FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Nicolae Badea, mesaj clar în privința construirii unui stadion pentru Dinamo: „Problema e la MAI!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020 07:47 / Actualizat miercuri, 21 octombrie 2020 20:19

Nicolae Badea, fostul acționar al lui Dinamo, a vorbit despre situația stadionului din „Ștefan cel Mare”, care nu a putut fi modernizat pentru EURO 2020 precum stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești.

Fostul șef al „câinilor”, care deține drepturile asupra bazei pe o perioadă nedeterminată și care a fost acuzat că a cerut să aibă în continuare anumite drepturi asupra unei noi arene, fapt problema care a oprit CNI-ul să demareze construcția, spune că nu se opune construirii noului stadion și acuză Ministerul Afacerilor Interne.

„În ceea ce ne privește, FC Dinamo (n.r- societatea deținută de Badea) niciodată nu s-a opus construirii unui nou stadion! Dimpotrivă, comunicările scrise și demersurile pe care le-am făcut și-n relația cu Ministerul de Interne și în relația cu CNI-ul sunt o probă clară că lucrul ăsta nu a existat. Este imposibil ca un dinamovist sau ca FC Dinamo să nu dorească să se construiască un stadion nou.

Problema este la Ministerul Afacerilor Interne! Existența acelor contracte nu împiedică în niciun caz. Dimpotrivă, am comunicat că nu vom iniția niciun demers juridic care să afecteze investiția într-un nou stadion.

CNI-ul, de fapt, vrea să se asigure, și le-au fost date aceste asigurări, că pe perioada construcției nu va exista niciun incident juridic care să împiedice derularea acesteia” a declarat Nicolae Badea la Național FM, conform Realitatea Sportivă.

Stadionul actual al lui Dinamo, disputat în instanță

Arena din Ștefan cel Mare, inclusă inițial în proiectul EURO 2020, alături de stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești, nu a fost încă cedată Companiei Naționale de Investiții, astfel că planul de modernizare a fost suspendat. În acest moment, există mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului. Atunci când se va stabili cine este proprietarul stadionului, lucrările vor putea începe

Fanii DDB, întâlnire cu premierul Orban 

Primul ministru Ludovic Orban, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe și alți reprezentanți ai Guvernului au avut o întâlnire cu membrii Boardului DDB, în luna septembrie, subiectul ședinței fiind noul stadion. A mai existat la începutul verii, o întrevedere cu Marcel Vela, ministrul de Interne, tot pe această temă. Guvernul României și-a arătat toată deschiderea și a subliniat că susține proiectul noului stadion Dinamo alături de Compania Națională de Investiții.

Vestea cea mare pentru „câini" este că reprezentanții Guvernului au dat asigurări că lucrările pentru noul stadion Dinamo vor demara la începutul anului viitor.

VIDEO Marcel Vela, ministru de interne, a vorbit despre noul proiect pentru stadionul Dinamo: „Lucrările o să înceapă în 2021”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Primarul Sectorului 2, promisiuni pentru fanii lui Dinamo: „Deschidere există! Trebuie să vedem câți bani avem”

Avertisment pentru șefii lui Dinamo: „Săptămâna asta e decisivă pentru Dinamo! Dacă domnul Cortacero nu aduce banii, Doamne ferește!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
creeperno
creeperno  •  21 Octombrie 2020, 22:43

Ramai tu cu groapa, noi cu noul stadion si gata smecheria

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  21 Octombrie 2020, 17:59

Daca ar fi fost in totalitate asa, trebuia sa iesi in public de ani de zile ! Ori tu, ai tergiversat cat de mult ai putut. Un interviu in care tu sa spui cu subiect si predicat ca tu nu ai treaba cu acest litigiu. P.S. Acele spatii din stadion iti apartin ? Si daca da, renunti la ele ? si daca nu ...de ce ? Asta trebuie sa raspunzi. Si atunci o sa cred ca problema este la minister.

doardinamo1948
doardinamo1948  •  21 Octombrie 2020, 17:41

In 1986, fiind un copil din “galerie”, l-am auzit pe Nicu Galerie spunând : “ la anul ne facem stadion nou”. Când va veni “anul” asta nu se știe, acum s-a transformat in “anul viitor”.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează