FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Fostul președinte Ovidiu Burcă face lumină în conflictul de la Rapid: „Daniel Niculae m-a dezamăgit foarte tare”

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă

Articol de GSP - Publicat marti, 27 octombrie 2020 11:10 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 14:56

Ovidiu Burcă (40 de ani), fostul președinte al Rapidului, în prezent antrenor la echipa U19 și director tehnic al academiei giuleștenilor, a fost invitat în această dimineață la GSP Live. 

  • Vezi AICI ce spune Ovidiu Burcă despre plecarea lui Adrian Iencsi de la Rapid! Giuleștenii au anunțat astăzi despărțirea de Iencsi, antrenorul cu care sperau să obțină promovarea în Liga 1 în acest sezon. 

Burcă a explicat motivele pentru care a renunțat la funcția de președinte al Rapidului și a oferit detalii despre conflictul avut cu Daniel Niculae. Ultimul și-ar fi codiționat revenirea în Giulești de o plecare din club a lui Ovidiu Burcă, ajuns între timp în antrenor la echipa U19 a alb-vișiniilor. 

„Au existat discuții după plecarea mea. Mă doare foarte tare când spune că eu sunt principalul motiv pentru care nu vrea să se întoarcă la Rapid. Nu vreau să intru într-un ping-pong mediatic cu el, dar a spus foarte multe lucruri.  Nu doar el, ci și alți foști jucători importanți aflați în jurul lui. Au avut un atac concertat împotriva mea. 

Nu le-am răspuns, considerând că, pentru binele și imaginea Rapidului, e bine să tac, deși aș fi avut foarte multe să spun. Aș fi avut puterea să intru într-un conflict deschis cu absolut toți care m-au acuzat. Nu am vrut să duc clubul într-o dispută personală.

Dincolo de toate aceste probleme, Daniel Niculae e un om care m-a dezamăgit foarte tare. La început, toate lucrurile sunt fericite. La primul moment de criză, toată lumea fuge în toate direcțiile. Așa s-a întâmplat la Rapid odată cu neobținerea personalității juridice. Au fugit toți în toate direcțiile și am rămas doar eu și Andrei Nicolescu. Am dus căruța înainte cu toți ochii ațintiți asupra noastră”, a afirmat Ovidiu Burcă, la GSP Live.

Ovidiu Burcă: „Perioada de la Rapid m-a erodat foarte tare”

Cel mai mare regret al lui Ovidiu Burcă după perioada petrecută la Rapid? Acesta a răspuns fără să ezite, vorbind despre încărcătura psihică existentă în perioada în care a fost președinte în Giulești. 

„Perioada de la Rapid m-a erodat foarte tare. Au fost aceste lupte politice cărora le-am acordat foarte multă atenție și energie. Dacă aș fi depus cel puțin jumătate din energia pe care am depus-o pentru a gestiona conflicte interne între rapidiști și alte probleme care n-au legătură cu fotbalul, cred că am fi fost mult mai bine în momentul de față”, a mai spus Burcă.

Burcă: „E exclus să mă întorc într-o funcție adminstrativă”

„E exclus să revin într-o funcție administrativă. Am avut foarte multe tatonări cu foarte mulți oameni, nu numai de la Rapid. Cea mai bună decizie din viața a fost să mă apuc să antrenez, mi-am redescoperit pasiunea de a face lucruri importante” - Ovidiu Burcă, fost președinte Rapid

Citește și alte știri despre Rapid:

OFICIAL Rapid are un nou antrenor! Adrian Iencsi, înlocuit

FOTO Fanii Rapidului, protest inedit după eliminarea din Cupa României: „Donez varză!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
adriann_
adriann_  •  27 Octombrie 2020, 17:02
Postat de deusdat pe 27 Octombrie 2020, 16:31

Respect, Burcă! Nico nu e în stare să conducă un butic, darămite o întreprindere de fotbal. El ar vrea să fie președinte la TV. Un președinte trebuie să se ocupe de scouting, de contracte, de marketing, de sponsorizări, de infrastructură, de vânzări de jucători, de investiții. În cinci ani trebuie să facă Rapidul autosuficient financiar, că n-o să dea nimeni milioane din buzunarul propriu la infinit. Nico știe doar cu gura.

Singura experienta a lui Burca in afaceri este... o carciumioara doar cu putin mai mare decat un butic. ATAT. A aratat din plin asta in diversele functii pe care le-a avut la Rapid. Cat despre antrenorul Burca, sa vedem ce face echipa U19 si mai vorbim pe urma.

deusdat
deusdat  •  27 Octombrie 2020, 16:31

Respect, Burcă! Nico nu e în stare să conducă un butic, darămite o întreprindere de fotbal. El ar vrea să fie președinte la TV. Un președinte trebuie să se ocupe de scouting, de contracte, de marketing, de sponsorizări, de infrastructură, de vânzări de jucători, de investiții. În cinci ani trebuie să facă Rapidul autosuficient financiar, că n-o să dea nimeni milioane din buzunarul propriu la infinit. Nico știe doar cu gura.

magic4ever
magic4ever  •  27 Octombrie 2020, 15:37

Dar ce mare cariera a avut Ovidiu Burca la Rapid de a fost presedintele echipei? Daniel Niculae este de 1000 de ori mai rapidist si merita sa fie la Rapid indiferent de functie

Vezi toate comentariile (3)
Comentează