FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Rapidiștii pun presiune pe Clotilde Armand: „Ar fi păcat să nu ne sprijine”

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1. Sursă foto: Facebook
Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1. Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2020 12:16 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 15:01

Ovidiu Burcă, fost președinte la Rapid, actualmente antrenor al echipei U19 a giuleștenilor, a comentat două dintre subiectele delicate pentru suflarea vișinie: finanțarea venită dinspre Primăria Sectorului 1 și situația bazei Pro Rapid. 

„Sincer, nu știu ce se va întâmpla în continuare, dar ar fi păcat ca, odată cu venirea doamnei Clotilde Armand, cei din Primărie să nu caute soluții pentru a sprijini Rapidul, care e un fenomen social și care poate reprezenta mândria și blazonul Primăriei Sectorului 1. 

Rapidul, cu parteneriatul de imagine și implicarea fostului primar, a reprezentat unul dintre proiectele de succes ale Sectorului 1. Cei care vin acum n-ar trebui să ducă Rapidul într-o luptă politică și ar trebui să găsească soluții pentru centrul de copii și juniori și pentru infrastructură”, a declarat Burcă, la GSP Live. 

„Eu am fost cel care a depus de vreo două ori niște proiecte pentru academia de juniori. Acestea au fost respinse, nu exista majoritate în consiliul Primărie”, a mai spus Burcă. 

„Discursul «politically» al lui Clotilde Armand e corect. Putem spera că putem accesa niște fonduri de la Primărie” - Ovidiu Burcă, fost președinte Rapid

Clotilde Armand: „Niciun ban din bugetul local oficial nu se ducea la Rapid!”

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1, a dezvăluit în ce condiții Primăria pe care a preluat-o, cea mai bogată dintre cele de sector din București, va finanța clubul Rapid.

„Din bugetul local oficial, niciun ban nu se ducea la Rapid. Cred că voi fi prima care în mod oficial voi susține sportul. Am spus mereu că în domeniile cultural și sportiv vrem să dezvoltăm. Nu vom aloca bani discreționar. Vom susține sportivii și infrastructura sportivă. 

Eu aș dori ca fiecare copil și fiecare adult din Sectorul 1 să facă sport. Noi vom subvenționa sportul pentru copii, dar va trebui să existe sportivi care se vor ocupa de acești copii. Dacă clubul Rapid va susține cursuri, îi va ajuta pe copii și va crea niște viitori rapidiști, atunci noi vom plăti pentru asta și acești bani vor ajunge în clubul Rapid”. - Clotilde Armand, Primar Sector 1, pe 8 octombrie, în cadrul emisiunii „Adriana Nedelea LA FIX” de la Libertatea

Burcă: „Mi-e greu să cred că Rapid mai poate obține privilegiul de a folosi baza Pro Rapid”

Ovidiu Burcă nu a uitat nici de fosta bază de antrenament a giuleștenilor, Pro Rapid. În prezent, ea este inutilizabilă, reprezentând mai degrabă o sursă de polemică între Daniel Tudorache, fostul primar, și Clotilde Armand.

„Noi ne-am pus foarte mari speranțe cu Baza Pro Rapid, dar dacă o guvernare PSD nu a putut să facă în așa fel încât această bază să ajungă la o autoritate locală, mi-e greu să cred că acum, cu toate luptele politice, Rapidul mai poate obține acest privilegiu de a-și duce echipele acolo. 

Domnul Tudorache a luptat foarte mult pentru Pro Rapid, a depus foarte multe eforturi, dar n-a reușit. Sunt sceptic”, a spus Burcă în cadrul emisiunii de astăzi. 

Clotilde Armand, despre baza Pro Rapid: „Vom investi acolo”

Recent, Clotilde Armand a dat asigurări că va proteja complexul Pro Rapid și va face investiții, dezvăluit că în trecut era în plan să fie transformat într-un centru de birouri: „Voi proteja această bază sportivă, vom investi acolo. În Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al lui Tudorache, era condamnată. Era trecută ca centru de business, de birouri”, spunea Clotilde Armand la începutul lunii octombrie

Baza Pro Rapid e în paragină

Aflată în posesia Ministerului Transporturilor, baza Pro Rapid este în paragină și nu este folosită în acest moment de nimeni. 

În 13 iunie 2016, clubul Rapid a intrat în faliment, moment în care s-au tăiat toate facilitările, apa, curentul, gazele. Datoriile, inclusiv cele curente, de după intrarea în insolvența, erau imense. Iar Pro Rapid a intrat sub sechestrul Ministerului de Finanţe și al ANAF, care au preluat cam 80 la sută din suprafața. Restul, de 20 la sută, i-a rămas lui Copos, scria Gazeta Sporturilor în iulie 2017.

Citește și alte știri despre Rapid: 

EXCLUSIV Fost președinte la Rapid, Ovidiu Burcă rupe tăcerea: „Au avut un atac concertat împotriva mea! Daniel Niculae m-a dezamăgit foarte tare”

OFICIAL Rapid are un nou antrenor! Adrian Iencsi, înlocuit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
202199123719636
Manolache Gigi  •  28 Octombrie 2020, 17:57

Mi-e scârbă de *** și cățeii 40de ani au furat campionate ghete de aur

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pspsps
pspsps  •  28 Octombrie 2020, 06:08
Postat de talpaiadului pe 28 Octombrie 2020, 04:16

De craciun fecesebistii merg la palat sa cante colinde, iar rapidistii la primarie sa cante clotilde :) :) :)

iar dinamovistii vor canta colinde offshore

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Octombrie 2020, 04:16

De craciun fecesebistii merg la palat sa cante colinde, iar rapidistii la primarie sa cante clotilde :) :) :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează