FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. A crescut alături de regretaţii Hîldan și Cezar Dinu şi a vorbit despre blestemul acelei generaţii: „Nu știu ce a fost cu noi”

Eugen Popistașu a fost coleg la Dinamo cu regretații Hîldan și Cezar Dinu +15   FOTO
Eugen Popistașu a fost coleg la Dinamo cu regretații Hîldan și Cezar Dinu

Articol de - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 13:46 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 16:55

Fost coleg la Dinamo cu regretații Cătălin Hîldan și Cezar Dinu, ambii dispăruți prematur la începutul anilor 2000, fostul fotbalist Eugen Popistașu (44 de ani) simte că a făcut parte dintr-o „generație blestemată”.

Invitat la GSP Live, Popistașu n-a stat pe gânduri atunci când a fost întrebat despre pierderile foștilor săi colegi de la juniorii lui Dinamo. Fostul mijlocaș a amintit și de alți foști coechipieri de-ai săi care au sfârșit tragic. 

„Am simțit asta și nu sunt doar ei din acea echipă de la Dinamo. Mai aveam un fundaș dreapta, Costel Maximiuc, a murit și el. Din echipa asta, sunt vreo trei care nu mai trăiesc, din păcate. Nu știu ce a fost cu generația asta. Păcat!

Și nu s-a întâmplat doar la Dinamo. L-am avut la Brașov (n.red - Tractorul Brașov) pe Marian Măuță. Din păcate, și el a murit, la fel ca Vasilică Spânache”, a mărturisit Eugen Popistașu, în cadrul emisiunii GSP Live de vineri dimineață. 

Alţi doi foşti colegi de-ai lui Popistaşu de la juniorii de la Dinamo au fost foarte aproape de un sfârşit tragic. Florentin Petre s-a electrocutat la o partidă de pescuit, iar Laurenţiu Lică a fost înjunghiat cu o sabie la câţiva centimetri de inimă într-o răfuială a clanurilor interlope din Bucureşti!

Cătălin Hîldan, dispariție prematură în urmă cu 20 de ani

În minutul 74 al meciului amical dintre SN Olteniţa și Dinamo din anul 2000, Hîldan, care avea 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan”. 

+11 FOTO

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

Destin tragic și pentru Cezar Dinu

La 3 ani de la dispariția lui Hîldan, fotbalul românesc era zguduit de moartea lui Cezar Dinu, care făcea parte din aceeași generație. Fost jucător la Rocar, Unirea Focșani, Dinamo, Astra și Chindia, Cezar Dinu a murit în 2003, în urma unui accident de mașină.

Cine e Eugen Popistașu? 

Eugen Popistașu a făcut parte dintr-o generație de excepție a lui Dinamo, pregătită de Ionuț Chirilă, alături de nume importante precum Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Cezar Dinu, Mihai Tararache, Marius Coporan sau Ion Voicu, însă nu a reușit să se impună la prima echipă din „Ștefan cel Mare”. A debutat în Divizia A în 1993, într-un meci Dinamo - Sportul 4-2, dar n-a apucat să joace prea mult pentru „câini”. A ajuns ulterior la Tractorul Brașov, unde și-a încheiat prematur cariera. 

Citește și alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV Dopat de propriul club?! A jucat la Dinamo și face dezvăluiri ȘOCANTE: „Simțeam că mai pot încă 90 de minute! Nu vreau să spun perioada, dar au fost niște momente...”

EXCLUSIV Momente neștiute cu Cătălin Hîldan, povestite după 25 de ani de un fost coleg: „Pe noi ne-a pufnit râsul. Ăsta era el!” + cum întreținea atmosfera în vestiar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
103457491542354
Dan Popica  •  23 Octombrie 2020, 17:31

Haldan a devenit simbolul lui Dinamo dupa ce n a mai existat ! cand era in viata a fost izgonit la Chindia ,cu care de altfel a si promovat in Liga 1 in 96. Cel care l-a trimis la Chindia , a fost chiar Cornel Vinu !pe linga cei enumerati ,au mai fost atunci 2 decese, Lita si Igescu de la Chindia,intr un accident linga Nucet,cind se intorceau de la Bucuresti.Cezar Dinu ,a jucat si el la Chindia si a decedat tot intr un accident de masina. Asadar ,toti 5 jucatori trecuti pe la Micul Ayax al Targovistei ,au disparut in mod tragic ,Haldan,Lita,Igescu,Cezar Dinu,si Baicu ,(decedat la 33 de ani,in timp ce juca o miuta cu prietenii).

1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Octombrie 2020, 16:57

Șmecheriile lui Chirilă ca să mai ajute și el câte un trist...Este gravă situația la GSP dacă ați început să aduceți juniori necunoscuți să își povestească amintirile

dinamofurata
dinamofurata  •  23 Octombrie 2020, 16:46

Astea cu dopajul sunt niste minciuni. Dinamo a avut dubla cu Polonia Varsovia in August 2000, unde au fost testati si retestati de UEFA. In perioada aia, Dinamo nici nu statea foarte bine fizic. Polonezii au fost mult mai proaspeti si tur si retur. De altfel Hîldan a fost si in lotul Romaniei de la Euro 2000. Daca era ceva sigur ar fi iesit la teste. Va rog gazetarilor, nu va mai bateti joc de memoria acelor oameni doar pentru clickuri. Nu mai insinuati diverse lucruri total aiurea.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează