GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STEAUA '86

GSP LIVE // VIDEO Helmuth Duckadam povestește 3 întâmplări senzaționale: o capră i-a făcut probleme + dialogul savuros cu un taximetrist

Articol de GSP - Publicat marti, 07 mai 2019 16:06

STEAUA. Dacă ne gândeam că se știe totul despre Helmuth Duckadam (60 de ani), ne-am înșelat cu toții. Fosta mare glorie a Stelei a povestit la GSP Live 3 întâmplări senzaționale din viața sa.

Duckadam se pregătește să scoată la iveală cele mai „picante” detalii din vestiarul pe care îl împărțea cu jucători precum Marius Lăcătuș, Gabi Balint, Ștefan Iovan sau Miodrag Belodedici.

1. Scrie o carte

După modelul multor fotbaliști de legendă, Helmuth Duckadam vrea să scrie o carte despre viața și cariera sa. Fostul mare portar al Stelei a dezvăluit cine l-a convins să facă acest lucru și ce va conține acea carte.

„Timp de trei ani am fost la Bătălia Portarilor. M-am întâlnit acolo cu Rinat Dasaev și vorbeam că vreau să scriu o carte. Mi-a spus să o scriu că și el a scris două. «Dar îți dau un sfat», mi-a spus, «scrie tot ce s-a întâmplat pe lângă fotbal».

Și acum scriu o carte cu tot ceea ce s-a întâmplat. Sper ca într-un an sau doi să fie gata, dar nu știu dacă o public imediat. Cred că aceste pasaje din carte vor produce o mică supărare soțiilor, dar la o anumită vârstă nu le mai pui la suflet, că s-au întâmplat la tinerețe. Un om care nu a avut tangențe cu jucătorii sau cu cei din staff, nu cred că știe mai mult de 30% din lucrurile astea”, a dezvăluit Duckadam.

2. Taximetristul atotștiutor

În cadrul interviului acordat lui Costin Ștucan, Helmuth Duckadam a mai dezvăluit că este ambasador onorific al principatului Monaco în România. În drum către o întâlnire oficială, acesta a întâlnit un taximetrist care părea că știe totul despre viața fostului fotbalist.

„Sunt ambasadorul onorific al pricipatului Monaco în România și am avut o întâlnire de lucru. În taxi, șoferul îmi spune: «Ce semănați cu Duckadam». Îi spun: «Da, mi s-a mai spus acest lucru». «Dar Duckadam n-avea mustață», zice. «Ba a avut până acum câțiva ani», zic”.

Dialogul savuros a continuat:

Taximetrist: „Nu, domne, n-a avut, mie-mi spui. Nu i-a dislocat umărul lui Nicu Ceaușescu că s-a dat la nevasta lui?”
Duckadam: „Mamă, asta e nouă. Pe asta chiar nu o știu. Hai că îl întreb pe Duckadam”
T.: „Da? Cum?”.
Pasagerul Helmuth Duckadam a coborât parasolarul, s-a uitat în oglindă și l-a lăsat mască pe șofer.
D.: „Măi, Duckadame, s-a dat Nicu Ceaușescu la nevastă-ta? Nu. Auzi, mă! A zis că nu”
T.: „M-am gândit eu, zice, dar... și totuși, nu s-a dat la nevasta ta?”
D.: „Bă, nu s-a dat. Avea el destule”.

3. Capra buclucașă

Crescut în comuna Semlac din Arad, Helmuth Duckadam a avut o copilărie frumoasă și are foarte multe amintiri. Printre acestea se numără cea legată de capra bunicii sale.

„Eram copil și toți colegii mei, după ce își făceau temele, mergeau la un canal de irigații să facă baie. Ca să aibă motive să meargă acolo, fiecare avea o capră și mergea cu ea la păscut. Singurul care nu avea o capră eram eu. Bunică-mea avea una și tot o rugam să mi-o dea.

Mi-a zis: «Eu ți-o dau, dar asta nu știe să umble, asta e învățată în grajd». «Lasă că o rezolv eu», am zis. Către canal aveam vreo 2 kilometri de mers, am mai împins-o, am mai tras-o și am ajuns la canal. Toate caprele pășteau frumos, a mea dormea, era obosită. Eh, a venit momentul să ne întoarcem acasă. Toată lumea era cu caprele spre casă, pe a mea cine să o mai ridice? Am mers plângând acasă, l-am rugat pe tata să mă ajute. A luat o roabă, a pus capra în roabă și a adus-o acasă. De atunci nu am mai mers”, a povestit Duckadam, râzând.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
fairplayromania
fairplayromania  •  08 Mai 2019, 04:32

Lasă Ducka că ţi s-a împlinit visul acum la bătrîneţe ,cît vezi cu ochii numai capre si oi .

485809194904413
Costel Tudor  •  07 Mai 2019, 20:54

Pt. un dolar găurit , ii *** *** CIOBANULUI PUȘCĂRIAȘ ! Ești un *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabrielro22
gabrielro22  •  07 Mai 2019, 19:33

Dar cand iti *** in ea romania intr o discutie cu ioanitoai la prosport si plecai din romania in america cu sacii plini ca vames ..........nu era buna ROMANIA

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează