FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

VIDEO Cătălin Hlistei a fost audiat la ANAD! Detalii despre cazul de dopaj de la Rapid: „El poate să joace! Nu vorbim de o substanță interzisă”

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2020 11:44 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 14:11

Extrema Cătălin Hlistei (26 de ani), golgeterul lui Rapid și al Ligii 2, a fost audiat la Agenția Națională Antidoping după ce a fost găsit dopat.

Jucătorul giuleștenilor a sosit la sediul ANAD alături de avocatul său și de doctorul celor de la Rapid și a dat declarații după ce a a picat testul antidoping.

Testul a fost făcut după meciul cu Turris, 1-1, din utlima etapă din play-off-ul sezonului trecut (2 august), iar rezultatele s-au conturat săptămâna trecută. Surse GSP.ro susțin că reprezentații ANAD au încercat să ia legătura direct cu jucătorul pentru a-i comunica rezultatele, dar nu au reușit să discute cu el.

Astfel, Cristi Balaj, șeful ANAD și cetățean de onoare al comunei Recea, a fost la meciul de sâmbătă, dintre ACS Comuna Recea și Rapid (2-1). Din informațiile Gazetei, delegatul Rapidului a fost anunțat de rezultatul testului lui Hlistei chiar înainte de startul reprizei secunde, când jucătorii erau pe teren, pentru că cei de la ANAD nu au vrut să influențeze jocul. La finalul partidei, Hlistei a fost informat și el că a fost găsit dopat și că va fi anchetat.

VIDEO Lucian Ionescu, detalii de ultimă oră despre situația lui Hlistei

Lucrurile sunt destul de simple. Jucătorul nostru a făcut în 2014 o operație la nas și a avut o accidentare în 2016. De atunci e dependent de o anumită substanță care îl ajută să respire normal. A avut loc un control după meciul Rapiului cu Turris, din sezonul trecut, și i-a fost descoperită în corp acea substanță, care este interzisă în anumite moduri de administrare, oral sau injectabil. Dar nu și atunci când e administrată nazal, așa cum a făcut Hlistei.

Se așteptă rezultatele pentru că în concentrația în care e găsită se demonstrează cum a fost administrată. Lucrurile sunt foarte clare. El poate să joace și așteaptă rezultatele. Ia de mai mulți ani aceste picături, iar medicul știa. Nu este ceva interzis. Am fost chemați să dăm explicații. De ce acum? Acum s-a nimerit. Sunt și alți jucători care iau acea substanță.  Nu vorbim de o substanță interzisă.

Da, ANAD ar trebui să știe ce probleme au jucătorii. Din ce am înțeles, medicii trimit situația medicală a jucătorilor
- Lucian Ionescu, ofițer de presă la Rapid

Cum se apără Hlistei

Surse apropiate jucătorului spun că substanța interzisă care a fost găsită în corpul jucătorului este Biorini, un glucocorticoid care este interzis doar dată se administrează oral, musculare și intravenos.

Hlistei a fost operat de deviație de sept în 2014, iar după accidentarea la nas din 2016 ar fi devenit dependent de picături, folosid mai multe tratamente recomandate de doctori. Hlistei ar fi spus la testare acest lucru

  • Hlistei ar fi fost depistat pozitiv cu Glucocorticoid, o clasă de hormoni steroizi. Substanța este folosită în tratarea astmului, iar apropiații jucătorului susțin că Hlistei ar fi folosit picături nazale, pentru o alergie, iar acestea ar conține substanța respectivă. 
  • Hlistei a fost crescut de UTA și a mai jucat la Pandurii și Sportul Snagov. A venit la Rapid în ianuarie 2019 și în acest sezon a marcat în toate cele cinci partide ale echipei antrenate de Adrian Iencsi, fiind golgeterul Ligii 2.

VIDEO Șumudică analizează lupta la titlu în Liga 1 și șansele la promovare ale Rapidului: „Este o luptă teribilă”

Citește mai multe știri din Liga 2: 

Au uitat de protocol: zeci de oameni în tribune la Comuna Recea - Rapid! Înghesuială și la gardul stadionului

Război pe vulturul vișiniu » AFC Rapid, clubul din Liga a 4-a, mută în Comitetul Executiv împotriva echipei din Liga a 2-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
717216305075761
Alexandru Conty  •  28 Septembrie 2020, 13:54

Rapid trebuie sa faca contestatie pentru ca nu sa respectat regulamentul ca spectatorii sa nu fie in tribune iar meciul sa fie omologat cu 0-3 la masa verde.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează