FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAMARE

UEFA a răspuns! Ce se întâmplă cu Astra - Craiova și când trebuie anunțată campioana

Meciul dintre Astra și Craiova a fost amânat după ce 4 fotbaliști ai giurgiuvenilor au fost depistați pozitiv cu coronavirus
Meciul dintre Astra și Craiova a fost amânat după ce 4 fotbaliști ai giurgiuvenilor au fost depistați pozitiv cu coronavirus

Articol de - Publicat duminica, 02 august 2020 10:12 / Actualizat duminica, 02 august 2020 10:22

Claudiu Popa, avocatul clubului Astra Giurgiu, a dezvăluit faptul că UEFA a răspuns solicitării LPF de lămurire a situației incerte ce înconjoară acest final de play-off.

  • CONTEXT: LPF a trimis la UEFA o solicitare în care întreabă cum trebuie să se procedeze cu meciurile Astra - Craiova și FCSB - Astra, care nu pot fi jucate înainte de 3 august, ora 23:59, termenul limită până la care Liga trebuie să transmită la UEFA echipele care vor evolua în Europa sezonul viitor - detalii AICI

UEFA a dat undă verde disputării meciurilor după 3 august. Cu o condiție: reprezentantele în Champions League și Europa League să fie deja stabilite. Acest lucru s-ar întâmpla numai dacă meciul dintre Craiova și CFR Cluj, de luni seară, nu se termină la egalitate. În acest caz, câștigătoarea ar deveni campioană, indiferent de rezultatul meciului Astra - Craiova.

LPF și FRF sunt obligate să anunțe echipele participante în cupele europene până luni seară. O decizie privind Astra - Craiova ar trebui luată înainte de startul derby-ului pentru titlu. 

Claudiu Popa: „UEFA a spus foarte clar”

„Căutăm soluții să se dispute jocul pe teren, în primul rând pentru acuratețea rezultatului sportiv și în al doilea rând pentru a nu periclita relația comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV. UEFA, ca un for rațional, a analizat pe conjunctura în limita regulamentului de care dispune, dat fiind faptul că este o situație specială care cere măsuri speciale.

Au spus foarte clar că nu îi deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca și în afara termenului impus de ei, atât timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final. Rezultatul de aseară (n.red. FCSB - CFR 0-2) putem spune că este în favoarea unei rezolvări pe teren a acestor jocuri. Ne-am declarat disponibilitatea de a supune oricărei decizii care va avea ca rezultat disputarea partidelor pe teren”, a declarat avocatul Astrei pentru sport.ro.

Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă, în cazul în care aceste meciuri (n.r. Astra - Craiova și FCSB - Astra, care trebuia să se dispute luni, dar în situația dată nu se va mai juca) nu vor influenţa clasamentul final, ar putea să se dispute şi după 3 august. Aşteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă, dar vom avea echipe românești care vor participa în cupele europene” - Justin Ștefan, secretar general LPF, pentru GSP.ro

Clasament play-off Liga 1

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB, gata să bifeze încă un transfer! Gigi Becali a primit acordul clubului

Gafa monumentală din Liga 1, identificată de UEFAntasticul ajuns psiholog: „Toți merg pe ideea asta! Nu te uiți?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (101)
189254898748309
Claude SH  •  03 August 2020, 13:05

E clar ca un meci de baraj între cele două cu prelungiri și 11 m pentru departajare e cea mai fireasca rezolvare. Nu cred ca se vor opune cele doua echipe deși CFR are 2 puncte avans, nici Astra nu cred ca va respinge ideea acestui meci măcar ca se va îngheța clasamentul și ea rămâne pe locul 3.

lionforever
lionforever  •  03 August 2020, 07:25
Postat de cetateanul_surmenat pe 02 August 2020, 18:09

Nu a vrut lpf sa programeze meciul cum nu au vrut nici arbitrii sa dea penalti la faultul asupra lui Man sau la cel al lui Chindris? Va tine in brate psd, ei v-au inventat direct in L2 (caz unic in lume, posibil doar in tara psd).

Ce treaba are psd acum, la putere e pnl, nu mai aveti argumente o dati pe politica, habar nu aveți nici de una nici de alta va cârnați neîmplinirile si frustrarile pe aici, asa cum sunt si o multime de proști de veneau la stadion la craiova si începeau să-i înjure din min 2 pe jucători, uite ca fără spectatori echipa se concentrează mai mult la joc.

zorrozabal
zorrozabal  •  02 August 2020, 21:12

Raspunsul e clar!Dar LPF va trage de timp,fiind intr-o mare incurcatura!1.-In varianta fericita-adica meciul de la Craiova se termina cu victoria oricareia dintre cele doua echipe- se va putea comunica la UEFA numele campioanei!Si mai ales...se va juca si meciul dintre Craiova si Astra!Dar in varianta nefericita?Daca meciul de la Craiova se va termina la egalitate?Daca LPF vrea sa inscrie campioana in preliminariile UCL din acest an-va fi nevoita sa acorde Craiovei victoria in meciul cu Astra, cu 3-0 la masa verde!Cu multe riscuri juridice!Si din partea CFR si din partea Astrei!Asa ca,era mult mai bine pentru LPF daca ar fi propus Craiovei si CFR-ului ca meciul dintre ele sa aiba un caracter de baraj,adica cu prelungiri si lovituri de departajare,pentru stabilirea castigatoarei!

Vezi toate comentariile (101)
Comentează