MEDIA  ·  RASISM

Presa internațională îl critică pe Radu Banciu după afirmațiile rasiste la adresa Serenei Williams + amenda primită de jurnalist

Miercuri, 18 Septembrie 2019, 10:22

Radu Banciu a devenit un subiect pentru presa internațională după recentele afirmații rasiste făcute la adresa Serenei Williams. Publicațiile notează și amenda pe care moderatorul B1 TV a încasat-o.

„Serena Williams arăta cum sunt maimuțele de la grădina zoologică cu fundul ăla roșu. Dacă peste fundul ăla pui niște nădragi, arătă exact cum arăta pe teren Serena Williams”, afirma Radu Banciu în direct la TV.

Această declarație i-a adust o amendă de 8.000 de lei (aproximativ 1.700 de euro) de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Au fost indubitabil niște cuvinte rușinoase și de origine modestă, nedemne de a fi auzite la un canal TV. Pentru Serena Williams, oricum, nu e prima dată când i se întâmplă un astfel de lucru”, scrie tennisworlditalia.com.

Publicația essentiallysports.com critică și ea derapajul și aduce aminte de caricatura controversată realizată de Mars Knight în urma căderii nervoase pe care Serena a avut-o la US Open 2018. 

Citește și:

VIDEO Radu Banciu, derapaje rasiste îngrozitoare după Simona Halep - Serena Williams: „Arată ca maimuțele de la grădina zoologică!”Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (17)

Emanoil Baraghin  •  23 Septembrie 2019, 22:47

....pentru asemenea comentariu, cu evidenta tenta rasista, nu doar amenda, merita!!! 5, poate mai multi ani de inchisoare!!!

klop  •  19 Septembrie 2019, 16:42
Postat de textro pe 18 Septembrie 2019, 23:26

Rasist, nerasist, e o vorba: "adevarul supara". In lumea de azi , n-ai voie să ironizezi pe nimeni. Sensibili si occidentalii astia, mai ceva ca niste mimoze :-))

A ironiza pe cineva pentru cum arata fizic, pentru genele pe care nu si le-a ales, e subuman. In Romania educatia e la pamant si se vede la tot pasul, in fiecare secunda.

textro  •  18 Septembrie 2019, 23:26

Rasist, nerasist, e o vorba: "adevarul supara". In lumea de azi , n-ai voie să ironizezi pe nimeni. Sensibili si occidentalii astia, mai ceva ca niste mimoze :-))

Vezi toate comentariile (17 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Fotbal, Amical

Dinamo - Rapid

Netelevizat
17:00 Snooker

Liga Campionatului

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Fotbal, Reluare

90 de ani de La Liga

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Express

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1