FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE // FCSB, play-off în afara Capitalei? » Surse din Primărie: „UEFA vrea Arena Națională liberă de la 1 martie”. Roș-albaștrii vin cu o altă variantă

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2019 09:00

GSP a aflat că oficialii UEFA au anunțat Primăria București că vor să gestioneze în exclusivitate Arena Națională începând cu luna martie 2020, astfel că FCSB ar trebui să joace în exil meciurile din play-off. Oficialii roș-albaștri vin însă cu o altă variantă și susțin că arena va intra sub administrația UEFA abia din luna mai. 

Chiar dacă s-au rezolvat problemele cu gazonul de pe cel mai mare stadion din țară, FCSB a primit o veste proastă din partea oficialilor UEFA. Primăria București trebuie să încredințeze administrarea arenei celor de la Nyon începând cu luna martie, conform unei adrese oficiale venite de la UEFA. Asta înseamnă că din acel moment nicio echipă de fotbal din România nu va mai juca aici, iar UEFA va începe pregătirea arenei pentru meciurile de la Campionatul European care se vor juca la București. 

Astfel, ar trebui ca steliștii să joace toate meciurile din play-off-ul actualului sezon pe un alt stadion, iar pentru acest aspect există deja mai multe discuții pentru stabilirea cartierului general al roș-albaștrilor. Din informațiile pe care Gazeta le deține în acest moment, cele mai mari șanse pentru găzduirea FCSB-ului le are noua arenă din Tg. Jiu. 

Valeriu Argăseală, președintele echipei, are o relație de prietenie cu Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu și sunt șanse mari să fie parafat contractul între cele două părți la începutul anului viitor. 

Mai mult, varianta este agreată inclusiv de Gigi Becali, asta după ce, în mai multe orașe, FCSB-ului nu i-a fost permis accesul din cauza suporterilor. Steliștilor le-a fost interzis să joace la Ploiești, pe "Ilie Oană", sau la Craiova, pe „Ion Oblemenco”. 

„O să jucăm acolo unde o să fie cu pace! Nu vreau discuţii cu suporterii şi cu nu ştiu cine” a fost mesajul lui Gigi Becali. 

Au mai existat și alte două variante, Voluntari și Astra, dar pe aceste stadioane există echipe angrenate în campionatul intern și sunt șanse foarte mari ca gazonul să nu reziste la meciuri în fiecare săptămână. 

FCSB vine cu o altă variantă: „Stadionul trebuie eliberat din mai, nu din martie”

În replică la articolul publicat de Gazetă, FCSB a emis un comunicat în care susține că nu va părăsi Bucureștiul din luna martie și că va disputa meciurile din play-off pe Arena Națională. 

FCSB face câteva precizări legate de articolul publicat astăzi de Gazeta sporturilor cu privire la programul echipei noastre pe Arena Națională în 2020: 

1. Nu s-a pus niciodată problema ca Arena Națională să fie preluată de UEFA pentru organizarea EURO 2020 începând cu 1 martie. 

2. FCSB este principalul partener al Primăriei Capitalei în ceea ce privește închirierea Arenei Naționale, iar relația de comunicare dintre cele două instituții a fost întotdeauna una excelentă. 

3. Preluarea propriu-zisă a stadionului de către reprezentanții UEFA va fi făcută în luna mai a anului viitor. 

4. FCSB va disputa toate jocurile de pe teren propriu, în eventualitatea calificării în play-off, pe Arena Națională. În cazul în care vor surveni modificări ale programului de pregătire a stadionului pentru EURO 2020, acestea vor fi anunțate din timp și vor fi făcute în sprijinul programului competițional al Ligii 1. 

Facem un apel către reprezentanții mass media să se documenteze temeinic înainte de a publica articole care pot induce în eroare iubitorii fotbalului din România. 

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi pe Arena Națională! 
 

30 de milioane de euroeste suma investită în stadionul de la Tg. Jiu, inaugurat pe 25 octombrie, la meciul dintre Pandurii și Universitatea Cluj

12.518 locuriare noul stadion din Tg. Jiu. Dintre acestea, există 18 loje cu 204 locuri și cu 72 de locuri pentru persoane cu dizabilități

Un nou concert grandios pe Arenă!

Celine Dion, câștigătoarea a cinci Premii Grammy, va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour" în București, miercuri, 29 iulie 2020, pe Arena Națională. Celine Dion a lansat, de curând, trei noi piese de pe următorul album, "Courage": "Imperfections", "Lying Down" și "Courage". Biletele au fost puse deja în vânzare și costă între 225 și 850 de lei (cu taxe și comisioane incluse) în funcție de distanța față de scenă. Toate tichetele vor asigura loc pe scaun, inclusiv cele de pe gazon. 

Citește și:

FCSB // EXCLUSIV Schimbare TOTALĂ de situație! Harlem Gnohere s-a dus la Gigi Becali: „Nea Gigi, nu vreau să aud!" 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (49)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  12 Decembrie 2019, 21:38

POT JUCA LA CHIAJNA, NU E AȘA DEPARTE!

ropo
ropo  •  12 Decembrie 2019, 14:57

Iar se muta cu cortul echipa nomada fc berceni

partea47mea
partea47mea  •  12 Decembrie 2019, 14:40

Echipa fara identitate bineinteles ca nu are nici stadion propriu. Sa joace in Berceni.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează