GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV / FACSIMIL Nereguli și acuze în serie la o competiție de juniori: „Craiova a trișat! Nu se poate să faci așa mizerii la copii de 9 ani!” » Reacțiile celor implicați

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2019 15:25

Într-o competiție rezervată copiilor de 9 ani, adversarele celor de la CSJ Știința U Craiova, antrenată de fostul portar Valentin David, acuză că oltenii au folosit un jucător pe fals.  

Comisia de Disciplină FRF a respins contestația unui club, pe motiv că nu a fost regulamentară, deși s-a plătit taxa, iar documentul a fost semnat și de antrenorul delegat al celor de la Luceafărul Tr. Severin. 

La finalul turneului zonal "Gheorghe Ola", pentru copii de 9 ani, desfășurat la Flux Arena din Craiova în 2-3 decembrie, a ieșit cu scandal. Miza era locul 1 și calificarea la faza pe țară, care va avea loc la Timișoara la începutul săptămânii viitoare. 

După desfășurarea câtorva partide, cei de la Athletic Slatina au aflat că unul dintre portarii echipei CSJ Știința U Craiova, antreantă de fostul portar Valentin David, a folosit un jucător pe fals. Este vorba despre Brebenoiu, care ar fi jucat în locul lui Boldici, deși primul nu era legitimat la CSJ Craiova ci la un alt club, Academic, tot din Craiova. 

Toți antrenorii echipelor participante au aflat de acest lucru, dar cum unele partide se jucaseră deja, cei de la Luceafărul Tr. Severin au fost cei care au făcut contestație de substituire, imediat după mecul direct cu CSJ Știința U Craiova. Arbitrul și observatorul au chemat copilul pentru confruntare, dar acesta deja plecase și la ultimul joc nici nu s-a mai prezentat. 

Iar CSJ Craiova a câștigat zonalul, dar la golaveraj, fiind la egalitate de puncte cu Athletic Slatina, cele două terminând la egalitate, 4-4 meciul direct. 

"Nu înțeleg de ce Comisia de Disciplină a respins contestația" 

Antrenorul celor de la Luceafărul Tr. Severin, Alexandru Mladin, povestește: "Aflasem că cei de la Craiova folosesc un jucător pe fals. Ei jucaseră deja două partide și l-au folosit pe acel copil, pe fals, și cu noi. Am făcut contestație, normal, imediat după joc. Carnetele erau încă pe masă, la arbitru. Contestația a făcut-o un părinte al unui copil de la mine, care a fost arbitru și se pricepe la așa ceva, dar am semnat-o și eu, care eram trecut pe foaie. 

A semnat și arbitrul  și delegatul celor de la CSJ Craiova, așa cum cere regulamentul. A fost de față și observatorul zonal FRF al competiției, Marian Cătănescu. 

Am plătit și taxa de contestație, dar cu toate astea Comisia de Disciplină FRF a respins-o ca neregulamentară. Nu înțeleg de ce. Puteam să câștigăm noi și chiar să mergem la faza pe țară. Era un copil fără drept de joc. Cum să faci așa ceva la copii de 9 ani?! Noi plătim să facem deplasarea, facem eforturi și ei se țin de tertipuri d-astea! Ce-i învățăm noi pe copiii ăștia?!". 

EXCLUSIV / FACSIMIL Nereguli și acuze în serie la o competiție de juniori: „Craiova a trișat! Nu se poate să faci așa mizerii la copii de 9 ani!” » Reacțiile celor implicați

"Nu se poate să faci așa mizerii la copii de 9 ani!" 

Cei mai înverșunați sunt cei de la Athletic Slatina, care au terminat pe locul doi, la egalitate de puncte cu CSJ Știința U Craiova, dar au avut un golaveraj mai slab

Președintele slătinenilor, Sebastian Noață, spune că "e o adevărată bătaie de joc ce s-a întâmplat! Noi am aflat prea târziu ce făcuseră cei de la Craiova și n-am mai putut face contestație. Dar au făcut-o cei de la Turnu Severin. Eram convinși că se va rezolva favorabil. 

După ultimul meci, copii mei se bucurau că s-au calificat la faza pe țară. Mă tot sunau să mă întrebe când plecam la turneul final. Apoi a venit decizia de la Comisa de Disciplină. Vă dați seama ce dezamăgire. N-am mai avut de-a face cu așa ceva, să te folosești de falsuri la copii de 9 ani! Nu se poate să faci asemenea mizerii la acesată vârstă. De aia a ajuns fotbalul românesc așa de jos". 

"Comisia de Disciplină de ce n-a judecat fapta?!" 

Și președintele unei alte echipe participantă la turneu, AFC Oltenia Rm. Vâlcea, Vicențiu Mocanu a confirmat cele întâmplate. "Cei de la CSJ Craiova au avut ultimul meci cu noi. N-au mai folosit copilul care era pe fals. Dar eu nu înéleg de ce Comisia de Disciplină a respins contestația. Poate că nu a semnat-o cine trebuia, deși mă îndoiesc de asta. Dar de ce nu au verificat cazul, de ce n-au judecat esența contestației? 

EXCLUSIV / FACSIMIL Nereguli și acuze în serie la o competiție de juniori: „Craiova a trișat! Nu se poate să faci așa mizerii la copii de 9 ani!” » Reacțiile celor implicați

S-au mulțumit să o respingă pe o chestie birocratică, au găsit ei o chichiță. Craiova ar fi câștigat probabil competiția, că au echipă bună, dar aici a fost vorba despre viciere de rezultat. Cum se simte copilul ăla care a jucat pe fals și nu mai poate să meargă la turneul final?! Plus că David l-a înjurat pe cel de la Slatina, a instigat părinții la violență, voia să îl dea afară din sală. 

Observatorul stătea și nu zicea nimic. Așa ceva e inadmisibil, e o bătaie de joc!. Puteau să ne spună că trebuia să câștige Craiova și să nu mai venim!". 

David: "Nu stau să dau explicații, sunt niște tâmpenii!" 

La rândul său, Valentin David, fostul portar al Universității Craiova, acum antrenor de copii la CSJ Știința U Craiova, a ripostat:

EXCLUSIV / FACSIMIL Nereguli și acuze în serie la o competiție de juniori: „Craiova a trișat! Nu se poate să faci așa mizerii la copii de 9 ani!” » Reacțiile celor implicați

 "Nu trebuie să dau explicații unora care li s-a năzărit ceva. Sunt niște tâmpenii! Nu am folosit niciodată un jucător pe fals. Am un băiat care a venit de la Academic la noi, acum 6 luni, dar nici nu a fost la sală. Eu aveam un singur portar, iar cel de rezervă era un jucător de câmp, pe care l-am folosit în poartă. Și a luat o gramadă de goluri, nu aici s-a făcut diferența. În plus, Comisia de Disciplină a dat un verdict, nu mai stau eu să discut despre asta. Și toată lumea știe, n-am nicio pilă pe la federație. Am câștigat pe merit această competiție. Am treabă, nu stau să răspund unora care vor să găsească motive că au pierdut!" 

David recunoaște că a avut un conflict cu Sebastian Noață, președintele celor de la Athletic Slatina: "De incidentul acela îmi pare rău, dar el l-a provocat. În timpul meciului cu noi începuse să facă poze unui copil de-al nostru. E ilegal să faci asta fără acordul părinților. I-am spus: «Băi,  nesimțitule, nu mai face poze, lasă că îți dau eu poze dacă vrei!». 

Apoi părinții copiilor mei au reacționat, că mai avuseseră conflicte cu cel de la Slatina și anul trecut. De aia i-am si spus să iasă din sală, să nu iasă scandal. Eu eram prieten cu Sebastian, dar de acum nu vom mai fi. Îl respect pentru ce face pentru copii, dar atât. Să nu mai vină cu chestii d-astea, că nu aș face niciodată așa ceva, să- apelez la falsuri, mai ales că e o competiție pentru copii".

Rezultate înregistrate la zonalul "Gheorghe Ola":

Athletic Slatina - AFC Oltenia Rm. Vâlcea 4-2 
Athletic Slatina - CSJ Știința U Craiova 4-4 
Luceafărul Tr. Severin - AFC Oltenia Rm. Vâlcea 7-3 
CSJ Știința u Craiova - LPS Tg. Jiu 6-4 
Athletic Slatina - Luceafărul Dr. Severin 6-2 
AFC Oltenia Rm. Vâlcea - LPS Tg. Jiu 4-6 
Luceafărul Tr. Severin - CSJ Știința Craiova 2-10 
LPS Tg. Jiu - Athletic Slatina 2-5 
LPS Tg. Jiu - Luceafărul Tr. Severin 4-2 
AFC Oltenia Rm. Vâlcea - CSJ Știința U Craiova 1-11 

Clasament

1. CSJ Știința U Craiova 10p (golaveraj 31-11) 
2. Athletic Slatina 10 (19-10) 
3. LPS Tg. Jiu 6 (16-17) 
4. Luceafărul Tr. Severin 3 (13-23) 
5. AFC Oltenia Rm. Vâlcea 0 (10-28)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
chronic
chronic  •  12 Decembrie 2019, 18:36
Postat de jack0686 pe 12 Decembrie 2019, 16:33

serios, chestia asta e mai importanta decat meciul din seara asta ?

clar. pe cine intereseaza? asta e stire adevarata, nu blastista kfr

jack0686
jack0686  •  12 Decembrie 2019, 16:33

serios, chestia asta e mai importanta decat meciul din seara asta ?

2894045607274813
Lature Zaharia Ionut Andrei  •  12 Decembrie 2019, 16:26

Micii fotbaliști ieșeni Didi Junior, faultați de arbitri la Vaslui. ”Hotii si smecherii vor invinge intotdeauna?” https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/preview--238029.html#disqus_thread , e trist ca se incepe de la copii... ei chiar nu au nici o vina !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează