FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, la 3 meciuri distanță de a intra în ISTORIA fotbalului românesc » Ce performanță nemaiîntâlnită pot atinge roș-albaștrii

Articol de , , - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 09:00

FCSB poate bifa o performanţă unică în fotbalul românesc: 10 victorii consecutive în deplasare dacă le înving pe CFR Cluj, Voluntari și Dinamo.

Roș-albaștrii au avut câteva zile libere după cele două săptămâni petrecute pe teren iberic, dar de astăzi se întorc la treabă. Iar toată lumea va intra într-un program strict de pregătire a partidei de duminică seară, de la Cluj, cu campioana CFR. Jucătorii sunt încrezători că pot învinge în Gruia.

„Obiectivul este să câștigăm meciul cu CFR! O victorie nu ne-ar face însă favoriți la câștigarea titlului. Trebuie să jucăm până la ultimul meci. Să dăm totul pe teren, iar la final vom vedea cine a fost mai bun. Trebuie să fim foarte concentrați cu CFR”, spune Olimpiu Moruțan.

Vicecampioana României a avut un parcurs foarte bun în meciurile jucate în deplasare sub comanda lui Vintilă. După înfrângerea cu Gaz Metan Mediaș, cei de la FCSB au câștigat șapte meciuri la rând pe teren advers!

Așa au urcat în topul celor mai lungi serii la acest capitol pe durata unui sezon, apropiindu-se la doar două victorii de recordul ce datează din 1990, atunci când Steaua și Dinamo, cu Iordănescu și Lucescu, dominau autoritar campionatul și-aveau un număr-record de jucători la echipa națională. 

Mai mult, FCSB mai are trei deplasări în actualul sezon regulat al Ligii 1, cu CFR Cluj, Voluntari și Dinamo. În cazul în care le-ar câștiga pe toate trei, ar bifa o performanță unică pentru România! Ar deveni singura echipă din fotbalul nostru care ar reuși zece succese la rând în deplasare pe durata unui sezon! 

După Revoluție, doar CFR Cluj a mai reușit să lege cel puțin șapte victorii în deplasare, într-un campionat. Și-a făcut-o de două ori, prima dată în sezonul 2007-2008, iar a doua oară când a avut opt succese „afară”, în urmă cu un sezon.

„Suntem montați pentru acest joc și pentru începerea sezonului. Suntem pe ultima sută de metri. O victorie ne-ar ajuta din toate punctele de vedere. Totuși, nu e o finală. Mai e de jucat mult în acest campionat”  - Bogdan Vintilă, antrenor FCSB

2,32este cota caselor de pariuri să câștige CFR Cluj meciul de duminică seară, cu FCSB. Echipa lui Vintilă are a doua șansă, cota 3,20

FCSB, la 3 meciuri distanță de a intra în ISTORIA fotbalului românesc » Ce performanță nemaiîntâlnită pot atinge roș-albaștrii

2 echipeau reușit să lege zece victorii consecutive în deplasare, dar pe parcusul a două sezoane: Steaua (1987-1988 și 1988-1989) și Dinamo (1987-1988 și 1988-1989)

Echipe fabuloase pentru Steaua și Dinamo 

Steaua (1989-1990) 
S. Lung - D. Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - Muzsnay, Rotariu, Hagi, Ilie Dumitrescu - Lăcătuș, Balint. Antrenor: Anghel Iordănescu 

Dinamo (1988-1989) 
Stelea - Mihăescu, Andone, Rednic, Klein - Sabău, Lupescu, Mateuț, Lupu - Cămătaru, Vaișcovici. Antrenor: Mircea Lucescu

VIDEO // Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan, amintiri cu Nicolae Ceaușescu

+25 FOTO

Vezi și: 

FCSB merge pe cel mai ostil stadion + „Arma secretă” joacă acum la CFR Cluj

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
108022913946097
Traian Pavelescu  •  27 Ianuarie 2020, 17:41
Postat de icostin66 pe 27 Ianuarie 2020, 16:47

Faptul este cunoscut de catre oricine citeste Gazeta: creierul tau s-a oprit din evolutie cand a ajuns la nivelul cercopitecului, mai precis in momentul in care ciobanul a preluat in nume privat o sectie a clubului Steaua Bucuresti. Imbecilitatea afirmata cum ca STEAUA Bucuresti ar fi ''confiscat'' numele unei echipe ''private'' mi se pare de domeniul patologicului... Iar faptul ca esti dus cu pluta este o realitate care nu o poate contesta nimeni...:)...

Argumente solide, imbatabile! Jos pălăria in fata acestui tipic reprezentat al sectanților talpanisti, aflați in noaptea polară a minții intr-o peștera tot mai adânca! Personajul asta hilar nu Răspunde la cele 4 puncte formulate in postarea mea, pentru ca nu este in stare de cea msi elementara logica. Reia, năucul, diverse șabloane și clisee folosite pe aici de neajutorați ca el! Stârnesc mila netoții!

icostin66
icostin66  •  27 Ianuarie 2020, 16:47
Postat de Traian Pavelescu pe 27 Ianuarie 2020, 16:20

Reiau a “n” oară câteva adevăruri simple și îmi cer scuze celor care le-au înțeles, dar sectanții talpanisti sunt impermeabili in noaptea minții lor: 1. In tarile UE nu mai exista aberațiile sportive militarizate inventate de sovietici. 2. In democrație și UE nu se mai accepta amestecul brutal al armatei și poliției in sportul profesionist. Nu exista acest amestec nici in Cehia nici in Olanda, etc. de ce sa fie doar România excepția? 3. In nicio țara ex-socialista, nici măcar in Rusia, nu s-a ajuns la absurdul ca armata sa confiște marca, numele si emblema unei echipe private, Steaua, cea mai buna din țara și cea mai cunoscuta in Europa și in lume!! 4. In nicio țara din lumea civilizata nu se construiesc stadioane in unități militare. România din nou excepția alături de Coreea de Nord!

Faptul este cunoscut de catre oricine citeste Gazeta: creierul tau s-a oprit din evolutie cand a ajuns la nivelul cercopitecului, mai precis in momentul in care ciobanul a preluat in nume privat o sectie a clubului Steaua Bucuresti. Imbecilitatea afirmata cum ca STEAUA Bucuresti ar fi ''confiscat'' numele unei echipe ''private'' mi se pare de domeniul patologicului... Iar faptul ca esti dus cu pluta este o realitate care nu o poate contesta nimeni...:)...

131624217670160
Geani Muraru  •  27 Ianuarie 2020, 16:45

Performanta e ca v-a termina campionatul a patra oara pe locul doi

Vezi toate comentariile (23)
Comentează