FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Divorțul toamnei: cum a ajuns Cătălin Straton la FCSB. Momente halucinante între portar și conducerea lui Dinamo: „Hai nu mai lua nimic că mergi la rivali!”

Cătălin Straton 
(foto: Raed Krishan/GSP_
Cătălin Straton (foto: Raed Krishan/GSP_

Articol de - Publicat sambata, 19 septembrie 2020 13:03 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 13:51

FCSB a dat o lovitură prin aducerea lui Cătălin Straton, 30 de ani, unul dintre cei mai în formă portari români din ultimii ani în prima divizie. Roș-albaștrii l-au transferat direct de la Dinamo pe fotbalistul care a avut o săptămână de neuitat.

După ce a jucat pentru Rapid, U Craiova și Dinamo, printre altele, Straton e pregătit să joace și pentru FCSB, posibil chiar din runda cu FC Argeș, cu siguranță joi cu Slovan Liberec.

O săptămână de neuitat

Luni dimineață, Cătălin s-a antrenat cu lotul lui Dinamo, pregătindu-se să concureze cu Tomas Mejias, portar spaniol adus de managementul iberic, știind că va avea viață mai grea în Ștefan cel Mare. La finalul antrenamentului, Cosmin Contra l-a chemat și l-a anunțat că nu mai este în planurile de viitor ale clubului și va merge la echipa a doua să se antreneze până când va apărea ceva nou. Fotbalistului nu i-a venit să creadă și a povestit, ulterior, Gazetei Sporturilor momentele delicate prin care a trecut, mai ales că vestea a picat neașteptat.

A profitat de pe urma COVID-19

Jucătorul a încercat la mijlocul săptămânii să ajungă la un acord cu oficialii dinamoviști, vizavi de ruperea înțelegerii, doar că a fost amânat. Roș-albii voiau să-l folosească drept "monedă de schimb" în tentativa de a aduce un fundaș din Liga 1. Parafarea actelor "divorțului" s-a tergiversat și fiindcă Dinamo nu are, fizic, acum, bani să achite diverse costuri sau salarii. 

Joi, FCSB s-a calificat în Serbia, cu Backa Topola (6-6, 11-10 după penalty-uri), iar tânărul portar Ducan a avut o prestație lamentabilă în cele 120 de minute de joc. Cum Andrei Vlad are coronavirus, Niga și Târnovanu sunt accidentați, Gigi Becali s-a orientat către Straton. Afacerea s-a perfectat vineri seară, aproape de miezul nopții, așa cum a anunțat GSP.RO în exclusivitate. Dinamo a fost lovită de coronavirus pe finalul sezonului trecut, dar Straton a fost printre puținii fără probleme medicale, ba, mai mult, a fost eroul roș-albilor când echipa lupta din greu să evite retrogradarea.

Jonglerii cu salariile

Straton a trecut printr-o adevărată aventură, de "la revedere", cu oficialii fostului său club, înainte de a trece la rivali! Sursele Gazetei Sporturilor au povestit experiența uluitoare. "Oficialii i-au transmis lui Straton să vină la sediu, că semnează actele. Inițial, ca să fie bine, fiindcă jucătorul mai avea contract până în iunie 2021, rămăsese să-i achite două salarii restante și încă două, compensatorii. Apoi, vineri, când s-a auzit că îl vrea FCSB, s-au schimbat datele problemei".

Pentru 15.000 de euro

Ajuns la RIN Grand Hotel, Cătălin a avut o surpriză uriașă. "Oamenii l-au pus la masă, iar când i-au pus foaia în față l-au și anunțat că se schimbă "un pic" situația. "Cel mai bine ar fi să renunți la două salarii, dar ți le dăm pe cele restante. Hai, arată înțelegere, chiar nu avem bani", i-a transmis spaniolul. Straton nu pricepea dacă e glumă sau vorbește serios. Dar lovitura a venit când a văzut documentul ce urma să-l semneze! "Dacă tot te duci la rivali, la FCSB, și au nevoie de tine, atunci nu-ți mai dăm nici cele două salarii restante. Accepți sau mergi și te antrenezi la Dinamo 2 pe termen nelimitat. Acesta este ultimul cuvânt, nu avem ce negocia", i-au transmis spaniolii. Cătălin avea de ales între a accepta termenii lor și să plece pe drumul lui, fie să stea exilat, nu se știe cât, la liga a treia", au povestit apropiații clubului.

Rival în derby

Straton a renunțat la 15.000 de euro ce-i mai avea de încasat din ultimele lefuri și a parafat actele cu FCSB. Pe 3 octombrie, urmează să fie o întâlnire de calibru, în Derby de România: FCSB contra lui Dinamo, iar roș-albii se vor duela tocmai cu fostul lor portar, pe care suporterii l-au încurajat luni, când a fost dat afară de la prima echipă. Contactat de Gazeta Sporturilor, Cătălin Straton a evitat să facă orice fel de comentariu vizavi de mutarea toamnei!

Citește și alte știri din Liga 1:

DINAMO. Pablo Cortacero aduce un nou spaniol la Dinamo: „Nu voiam să spun, dar a acceptat oferta! + câți jucători mai vrea

FCSB. Gigi Becali nu se oprește din transferuri! A luat un fotbalist imediat după Astra - CFR Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (126)
robotzel
robotzel  •  20 Septembrie 2020, 21:38
Postat de vasi1986 pe 20 Septembrie 2020, 09:00

Pai si daca e o echipa oarecare, nu tot rivali sunt? :))

Oricum este derby pentru că derby înseamnă meci între două echipe din același oraș. Punct și de la capăt. Restul ține de analfabeți care spun că u Craiova - CFR este derby.

blackknight
blackknight  •  20 Septembrie 2020, 20:34

"Contactat de Gazeta Sporturilor, Cătălin Straton a evitat să facă orice fel de comentariu vizavi de mutarea toamnei!" - cu alte cuvinte jumate din ce ati scris pot sa fie baliverne... nici o problema ne-am obisnuit

vasi1986
vasi1986  •  20 Septembrie 2020, 09:00
Postat de joze_maurinio pe 19 Septembrie 2020, 21:15

Astia de la Dinamo, hotarati-va, ori sunt rivali, si e Steaua si e Derby, ori nu, si nu mai sunt rivali, e FCSB, o echipa oarecare.

Pai si daca e o echipa oarecare, nu tot rivali sunt? :))

Vezi toate comentariile (126)
Comentează