GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STEAUA '86

33 de ani de la Sevilla // 7 dezvăluiri ale unui 7 de legendă al Stelei despre 7 mai: Lăcă a povestit cum îl motiva Urruti, portarul Barcelonei, la penalty-uri

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2019 09:00

REMEMBER STEAUA '86 - CAMPIOANA EUROPEI / 33 DE ANI DE LA FINALA CU BARCELONA.  Marius Lăcătuş, 55 de ani, a developat pentru Gazeta Sporturilor momente importante de la Sevilla.

"Lăcătuş va înscrie, Lăcătuş trebuie să înscrie!". Vocea crainicului TV răsună şi acum, la 33 de ani distanţă, şi ridică pulsul microbiştilor.

Iată gândurile Fiarei:

1. "Poate dacă eram mai spre 30 de ani încolo, mă fofilam şi eu la penalty-uri sau mă dădeam lovit, însă aşa, la 23 de ani, mi-am spus că am tot viitorul în faţă, indiferent dacă marchez sau nu. N-aveam nimic de pierdut, ci numai de câştigat. Vorba domnului Valentin Ceauşescu: "Jucaţi fără teamă, mai rău decât să pierdeţi ce poate să vi se întâmple?!""

2. "Nu mi-a plăcut când Urruti a parat primele două penalty-uri. Mi-am zis: "Important e să nu-mi apere ca să nu-i citesc satisfacţia pe chip. Dau sus, tare şi dacă prind poarta n-are nicio şansă!"

3. "Când Helmuth a parat al patrulea penalty ne-am descătuşat, deşi nu pricepeam prea bine ce-am câştigat. De-abia în ţară, la aeroport, văzând lumea fericită acasă, am realizat momentul, nu când am ridicat cupa. Era o apăsare pe noi, la hotel nici nu am gustat din şampania aceea"

 

Imagini de atunci și de acum cu jucătorii Stelei care au învins-o pe Barcelona

4. "Eu eram cu soţia, Mariana, la Sevilla. Mi-a spus: "Felicitări, bravo!". Erau alte vremuri, nu ca acum, cu toată organizarea, cu tot fastul. Dar contează să citeşti bucuria în privirea celui drag"

5. "Am DVD-uri acasă cu "Drumul către Sevilla", cu momente din finală, şi mă mai uit cu plăcere, deşi nu sunt nostalgic. Mă mai iau căldurile şi mă întreb: "Oare eu sunt ăla de acolo?"

6. "Am mai multă experienţă acum, mai multă minte, e normal, vine cu vârsta. Trăirile nu mai sunt aceleaşi, viaţa lasă urme. Mai pui un kilogram, 5, 9. Doar Belo a găsit elixirul tinereţii"

7. "Probabil, sunt oameni care nu s-au bucurat mult de trofeul câştigat la Sevilla, asta e, nu poţi fi mereu iubit şi aplaudat. Toate sunt lucruri umane. Important e să avem un loc în inimile steliştilor"

Citește și:

33 de ani de la Sevilla // Cum au văzut 4 mari publicaţii europene performanța Stelei: "Echipa care a asfixiat Barcelona" + "Duckadam, la pantera rumana"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
badeadorian
badeadorian  •  07 Mai 2019, 13:45
Postat de Ilie Ionescu pe 07 Mai 2019, 12:49

E vorba de lalele, dar asta nu contează! Contează ca fotbalul ca și alte domenii a fost ruinat probabil definitiv, din cauzele expuse! Trist!

Trist este ca ne-am facut-o cu mana noastra ...nu au venit rusii sau americanii sa ne faca legea , am stat lenesi la caldurica zilei de maine si am lasat sa ne conduca parvenitii . Acum culegem ce am semanat . Si sper ca ai inteles gluma cu trandafirii ! . O zi buna ...

100347531193909
Ilie Ionescu  •  07 Mai 2019, 12:51
Postat de stoichkov10 pe 07 Mai 2019, 12:27

Sinistrul.sekurist Viorel Predosanu, sufera bai ggistule prostalau. Anton.*** ce mai face?

Nataraul aiureaza din nou, căutând prin dosarele de la berevoiesti! Acolo este locul unui nepurtator de materie cenușie , la groapa din berevoiesti!

100347531193909
Ilie Ionescu  •  07 Mai 2019, 12:49
Postat de badeadorian pe 07 Mai 2019, 11:31

Cand am vazut trandafirii de la avatar am avut emotii ca posteaza 'domnul' Ion Iliescu . Inclusiv abnegatia postarii . Incercam usor sa denaturam faptele . Fotbalul nostru a pornit pe tobogan mai de mult timp , nu din 2014 . De prin 2006 . Nu este de vina deturnarea unei echipe sau sistemul de joc . Vina apartine intradevar in primul rand federatiei si in egala masura TUTUROR PATRONILOR de cluburi de dupa 1990 . Verosi si insetati de castiguri rapide cu investitii minime si urgent recuperabile ei au distrus fotbalul juvenil si echipele mici din diviziile inferioare de unde isi tragea seva Fotbalul Mare . Lacomia si proasta administrare a distrus fotbalul romanesc , nu ce ati enumerat dv. pompos cum ca de 4 ani se intampla ceva cu titlul !! Eu va inteleg atasamentul fata de o echipa dar nu incercati sa formati opinii gresite .

E vorba de lalele, dar asta nu contează! Contează ca fotbalul ca și alte domenii a fost ruinat probabil definitiv, din cauzele expuse! Trist!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează