, Vojtus, Omrani
ANTRENOR: Dan Petrescu

Chindia Târgoviște (4-4-2): Aioani - Căpușă, Pițian, Iacob, Dinu - Neguț, Dulca, Rață, Yameogo - Florea, Popa
REZERVE: Moldovan, Martac, Fomba, Ioniță, Dumitrașcu, Atanase, Neicuțescu, Șerban, Berisha
ANTRENOR: Emil Săndoi

Alte știri din Liga 1:

VIITORUL - ASTRA 4-1. Bogdan Andone a izbucnit, după cel mai slab meci din cariera de antrenor: „Ne tratează ca pe niște sclavi!”

Echipa care îl sperie pe Dan Petrescu: „Câștigă toate meciurile, nimeni nu poate să îi oprească” + Ce formație invidiază: „Are cel mai bun lot din România”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
remarque
remarque  •  28 Septembrie 2020, 10:18

Campionatul este lung. Iar sistemul cu play-off iti permite sa faci multi pasi gresiti in sezonul regulat. Mai e mult pana departe

mircea.b
mircea.b  •  27 Septembrie 2020, 22:06

Chindia a jucat bine. Putea chiar si sa castige. Rezultat corect totuși.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  27 Septembrie 2020, 21:43

Ce-mi pasa de rezultatele CFR in campionat. Sa faca puncte in europa pentru coeficientul de tara.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează