INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Barcelona - Real Madrid. 10 lucruri tari despre El Clasico: cele mai usturătoare înfrângeri + jucătorii care au „trădat”

După un start modest în La Liga, Barcelona și Real Madrid vor disputa primul „El Clasico” din sezonul 2020/21, în runda a 7-a.
După un start modest în La Liga, Barcelona și Real Madrid vor disputa primul „El Clasico” din sezonul 2020/21, în runda a 7-a.

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 13:45 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 14:41

După un start modest în La Liga, Barcelona și Real Madrid vor disputa primul „El Clasico” din sezonul 2020/21, în runda a 7-a.

  • Barcelona și Real Madrid se întâlnesc de la 17:00. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport+.

Episodul cu numărul 182 din istoria întâlnirilor directe din campionat și al 245-lea în toate competițiile se va juca pe Camp Nou. În continuare, tot ce trebuie să știi înainte de El Clasico.

Barcelona - Real Madrid. 10 lucruri tari despre El Clasico

  1. El Clasico este meciul de fotbal cu cea mai mare audiență din toată lumea. În ultimii ani, în jur de 650 de milioane de persoane urmăresc derby-ul din fața televizorului. Doar două evenimente din întreaga lume concurează cu meciul dintre Barcelona și Real Madrid: finala Cupei Mondiale și ceremonia de deschidere de la Jocurile Olimpice.
  2. Pentru prima dată în istorie, El Clasico se va disputa fără spectatori în tribune. Din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, accesul suporterilor pe stadion nu va fi permis.
  3. 37 de fotbaliști au evoluat pentru ambele formații. 23 dintre ei au jucat la Barcelona, iar apoi la Real Madrid, iar 14 au trecut de la tricoul „blanco” la cel „blaugrana”. Cele mai importante nume care au făcut această trecere sunt Ronaldo Nazario, Luis Figo, Samuel Eto’o, Luis Enrique, dar și cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi.
  4. Sergio Ramos este fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate în El Clasico, având 44 de prezențe. Lionel Messi are cu o apariție mai puțin, dar este pe locul 1 în topul jucătorilor străini.
  5. Barcelona și Real Madrid se află la egalitate la numărul de victorii (96-96) și numărul de goluri înscrise (288-288) în istoria întâlnirilor directe din toate competițiile.
  6. Pentru Ronald Koeman, va fi primul derby ca antrenor. Ca jucător, olandezul a fost un „veteran” al întâlnirilor dintre Barcelona și Real Madrid, marcând de 5 ori în poarta „Los Blancos”.
  7. 17 jucători spanioli evoluează pentru Barcelona și Real Madrid în acest sezon. Nouă fotbaliști joacă pentru formația de pe Camp Nou, iar Zinedine Zidane are șapte iberici sub comanda sa.
  8. Meciul cu cele mai multe goluri într-un El Clasico din La Liga a avut loc în sezonul 1942/43: 5-5, într-un meci disputat pe Camp Nou.
  9. Barcelona a înscris de cele mai multe ori în Clasico, într-un meci din sezonul 1950/51: catalanii au învins cu 7-2 eterna rivală.
  10. Real Madrid a marcat cele mai multe goluri într-un Clasico din Copa del Rey, 1943: madrilenii au umilit Barcelona, cu 11-1.

Citește mai multe știri despre Barcelona - Real Madrid:

Toți ochii pe urmașii lui Cristiano Ronaldo și Leo Messi » Ansu Fati și Vinicius Jr., confruntare în El Clasico

Mai este Barcelona - Real Madrid cel mai tare meci din lume? Marca a lansat dezbaterea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează