FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚIE

Cum s-a salvat Dinamo de la retrogradare în sezonul trecut » Ipoteză-șoc: „A fost o înțelegere. Nu meritau!”

Cristi Balaj, fost arbitru internațional, a declarat că salvarea lui Dinamo de la sfârșitul sezonului precedent a fost o decizie luată în compensație.
Cristi Balaj, fost arbitru internațional, a declarat că salvarea lui Dinamo de la sfârșitul sezonului precedent a fost o decizie luată în compensație.

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2020 17:26 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 18:18

Cristi Balaj, fost arbitru internațional, a declarat că salvarea lui Dinamo de la sfârșitul sezonului precedent de Liga 1 a fost o decizie luată în compensație.

„Avem Cupa, în care ne trezim că Dinamo descoperă că un jucător de la FCSB nu are drept de joc. A făcut o adresă, pentru că nu a realizat acest lucru când avea dreptul să conteste. Totuși, acest lucru trebuia să fie făcut de către Comisia de Competiții, condusă de Felix Grigore, iar Dinamo se califica în finală.

Au observat târziu. Poți să greșești, dar au observat cei de la Dinamo, cu câteva zile înainte de disputarea Cupei României, unde era tam-tam. Era greu să faci modificări. Dinamo face adresă Federației, secretarului general, care are în subordine această competiție. El sesizează Comisia de Disciplină, care spune că sesizarea nu trebuia făcută de el. Sesizarea trebuie făcută de Comisia de Competiții. 

Nu s-a mai întâmplat nimic, dar, de fapt, s-a întâmplat. Înțelegerea a fost că Dinamo să rămână în Liga 1. Mă bucur, dar Dinamo nu merita să rămână în Liga 1. Nu au avut punctele necesare. O Liga 1 cu Dinamo e mult mai frumoasă. Avem meciurile cu FCSB, care reprezintă ceva. Vorbim dacă a meritat sau nu, că vorbim că a rămas, e partea a doua. De ce nu-l dai afară pe Felix Grigore dacă a greșit?”, a declarat Balaj la Realitatea Plus.

La ce face referire Cristi Balaj

1. Lui Dinamo nu i se acceptă memoriul de către Comisia de Disciplină a FRF (17 iulie)

  • Dinamo a încercat să câștige la „masa verde” manșa tur a semifinalei din sezonul trecut al Cupei României cu FCSB, pierdută pe teren cu 0-3;
  • Memoriului lui Dinamo a fost respins;
  • Comisia de Disciplină a FRF a considerat că plângerea făcută prin intermediul secretarului general FRF Radu Vișan, la sesizarea lui Dinamo, e nefondată;
  • Motivul: oficialul FRF nu era în măsură să facă respectiva plângere. Practic, cazul lui Dinamo nu a fost judecat dintr-un viciu de procedură.

2. Dinamo rămâne în Liga 1, deși era pe loc de retrogradare (6 august)

  • După finalul stagiunii 2019-2020, FRF a decis ca numărul echipelor din Liga 1 să crească de la 14 la 16 din sezonul actual;
  • Astfel, Dinamo, penultima în prima divizie, cu 5 restanțe, s-a salvat, întrucât din play-out nu a mai retrogradat nimeni direct.

VIDEO Sergiu Hanca: „Mă așteptam ca Dinamo să aibă rezultate mai bune, dar nu e timpul pierdut!”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

„Eminența cenușie” a proiectului „Nuevo Dinamo” nu mai este interesată de club + Reacție dură: „Haită de haimanale”

Marea problemă a lui Dinamo a fost dezvăluită: „Eu am vorbit cu spaniolii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (103)
ciprian.birtea
ciprian.birtea  •  27 Octombrie 2020, 16:26

Balaj e prea bleg, pai Dinamo merita sa retrogradeze cu cazuri false de covid si tinuta aiurea 3 saptamani in carantina si cu nedisputarea a ultimelor 5 meciuri ?? Pe ce baza o retrogradai ?? Pai daca ne retrogradau fara alea 5 jocuri , mergeam la TAS si ceream despagubiri de milioane de bagam frf in faliment, asta a fost cauza pentru care au marit numaru la 18, altfel ii secam de bani pe aia .

ertyuiop
ertyuiop  •  27 Octombrie 2020, 10:42
Postat de zorrozabal pe 27 Octombrie 2020, 08:55

Cooperativa ii retrogradase prin...vot!Dupa care regulament?Nu conteaza!Daar Federatia a realizat ca... ramane in fundul gol, daca Dinamo merge la TAS!Si asa se face ca Burleanu s-a rugat de Balanescu, sa accepte targul cu 16 echipe!Cat despre Balaj...De ce nu vede situatia strigatoare la cer de la la fcsb, cu perfuziile lui Neubert?

Ai de suferit rau de tot cu frustrarile astea! :) Ca si tine, Dinamo isi merita soarta, nimic nu e intamplator, au scapat de insolventa prin manarii, au scapat de retrogradare prin decizie frf, umilirea e absoluta astazi pt aceast club!

zorrozabal
zorrozabal  •  27 Octombrie 2020, 08:55
Postat de parpalache pe 26 Octombrie 2020, 19:07

Despre acest Cristi Balaj-care i-a facut multe nedreptati lui Dinamo ca arbitru-va mai amintiti de faimosul Dinamo-Astra=2-2?-GG zicea la fostul GSP TV-adica GIGI SPORT-ul de atunci-ca l-a cumparat cu... 5 mii de dolaari!L-a dat in judecata chipurile pentru calomnie si a castigat, pentru ca Becali nu a produs dovezi!Adica trebuia sa prezinte chitantza eliberata de el?! Acum nu stie cum sa mai castige simpatia cooperativei Omenia,pentru ca el si-a manifestat public dorinta de a candida la conducerea Federatiei si e constient ca fara sprijinul baskan-ului n-are nici o sansa!***!

Cooperativa ii retrogradase prin...vot!Dupa care regulament?Nu conteaza!Daar Federatia a realizat ca... ramane in fundul gol, daca Dinamo merge la TAS!Si asa se face ca Burleanu s-a rugat de Balanescu, sa accepte targul cu 16 echipe!Cat despre Balaj...De ce nu vede situatia strigatoare la cer de la la fcsb, cu perfuziile lui Neubert?

Vezi toate comentariile (103)
Comentează
Close