FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE OFICIAL Moment istoric: s-a vândut Dinamo! Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

Pabblo Cortacero, noul șef al lui Dinamo
Pabblo Cortacero, noul șef al lui Dinamo

Articol de - Publicat joi, 13 august 2020 17:35 / Actualizat joi, 13 august 2020 19:47

După mai multe discuții, Ionuț Negoiță a acceptat să o cedeze pe Dinamo lui Pablo Cortacero, spaniolul care a venit special în România pentru a finaliza discuțiile. 

UPDATE 19:20 » PCH reacționează

Fanii din Peluza Cătălin Hîldan, care dețin 27,5% dintre acțiunile clubului prin programul DDB, au reacționat după anunțul făcut de Dinamo.

Negoiță a plecat. Trăiască Dinamo Bucuresti! Legat de ultimele discuții despre vânzarea clubului, putem spune doar atât: Dacă investitorul spaniol ar asigura un buget de 5 milioane de euro, așa cum s-a vehiculat prin presă, ar fi o veste foarte îmbucurătoare. Credem că nimeni nu s-ar opune unei tranzacții în condiții avantajoase pentru Dinamo. 

Cel mai important în momentul de față este ca antrenorul Gigi Mulțescu să poată pregăti în liniște meciurile care ne așteaptă în debutul campionatului. Informațiile și zvonurile despre schimbarea antrenorului nu pot asigura atmosfera potrivită pentru antrenament. Trebuie să începem cu dreptul noul campionat.
- comunicat PCH

UPDATE 19:15 » Ce urmează pentru Dinamo

După ce au cumpărat clubul de la Negoiță, spaniolii au stabilit deja primele măsuri pe care le vor lua în club. La Dinamo vor urma o serie de schimbări importante, iar ibericii vor un antrenor nou și 7 jucători din Spania, Toate DETALIILE AICI 

UPDATE 18:50 » E oficial: s-a vândut Dinamo!

Chiar dacă nu a avut întâlnirea cu fanii-acționari, care au 27.5% din club, Pablo Cortacero a fost anunțat ca fiind noul patron al Dinamo. Clubul alb-roșu a anunțat pe contul de facebook că tranzacția ibericul a ajuns la un acord cu Ionuț Negoiță.

Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero (foto), anunță Dinamo București prin Biroul de presă.

Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo București intră sub patronajul unei societăți internaționale. Prezentarea oficială a noului acționariat va avea loc în următoarele zile, evenimentul de presă urmând să fie comunicat prin intermediul site-ului oficial.

"Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!", este mesajul domnului Pablo Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro.
-comunicat Dinamo

 

UPDATE OFICIAL Moment istoric: s-a vândut Dinamo! Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”

Știrea inițială:

Cele două părți au discutat azi timp de mai multe ore și au ajuns la un acord. Mai rămâne ca, mâine, Cortacero să se întâlnească cu reprezentanții DDB, cei care au 27,5 la sută din totalul acțiunilor și care au și un memorandum semnat cu Negoiță prin care își pot exercita dreptul de VETO în privința afacerii. Cumpărătorul trebuie să se înțeleagă și cu ei înainte de semnarea actelor. 

Am fost de dimineață la club. Am stat pe la birouri, au venit și acești investitori spanioli la birourile de la hotel, unde Dinamo are sediul. Am aflat și eu că se va face această tranzacție, am primit și eu confirmarea că, până la urmă, această vânzare a avut succes. E era o armată de avocați și de notari din partea domnului Negoiță,  din partea spaniolilor. Cred că s-a parafat un act în sine. Nu știu mai multe detalii Vom vedea zilele viitoare ce va fi și voi decide pe ce drum o voi lua eu
-Ionel Dănciulescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport

Dacă afacerea va merge înainte, spaniolii trebuie să dea 3 milioane de euro pentru plata datoriilor și să asigure un buget de 5 milioane de euro.  Practic, ibericii și-au asumat asigurarea bugetului pentru sezonul viitor, fără a depinde de banii din drepturile TV. 

Ioan Mărginean, fostul președinte al lui Gaz Metan, care ar putea veni în „Ștefan cel Mare”, a mers la LPF pentru a se interesa de diverse proceduri necesare în vânzarea clubului. Mărginean va avea o funcție importantă la Dinamo. 

570,000 de euroeste suma creditată de DDB până acum, pentru care fanii au 27,5 la sută din acțiunile clubului

  •  Cu afaceri imobiliare, Cortacero a jucat fotbal la un nivel amator și a și condus pentru o vreme un club de amatori din Spania, CD Imperio. Înainte să se orienteze către Dinamo, Pablo a avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole, Almeria și Getafe. 
UPDATE OFICIAL Moment istoric: s-a vândut Dinamo! Prima reacție a lui Cortacero: „Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani”
Pablo Cortacero

VIDEO Dezvăluiri în premieră din haosul de la Dinamo: "Ne trezeam cu tăieri de la mâncare și fără apă caldă!

Citește mai multe știri despre Dinamo 

Dinamo pleacă în cantonament cu 17 fotbaliști crescuți de club! Cui nu-i dădeau șefii nicio șansă: „Ziceau că nu va fi jucător de Liga 1”

S-a tras la sorți țintarul Ligii 1 » Avem programul complet al noului sezon! FCSB, derby în prima etapă + când se joacă CFR - Craiova și FCSB - Dinamo

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (174)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  14 August 2020, 14:49
Postat de darko pe 13 August 2020, 19:54

Si eu cred ca au fortat intrarea in carantina! Prea strigau in gura mare ca vor inghetarea campionatului!:) S-au dat viteji deabia in momentul in care era clar ca nu se mai poate termina campionatul pe teren! Oricum, au fost pasuiti la maxim, s-au salvat la masa verde si din cauza lor toate echipele pierd bani!

Bai ***daca fcsb-ul avea meci maine ,in contextul in care 2 jucatori sunt declarati pozitiv + alte 2 persoane tot pozitive , ce faceau,ar fi jucat ?trebuie sa stati in izolare 14 zile , sa vedem daca jucati prima etapa cu astra sau 3-o la masa verde !Cineva nu doarme si are grija de toata lumea !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

baba_yaga
baba_yaga  •  14 August 2020, 03:09

„vor urma o serie de schimbări importante, iar ibericii vor un antrenor nou” ... Edy, de ce ai pus, maică, virgulă înainte de iar ? Unde sunt cele două propoziții adversative?! De asemenea, mi-a reținut atenția construcția „tranzacția ibericul” !! Bun, peste expresia ironică / hazlie „clubul alb-roșu” trec cu vederea (probabil, e una dintre semnăturile tale, zice-se, discrete).

105662257060988
Eugen Qy  •  14 August 2020, 01:04
Postat de 1r2d2 pe 13 August 2020, 21:55

Csa ce plătește ?

Sunt curios cat platesti Tu, chirie, la locuinta TA personala !

Vezi toate comentariile (174)
Comentează