GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  AMINTIRI

CUTREMURUL DIN 1977. Marius Șumudică, Mihai Leu și Răzvan Lucescu, amintiri din seara de 4 martie 1977: „Se crăpase pământul! Am dormit câteva zile în mașină”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 martie 2020 10:35

Azi, 4 martie, se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 1977. A fost unul dintre cele mai devastatoare seiseme din România, de 7,4 grade pe scara Richter.

Marius Șumudică, născut chiar pe 4 martie, în 1971, Răzvan Lucescu și Mihai Leu au rememorat evenimentele din acea seară. 

Marius Șumudică: „Am dormit câteva zile în mașină” 

„Cred că ai mei mă băgaseră la somn. Țin minte că mama, care era însărcinată cu sora mea, a căzut pur și simplu din pat. Era să piardă sarcina! S-a speriat rău. Ne-am speriat cu toții. Aveam 6 ani, nu prea apuci, nu conștientizezi prea bine. Țin minte că după, am ieșit cu toții pe stradă, era lume multă, cei mari vorbeau panicați. Mai erau chestii răsturnate, se crăpase strada, pământul. Am dormit câteva zile în mașină”, a declarat Marius Șumudică pentru Libertatea. 

55 de secundea durat seismul din 4 martie 1977

Mihai Leu: „S-a zguduit blocul”

 „Aveam 9 ani la cutremur și eram la Hunedoara. Țin minte aproape tot. Săteam într-un bloc turn, cred că la etajul 8. Mă uitam la un film bulgăresc. S-a întrerupt filmul când un băiat a intrat într-o cabină să dea un telefon. A început să se zguduie blocul. Se simțea destul de tare. Am ieșit afară, în fața blocului. Era multă lumea. La Hunedoara nu a fost ca în București, unde au murit mulți oameni. Nu a fost așa puternic cutremuri, dar a existat o sperietură. Nu a fost același efect ca în București”, a declarat Mihai Leu, fost pugilist, la GSP LIVE.

VIDEO » Cutremurul din 4 martie 1977

 Răzvan Lucescu: „În patul meu a căzut o bucată de perete” 

Răzva Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, a spus că dacă nu se ducea la film în acea seară ar fi murit.

Inițial, copil fiind, am crezut că face parte din film. A fost haos, urlete, țipete, fiecare fugea cum și unde putea, era panică generală. Acasă, fix în patul meu, căzuse o bucată din perete! Aș fi fost mort dacă nu plecam la film cu mama”, a spus și Răzvan Lucescu. 

35.000 de clădiris-au prăbușit sau au fost avariate în București, Craiova și Ploiești

1.570 de oameniau murit la cutremurul din 1977

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close