INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGA CAMPIONILOR ASIEI

UPDATE Al Hilal, campioana Asiei, EXCLUSĂ din Ligă, după ce Răzvan Lucescu a vrut să joace cu Al-Ahli în 9 oameni!

Al-Hilal - Al-Ahli Dubai, Liga Campionilor Asiei, LIVE pe GSP.ro, ora 21:00
Al-Hilal - Al-Ahli Dubai, Liga Campionilor Asiei, LIVE pe GSP.ro, ora 21:00

Articol de - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 18:58 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 13:42

LIGA CAMPIONILOR ASIEI. Al-Hilal ar fi trebuit s-o înfrunte de la ora 21:00, ora României, pe Al-Ahli Dubai, într-un meci din grupele Ligii Campionilor Asiei. Din cauza problemelor de lot cauzate de infectările cu COVID-19, Răzvan Lucescu era nevoit să trimită în primul „11” nu mai puțin de 3 portari, însă partida a fost anulată în ultima clipă de observator. 

  • Conducerea Al Hilal a înaintat oficial un protest împotriva deciziei AFC, care trebuia depus după meci în mai puțin de două ore, cu condiția ca memorandumul să fie prezentat într-o manieră integrată Comitetului de Disciplină Asiatic în următoarele două zile.

COVID-OUT. Răzvan Lucescu nu-și poate apăra trofeul cu Al Hilal. Meciul cu Al-Ahli s-a anulat, după ce a trecut doar 11 jucători pe foaie, trei fiind portari. 

Cutremur la formația lui Răzvan Lucescu. Calificată deja în "optimi" din postura de câștigătoare a grupei B, Al-Hilal a fost exclusă din Liga Campionilor Asiei! Situație fără precedent, deținătoarea trofeului fiind penalizată din cauza exploziei de cazuri de COVID-19. Echipa saudită n-a putut să mai treacă pe foaia de joc, la ultimul meci din grupă cu Shabab Al-Ahli, decât 11 fotbaliști, iar dintre aceștia trei erau portari. Condiții în care observatorul partidei a decis anularea partidei.

Toate rezultatele lui Al-Hilal, anulate

Regulamentul Confederației Asiatice prevede clar obligația de a avea 13 jucători, cu un portar de rezervă, cerință nerespectată de Al Hilal. Șefii AFC nu au ținut cont că saudiții au solicitat să i se amâne acest meci, refuzându-i, la fel cum se întâmplase la duelul cu Shahr Khodrou (0-0). Doar că atunci Luce jr încropise un lot de 14. 

"Pentru turneul din Qatar s-a permis înscrierea a 35 de jucători, dar Al Hilal a trecut 30 și a deplasat la Doha 27, iar AFC a permis înlocuirea a doi portari infectați". Conform articolului 6 și apreciind probabil că s-a desconsiderat astfel competiția, toate rezultatele lui Al Hilal se anulează și în "optimile" Ligii se califică Pakhtakor și Shabab Al-Ahli.

Este o situație specială și, într-o astfel de situație, trebuie să fie luate decizii corecte, normale, prin care toți să fie respectați și să ne fie dată posibilitatea de a ne apăra trofeul pe teren. 

Suntem aici cu toții, locuim împreună și ne punem sănătatea în pericol unii altora. Dacă lucrurile ar fi fost normale, fiecare ar fi fost la el acasă, iar cei infectatți ar fi putut fi izolați de restul jucătorilor. A fost foarte greu pentru noi, Federația din Asia este obligată să respecte Al-Hilal și să reprogrameze următoarele partide” - Răzvan Lucescu, înainte ca decizia să fie pronunțată

UPDATE 21:45: Vești crunte din Qatar pentru echipa lui Răzvan Lucescu! Al Hilal riscă acum excluderea din competiția pe care a câștigat-o anul trecut. Observatorul nu i-a permis românului să înceapă partida cu 3 portari în primul „11”. Răzvan ar fi fost de acord să joace și cu 9 oameni în teren plus două rezerve, însă oficialii au considerat că desconsideră competiția, au anulat meciul și vor să ceară excluderea echipei!

Conform contului oficial de Twitter al lui Al-Hilal, partida echipei lui Răzvan Lucescu a fost anulată, decizia aparținându-i observatorului, care a decis ca meciul să nu mai înceapă.

Abdullah Almuaiouf, Ahmed Al Jubaya și Abdullah Yahya Al Bishi sunt cei trei goalkeeperi pe care Răzvan Lucescu voia să-i trimită în teren, primul în poartă, ceilalți doi în câmp, mijlocaș și atacant!

UPDATE Al Hilal, campioana Asiei, EXCLUSĂ din Ligă, după ce Răzvan Lucescu a vrut să joace cu Al-Ahli în 9 oameni!

Inițial, Al-Hilal a cerut amânarea meciului cu formația din Dubai, însă Confederația Asiatică nu a fost de acord. Răzvan Lucescu nu are rezerve la dispoziție pentru această partidă.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică, alt recital în fața camerelor TV: „Uite-așa deschid gura!”

Olanda a ales noul selecționer după plecarea lui Ronald Koeman

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (16)
cneius
cneius  •  24 Septembrie 2020, 00:09

O aiureala ! Dai meci pierdut cu 0-3, nu ii elimini din competitie ! Clar au fost interese la mijloc

alenb
alenb  •  23 Septembrie 2020, 23:54
Postat de fuller pe 23 Septembrie 2020, 23:18

E responsabilitatea clubului, nu a AFC, sa asigure ca jucatorii sant tinuti protejati de infectie, si ca se poate alinia o echipa completa cu rezerve, dupa regulile acceptate de toti ceilalti. Razvan e antrenor bun, insa nu se poate plange ca regulile nu au fost aplicate corect. La cluburile serioase, care stiu sa aplice un management de criza, asemeanea focare au fost evitate pana acum - presupun ca alta e disciplina ceruta jucatorilor in viata din afara meciurilor.

Ok, se da 3-0 dar nu elimini din competitie o echipa deja calificata, pana la urma s-au imbolnavit in plina pandemie mondiala, nu e vina lor.

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  23 Septembrie 2020, 23:23

Ce știre senzațională. In loc sa câștige Ăl-Hilar Liga Cămilonilor, o să câștige Aș-Hali.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează