GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADIOANE

FOTO Cine are „spate” primește și stadion! Guvernul și CNI, bani pentru stadioane în orașele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 14:55

Pe lângă arenele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf, autoritățile din România au alocat bani pentru stadioane noi și moderne la Alexandria, fieful liderului PSD, Liviu Dragnea, dar și la Slatina, orașul unde a fost primar Darius Vâlcov, actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă. Timișoara, Iași, Constanța sau Brașov mai au de așteptat.

Arena Națională, Cluj Arena, „Ilie Oană” și „Ion Oblemeco”. Sunt cele patru mari arene de fotbal terminate unde spectatorii beneficiază deja de cele mai bune condiții. În 2020, România va mai avea alte trei stadioane la cele mai înalte standarde UEFA: Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf. 

„Stăm foarte bine, suntem în grafic cu majoritatea lucrărilor, dar bineînţeles că mai sunt şi mici întârzieri. Mai sunt mai bine de 13 luni până la turneul final, eu cred că acest turneu va fi făcut foarte bine”, spune Gică Popescu. 

Pe lângă acestea, Compania Națională de Investiții mai are în lucru stadionul din Arad și a decis să acorde bani importanți pentru alte trei stadioane care se vor ridica în țară, la Slatina, Alexandria și Zărnești. 

Arene cu finanțări aprobate, la care nu s-au început lucrările

SLATINA

  • 19 milioane de euro pentru 10.000 de locuri

Municipiul Slatina, reședința județului Olt, intră pe lista orașelor care vor benefica de o arenă nouă, ultramodernă, de 10.000 de locuri.

CNI a aprobat construirea unui stadion modern pe locul vechiului „1 mai”, costul lucrărilor urmând a se ridica la 90 de milioane lei, aproximativ 19 milioane de euro. Planul de proiect a fost depus în urmă cu un an. Noul stadion va avea o capacitate de 10.000 de locuri. De ce va avea Slatina un stadion nou ținând cont că echipa e în Liga 4? Darius Vâlcov, primar în Slatina între 2004 și 2012, este acum consilierul premierului Viorica Dăncilă și unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD

stadion slatina

ALEXANDRIA

  • Dragnea își mai face un stadion

La mijlocul lunii februarie a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor la stadionul din Alexandria, care are programată finalizarea peste 18 luni. Conform contractului, stadionul va putea găzdui și meciuri din Liga 1 datorită faptului că și gazonul va fi modernizat. Arena va avea mai multe facilități, iar gazonul va fi dotat cu sisteme de drenare și de degivrare.

În plus, stadionul va avea și nocturnă, dar și tabele multimedia. Capacitatea tribunelor va fi de 6.790 de locuri acoperite. 10 milioane de euro este valoarea finanțărilor venite dinspre Guvern pentru modernizarea stadionului. CSM Alexandria evoluează în C3. 

stadion alexandria

ZĂRNEȘTI

  • Bază ultramodernă în inima munţilor

Echipele din eşaloanele inferioare continuă să surprindă în fotbalul românesc. Un nou club din Liga a 4-a va beneficia de o bază sportivă ultramodernă. Zărneştiul va avea şi el un stadion demn de Liga 1. Cu o populaţie de aproximativ 20.000 de locuitori, micuţul oraş din judeţul Braşov va beneficia de sprijinul CNI pentru a construi de la zero peste un stadion aflat acum în paragină.

Noua bază sportivă Torpedo va avea un teren de fotbal, vestiare, tribune, pistă de atletism, cantonament, birouri, terenuri de tenis, dar şi o sală de box. Olimpic Zărneşti e în L4 Brașov, iar până la contruirea noii baze sportive, Olimpic îşi va disputa în continuare meciurile de pe propriul teren pe stadionul Celuloza. 

stadion zarnesti

Stadion în lucru, cu bani de la CNI

ARAD

  • Tot lucrează de patru ani!

Primăria din Arad a emis un comunicat în care anunţă că lucrările de construcţie la noul stadion din oraş au fost reluate la începutul lunii martie. Lucrările la arena din Arad au fost începute încă din 2014, însă au stagnat o bună perioadă de timp, mai multe termene de finalizare fiind depăşite.

Noua arenă va avea 12.584 de locuri şi se preconizează că va costa în total 14 milioane de euro. De la demolarea şi începerea primelor lucrări pentru construirea stadionului din Arad au trecut mai mult de patru ani şi jumătate. Ultimul termen de finalizare a expirat vara trecută, atunci când suporterii echipei UTA au sărbătorit, ironic, încheierea lucrărilor. 

stadion arad

Stadion în lucru, din bani de la guvernul maghiar

SFÂNTU GHEORGHE

  • De la anul se mută

Oficialii lui Sepsi au început construcția pentru noul stadion, care va fi construit printr-o finanțare venită de la Budapesta. Este la ieșirea din oraș, la câteva zeci de metri de Sala Polivalentă în care s-au investit 19 milioane de euro. Noua arenă a covăsnenilor va avea 8.300 de locuri, toate acoperite.

Se muncește acum la fundație, iar managerul Janos Bokor speră ca din sezonul 2020-2021 Sepsi să poată susține acolo meciurile de acasă. "Noi credem că va fi gata în vara lui 2020. Din ce am înțeles cam 14-18 luni este termenul pentru finalizarea construcției". 

stadion sepsi

Cele 3 stadioane care vor fi gata pentru Euro

STEAUA

  • locuri: 31.254
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații de cazare pentru 48 de persoane, restaurant, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, sală de forță și de recuperare, punct medical de prim-ajutor, sala de conferințe, magazine, spații tehnice și birouri.
  • INFORMAȚII: a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pe 25 februarie 2019. La finalizare, stadionul va avea o suprafaţă construită de 82.000 mp, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro.

"Pe șantierul de aici sunt montate camere video! Vreau acces 24 de ore din 24, atât eu, cât și domnul Gică Popescu. Să vedem tot timpul ce se întâmplă aici. În fiecare săptămână voi inspecta şi chiar voi avea acces la camerele video care am solicitat să fie amplasate pe cele trei stadioane şi voi urmări zilnic stadiul lucrărilor"Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale

stadion steaua

GIULEȘTI

  • locuri: 14.000
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații de cazare pentru 28 de persoane, spații administrative, mazagine, zonă de food, sală de conferințe și zonă VIP, o pistă de atletism sub tribune, o sală de sport aflată sub peluză.
  • INFORMAȚII: este în plin proces de demolare şi, în cel mai scurt timp, se va depune documenţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro.

"Suntem într-o zonă mult mai strânsă, cu clădiri de jur-împrejur. Aici nu se poate lucra noaptea, sunt multe blocuri. Lucrăm ziua şi noaptea facem transportul, la fel va fi şi la partea de construire. Muncitori nu sunt foarte mulţi, pentru că procesul de demolare nu presupune foarte mulţi, sunt 40-50, însă avem multe utilaje" reprezentant al constructorului stadionului Giulești

stadion rapid

ARCUL DE TRIUMF

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.

"Dacă eu onorez plata la timp, şi lucrările să fie făcute la timp! În mai 2020, tot ce înseamnă teren de antrenament, tribune și vestiare vor fi finalizate. Aceasta este prima etapă, apoi restaurantul, hotelul, spaţiul de administraţie publică vor fi gata în octombrie"Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale

stadion arcul de triumf

Ce localități mari nu au stadioane moderne

Timișoara: 320.000 de locuitori
Iași: 290.000 de locuitori
Constanța: 280.000 de locuitori
Brașov: 250.000 de locuitori
Galați: 250.000 de locuitori
Oradea: 200.000 de locuitori
Brăila: 180.000 de locuitori
Pitești: 150.000 de locuitori

Ce populație au orașele cărora li s-au aprobat stadioane noi

Slatina: 70.000 de locuitori
Alexandria: 45.000 de locuitori
Zărnești: 23.000 de locuitori

Ce stadioane s-au inaugurat după Revoluție cu bani de la stat

ARENA NAȚIONALĂ (București)

  • locuri: 55.6111
  • cost de construcție: 234 milioane de euro
  • construit între 2008 și 2011
  • inaugurat: 6 septembrie 2011 (România-Franța, preliminarii Euro 2012)
  • proprietar: Primăria Municipiului București

CLUJ ARENA (Cluj-Napoca)

  • locuri: 30.335
  • cost de construcție: 45 milioane de euro
  • construit între 2009 și 2011
  • inaugurat: 8 octombrie 2011 (concert Scorpions)
  • proprietar: Consiliul Județean Cluj

"ILIE OANĂ" (Ploiești)

  • locuri: 15.097
  • cost de construcție: 17 milioane de euro
  • construit între 2009 și 2011
  • inaugurat: 23 septembrie 2011 (Petrolul-Generația de Aur, amical)
  • proprietar: Primăria Municipiului Ploiești

"ION OBLEMENCO" (Craiova)

  • locuri: 30.944
  • cost de construcție: 52 milioane de euro
  • construit între 2015 și 2017
  • inaugurat: 10 noiembrie 2017 (U Craiova-Slavia Praga, amical)
  • proprietar: Primăria Municipiului Craiova

MUNICIPAL (Turnu Măgurele)

  • locuri: 2.000
  • cost de construcție: 3 milioane de euro
  • inaugurat: 7 august 2018 (Oltul T. Măgurele - Sporting Roșiori 4-1)
  • construit între 2016 și 2018
  • proprietar: Primăria Municipiului Turnu Măgurele

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (60)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  07 Mai 2019, 17:36

http://www.inforegio.ro/ro/noutati-anunturi-si-comunicate/comunicate-2019/733-a-fost-emis-ordinul-de-prelungire-a-termenului-de-depunere-a-cererilor-de-finantare-in-cadrul-apelului-de-proiecte-cu-numarul-por-2018-4-4-1-3-in-parteneriat DEpuneti proiecte in orice oras si aveti stadion !

suporterucv
suporterucv  •  07 Mai 2019, 11:12
Postat de f111 pe 07 Mai 2019, 10:21

Baietas,vezi ca esti intr-o mare eroare ! Bugetele alea locale cu fonduri de la Guvern cum spui tu , de fapt fonduri de echilibrare se aplica localitatilor care nu strang din taxe proprii suficiente fonduri sa plateasca salariile primarului si secretarei ,cum sunt 99% din primariile din Dolj ,de exemplu .Bugetul Ploiestiului e mai mare decat al CJ Prahova (spre stiinta ta ) si nu are nevoie de fonduri de echilibrare !Ploiestiul are 2 rafinarii,Lukoil si Rompetrol plus un ditamai parcul industrial ,nebunule !Si Prahova e judetul care contribuie cel mai mult la PIB ,dupa Bucuresti ,informeaza-te ,nu judetul Dolj sau alte judete din Ardeal sau aiurea. Nu apropierea de Bucuresti ,ci faptul ca e cel mai industrializat judet cu populatia cea mai numeroasa si da atrage si turisti pe Valea Prahovei,dar are si agricultura, vinicultura etc ! Apropo stiai ca exista comuna Brazi cu cel mai mare buget din tara la nivel de comuna ? De ce ? foarte simplu ,fiindca pe teritoriul ei exista rafinaria Brazi(Petrom/OMV) plus un parc industrial .Si da ,stadionul din Ploiesti a fost construit exclusiv din banii ploiestenilor ,in timp ce restul din banii tarii !

Da tata, pana la urma n-a contestat nimeni dezv economica a jud Prahova. Foarte bine, sa fiti sanatosi si invidiosi in continuare ca are Craiova stadion facut din fonduri de la bug de stat, iar voi din fonduri locale. Asta-i viata...

mosvasile
mosvasile  •  07 Mai 2019, 10:42

Populatia acelor mari municipii enumerate-in special a celor din sudul si din estul tarii- nu mai este "de actualitate"!Ca urmare a distrugerii industriei romanesti si a emigrarii masive-coroborata cu scaderea alarmanta a natalitatii si a sperantei de viata-populatia lor s-a diminuat cu cel putin o treime!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close