GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FOTBAL FEMININ

VIDEO Teodora Meluță, fără secrete într-un interviu Elle: a început fotbalul alături de băieți: „Nici nu știam că există fotbal feminin” + cum driblează prejudecățile

Teodora Meluță // FOTO: Raed Krishan
Teodora Meluță // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 mai 2019 16:15

Teodora Meluță, 19 ani, a fost desemnată anul trecut cea mai bună jucătoare din România la Gala Fotbalului Românesc din 2018.

Recent, Teo Meluță, legitimată la Olimpia Cluj, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Elle România despre prejudecățile cu care s-a confruntat la începuturile carierei, când se antrena alături de o echipă unde evoluau doar băieți. 

„Iubirea mea pentru fotbal a început de mică. Alături de frații mei, mergeam în parc și jucam fotbal de dimineață până seara. Am fost crescută între doi băieți, de aici și pasiunea pentru acest sport.

Am jucat 5 ani la o echipă de fotbal alături de băieți. Când am intrat în contact cu fotbalul, nici nu știam că există fotbal feminin, credeam că sunt singura din lume care face asta.

Mă gândeam că sunt un coleg de-ai băieților, nu o fată. Erau și unele mentalități diferite, băieții aveau unele lucruri să-mi reproșeze, dar eu le evitam, îmi intrau pe o ureche și îmi ieșeau pe cealaltă”, a spus Teodora Meluță, pentru revista Elle. 

„Fotbalul feminin crește în România de câțiva ani, îmi doresc ca în anii următori să ajungem la un nivel mai ridicat, cum sunt fetele din Statele Unite.

Părinții m-au susținut, nu mi-au impus să merg către alte sporturi. Eu le-am spus că nu-mi plăceau dansurile și  că vreau să merg la fotbal” Teodora Meluță

Vezi și: FOTO Marchează și în afara terenului: Teodora Meluță, cea mai bună jucătoare de fotbal din România, atrage toate privirile!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează