FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

ROMÂNIA U21 - ANGLIA U21 // VIDEO Ianis Hagi, interviu pentru UEFA » Sfaturile primite de la Gică Hagi, atuul „tricolorilor” și mesajul către fani

Articol de GSP - Publicat joi, 20 iunie 2019 20:20

Ianis Hagi (20 de ani) a marcat un gol în victoria României U21 cu Croația U21, scor 4-1, și le-a atras atenția celor de la UEFA.

  • România U21 joacă vineri, de la 19:30, cu Anglia U21, al doilea meci de la Euro 2019. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD;
  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

Decarul naționalei de tineret a oferit un interviu site-ului oficial al forului european.

- Felicitări pentru victoria cu Croația! Cât de important este un debut cu victorie la Euro?
- A fost foarte important să începem cu dreptul. Știam că au o echipă foarte bună, cu jucători care joacă la cel mai înalt nivel. Jocul nostru colectiv e foarte bun. Suntem foarte periculoși în atac. Avem jucători rapizi și tehnici. Am scos rezultatul pe care ni l-am dorit

- Acesta a fost planul vostru, să începeți agresiv și să marcați rapid?
- Ni s-a transmis să jucăm 90 de minute, să jucăm constant la nivel ridicat, nu doar într-un anumit moment al jocului. Cred că s-a și văzut asta. Am marcat câte două goluri în fiecare repriză.

- Sărbătoarea voastră de după goluri a fost fantastică...
- E normal. Sunt primele puncte pentru țara noastră la o astfel de competiție. E prima victorie, cu un stadion plin de români, a fost super tare. A fost totul natural. Eu sper să nu mă opresc aici, să marchez cât mai multe goluri pentru „tricolori”.

- Cât de importanți sunt fanii români?
- Este super tare! Ești în deplasare și vezi că ai un stadion plin cu români. Își dorești să îi faci mândri. Sper să reușim asta și mai departe.

 - Urmează meciul cu Anglia...
- Va fi foarte greu cu Anglia. E o echipă foarte bună, dar ne așteptam la asta. Aici se află cele mai bune echipe și suntem pregătiți să jucăm de la egal la egal cu oricine

- E vreun jucător englez care te sperie?
-  Am mai jucat anul trecut cu ei un meci amical. Abia aștept meciul. Nu evidențiez un jucător anume. Vrem să demonstrăm că nu a fost o întâmplare victoria cu Croația.

- Crezi că vor fi demoralizați după eșecul cu Franța?
- Anglia are jucători foarte buni, cu meciuri la echipe importante. Știu să controleze momentele dificile. Nu cred că vor fi afectați. Va fi o luptă pe cinste!

- Cât de importantă e legătura dintre voi?
- Am jucat de la cea mai mică grupă împreună, ne cunoaște foarte bine. Avem omogenitate și e un mare plus. Am început și noi să investim în tineri, avem o regulă cu jucători U21 în campionat. Ne avantajează. Ușor, ușor ne facem loc și la echipa naționașă mare Am fost 7, 8 chiar 9 acolo. Generația noastră vine din spate.

- E un obiectiv să joci la Euro 2020 la București?
- Normal, mai ales că jucăm acasă. Suntem încă în cărți. Am scos un rezultat pozitiv în Norvegia, dacă ținem cont de cum s-a desfășurat meciul. Vrem să jucăm în fața suporterilor!

- Te bucuri să îl ai pe Gică Hagi antrenor?
- E o relație profesională pe teren. Cât timp sunt pe terenul de antrenament, respect tot ce mi se pune. Când nu fac lucrurile bine, suport consecințele. Încerc mereu să dau totul pentru echipa de club.

- Primești sfaturi de la tatăl tău înaintea meciurile de la națională?
- Vorbesc și înainte și după meciuri cu el. E o relație normală între tată și fiu. Discut cu întreaga familie. Mă ajută, el se uită la foarte mult fotbal și știe toți adversarii. În mare parte știu ce trebuie să fac, am crescut, încep să înțeleg și eu fotbalul.

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

Vineri, 21 iunie

  • 19:30 - Anglia - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Vezi și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 / ULTIMĂ ORĂ Știm câte bilete s-au vândut pentru Anglia - România! „Englezii sunt mai puțin de un sfert din total”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  21 Iunie 2019, 13:05

Pana una alta Ianis demonstreaza ca stie sa fie fotbalist si nu un jucator de fotbal. Stie sa-si asume momente de joc, 'vede' destul de bine terenul, trage cu ambele picioare, poate fi un f bun numar 10. PLUS vorbeste destul de coerent. Bine spre foarte bine.

cris210
cris210  •  21 Iunie 2019, 00:37
Postat de marcelclujnapoca pe 20 Iunie 2019, 23:21

va fi mai mare decat tatal sau !

comparația asta cred că îi macină mult timp important puștiului, ... încă! Nu e corect, căci fiecare individ are destinul lui. Bravo și tot mai sus, IANIS Hagi!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  20 Iunie 2019, 23:21
Postat de Tavi A'visi pe 20 Iunie 2019, 20:42

Bravo Copile! Ramai cu picioarele pe pamant si nu accepta pomeni, fi tu insuti si nu incerca sa-ti copiezi Tatal pentru ca o sa esuezi. Tu esti Ianis Hagi! Gheorghe Hagi este si va ramane unic, dar asta nu inseamna ca tu nu o sa ai succes! Va tin pumni !

va fi mai mare decat tatal sau !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează