FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

SELECȚIONER ROMÂNIA // Profilul selecționerului căutat de FRF: Petrescu sau Lucescu nu se încadrează! » Doar două nume îndeplinesc toate cele 5 cerințe

Articol de , , - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 10:49

Mihai Stoichiță, 65 de ani, șeful Comisiei Tehnice din Federație, a realizat un profil al selecționerului viitor: să cunoască fondul de jucători, să accepte că poate fi demis după baraj și să fie un tip calm, calculat, criterii care exclud numele cele mai importante de pe listă. 

Federația caută selecționer, dar nu e simplă recrutarea, fiindcă e ghidată după niște criterii care-i scot din calcule pe tehnicienii români cei mai importanți. 

Mircea Lucescu, Răzvan, Olăroiu, Boloni, Petrescu, Pițurcă, Iordănescu nu au loc în șablonul pe care l-a construit FRF!

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice, a enumerat la Telekom Sport condițiile pe care trebuie să le respecte viitorul selecționer: 

1. „Ne trebuie un antrenor care cunoaște la perfecție jucătorii români”. Primul filtru îi scoate din calcule pe Olăroiu și pe Boloni. Niciunul n-a mai avut tangențe de ani de zile cu fotbalul românesc și le-ar trebui un timp ca să ajungă să știe fondul de jucători. Barajul va fi în martie, deci nu ar exista o perioadă de pregătire.  

2. E nevoie de un om curajos, care știe fotbal și nu e tensionat, pentru a nu face greșeli sub presiunea exagerată a acestei mize imense care va fi pusă în joc la baraj”. Asta e o aluzie la Șumudică, pe care Stoichiță nu-l consideră potrivit pentru banca naționalei, crede că nu ar avea un comportament echilibrat, adecvat pentru un selecționer. 

3. „Să-i dedice naționalei următoarele trei luni!”. Oficialul FRF s-a referit și mai clar la condiția aceasta din cauza căreia nu poate fi valabilă soluția Craiovei, care propusese ca Pițurcă să se împartă în următoarele luni între Universitatea și Federație: „Nu vom accepta să lucrăm cu un antrenor care rămâne și la un club! Măcar în felul ăsta anulăm eventuala suspiciune că am fi legați de vreo echipă în mod special”. 

4. Contractul nu poate să nu conțină o clauză care să-l oblige pe antrenor să câștige barajul!”. E o condiție pe care nu ar accepta-o niciun tehnician serios! Federația propune, de fapt, un acord doar pentru baraj, cu posibilitatea să-l păstreze pe selecționer în cazul în care acesta obține calificarea. 

Antrenorul ar putea fi dat afară, așadar, după un singur meci, semifinala din baraj! Șumudică, Petrescu au contracte bune cu Gaziantep, respectiv cu CFR, niciunul n-ar accepta să semneze cu FRF pentru un meci sau pentru două! Eventuala demitere după doar o partidă i-ar lăsa șomeri și le-ar aplica și o pată rușinoasă în CV-uri.  

5. „Vom alege un tânăr sau un tip de vârstă medie, așa că pe mine mă puteți scoate din calcule!”. Criteriul vârstei îi exclude și pe Mircea Lucescu, și pe Iordănescu, tehnicieni vehiculați în ultimele zile drept soluții pe care le-ar avea în vedere FRF.  

Ce trece prin sita pe care a creat-o Stoichiță? Ar rămâne Rădoi, pe care Federația îl are oricum în curte, ca selecționer al tineretului. Și mai poate fi valabilă atragerea lui Viorel Moldovan.

Fostul atacant nu e liber, însă el n-ar pierde un statut și bani, așa cum gândesc Șumudică și Petrescu. Vio e la Chindia, cu care luptă pentru evitarea retrogradării, deci avansarea în postul de selecționer ar constitui o promovare uriașă și ar putea să merite riscul de a fi dat afară dacă pierde barajul.

Vezi și: 

Cosmin Contra, cel mai MIC din istorie! Niciodată, în peste 50 de ani de campanii, România nu a mai fost atât de jos!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
calicon
calicon  •  21 Noiembrie 2019, 21:59

rednic?

deusdat
deusdat  •  21 Noiembrie 2019, 19:58

De ce nu un antrenor străin? Uite, german ar fi cel mai bine. Nemții sunt buni conducători, cinstiți, harnici, deștepți. Toată lumea știe, neamțu-i meserie! Așa că duminică...

rockyus
rockyus  •  21 Noiembrie 2019, 19:31

Sa-i mai dam o sansa lui Daum?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează