FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Harlem one » „Bizonul” Gnohere și-a îndeplinit, la meciul cu Iași, planul de acum doi ani

Articol de , , - Publicat joi, 05 decembrie 2019 09:00

Harlem Gnohere a jucat cel de-al 86-lea meci pentru FCSB în Liga 1 și-a devenit jucătorul străin cu cele mai multe partide, asta după ce-și adjudecase primul loc la marcatori în L1 și Europa, tot pentru steliști.

Dorința, dar și planul „Bizonului” de acum doi ani s-a îndeplinit la meciul de marți seară, de la Iași! „Vreau să intru în istoria fotbalului românesc!”, spunea atacantul într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor.

Faptul că a fost trimis pe teren de Bogdan Vintilă a reprezentat o nouă bornă bifată de francez. Acesta a jucat în cel de-al 86-lea său meci în prima ligă pentru FCSB și a devenit jucătorul străin cu cele mai multe meciuri în întrecerea internă disputate în tricoul roș-albastru.

Gnohere i-a depășit pe Zapata și Varela la numărul de meciuri în tricoul FCSB. Robinson era liderul clasamentului cu 85 de prezențe, urmat de Fernando, cu trei mai puțin.

„Vreau ca lumea să rămână cu imaginea «Bizonului» în minte. Nu mă opresc! Mai am multe, foarte multe de arătat! Mă simt bine aici, sunt fericit! Tot ce-mi doresc este să intru în istoria fotbalului românesc şi să fiu cel mai bun. Mentalitatea mea e de câștigător! Nu contează criticile. Eu muncesc mult în fiecare zi și îmi arăt calitățile pe teren. Nu mă opresc aici, campionatul e lung”, spune francezul.

„Gnohere marchează cu toate kilogramele în plus. Și nici nu contează kilogramele, pot fi fotbaliști grași foarte buni și jucători slabi care nu sunt buni” e mesajul antrenorului Bogdan Vintilă.

Iar Gigi Becali îi transmite: „Are toate motivele să joace cu ambiție: dacă are prestații bune, ori prinde un transfer în altă parte și câștigă bani mai mulți, ori primește prelungirea contractului cu FCSB și mai continuă aici vreo doi ani”.

TOP MECIURI STRĂINI PENTRU FCSB

JucătorNr. meciuri 
1. HARLEM GNOHERE86 
2. Robinson Zapata85 
3. Fernando Varela82 
4. Pantelis Kapetanos73 
5. Marko Momcilovici71 
6. Lukasz Szukala65 
7. Bogdan Planici62 
8. Pawel Golanski 58 
9-10. Geraldo Alves54 
Filipe Teixeira54 

2,3 milioane de euroeste cota de piață a lui Gnohere, a cincea cea mai bună de la FCSB

„Nu mi-e frică de niciun jucător! Când ai jucători de calitate alături de tine, şi tu îți dorești să te autodepășești, să fii și mai bun, să fii numărul 1. Concurența face bine echipei!”
Harlem Ghonere, atacant FCSB

„Banii sunt importanți pentru oricine în fotbal. Totuşi, eu am calculat că o să mai am mulţi ani la dispoziţie pentru a pune banii pe primul plan. Acum, prefer să rămân aici, să câștig mai puțin, dar să fac performanță în campionat şi Europa. Partea financiară e pe locul doi”
Harlem Ghonere, atacant FCSB

„Nu vreau să-l mai vând pe Gnohere în Arabia Saudită! Eu am cerut un milion pentru el și am primit doar 500.000 de euro. Mai bine rămâne aici, ne facem treaba cu el. Ne ajută în campionat și după mai vedem”
Gigi Becali, patron FCSB

78 de jucători străiniau evoluat cel puțin un minut pentru FCSB într-un meci disputat de formația roș-albastră în Liga 1 din România

7 jucători străiniare în acest moment FCSB în lot: Gnohere, Soiledis, Salomao, Moutinho, Planic, Tsoumou și Ciorbadjiski

E ȘI CEL MAI BUN MARCATOR STRĂIN PENTRU FCSB...

JucătorNr. goluri 
1. HARLEM GNOHERE41 
2. Pantelis Kapetanos30 
3. Dayro Moreno12 
4. Lukasz Szukala11 
5-7. Federico Piovaccari10 
Cyril Thereau10 
Fernando Varela10 

... DAR ȘI CEL MAI BUN ÎN EUROPA

JucătorNr. goluri 
1. HARLEM GNOHERE9 
2. Federico Piovaccari4 
3-8. Filipe Teixeira3 
Adi Rocha3 
Leandro Tatu3 
Sulley Muniru3 
Pantelis Kapetanos3 
Stefan Nikolic3 

Vine tare din urmă

Harlem Gnohere e mai decis ca niciodată să arate cine-i șeful în Liga 1. A ajuns la 58 de goluri în România și e pe 3 în clasamentul celor mai buni marcatori străini din istoria all-time a Ligii 1! Francezul e la doar 6 reușite de prima poziție, deținută la egalitate de Eric de Oliveira și Wesley Lopes, amândoi cu câte 64 de goluri. 

TOPUL ALL-TIME AL MARCATORILOR STRĂINI

JucătorNr. goluri 
1-2. Eric de Oliveira64 
Wesley Lopes64 
3. HARLEM GNOHERE58 
4. Bojan Golubovic55 
5. Pantelis Kapetanos48 
6. Thaer Bawab42 
7. Kehinde Fatai41 

Citește și:

Marea epurare! Gigi Becali a dat numele jucătorilor plecați: „Sunt ăștia 13, dar poate mai găsesc” + ce se întâmplă cu Gnohere și Man

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mario_rdfe
mario_rdfe  •  05 Decembrie 2019, 17:54

Nu am vazut niciodata un articol in care Gnohere sa ii multumeasca lui Rednic ! Datorita lui reuseste aceste recorduri..a fost un fotbalist modest toata cariera, pana atunci cand a fost adus de Mircea Rednic la Dinamo..intors de pe aeroport, dupa ce a fost gonit de la Petrolul, ptr ca era prea gras ! Daca nu credea puriul in el..probabil statea cateva luni pe bara, se ingrasa si mai tare, si in scurt timp se lasa de fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close