INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA 2019

COPA AMERICA // Messi împlinește azi 32 de ani: „De-acum, e totul sau nimic la Copa America! Gazonul din Brazilia e prost peste tot” » Joacă în „sferturi” cu Venezuela

FOTO: GettyImages // Leo Messi, Argentina
FOTO: GettyImages // Leo Messi, Argentina

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2019 11:28

Leo Messi (32 de ani) își sărbătorește ziua de naștere la Copa America, după ce s-a calificat aseara cu Argentina în sferturile de finală, unde echipa sa va întâlni Venezuela, pe 28 iunie.

Antonella și cei trei băieți, Thiago, Mateo și Ciro, sunt alături de Leo la turneul final din Brazilia.

Aseară, Argentina nu a strălucit, nu a mai făcut-o de mult timp, un joc la fel de slab ca precedentele, la 0-2 cu Columbia și 1-1 cu Paraguay, dar a învins Qatarul (2-0) și s-a calificat în „sferturile” Copei América.

„Voi sta puțin cu ei și va fi frumos”

A fost un cadou pentru Leo Messi, care a împlinit azi 32 de ani. O sărbătoare mică, restrânsă, cu familia și colegii de la națională, așa cum s-a întâmplat aproape mereu în ultima vreme.

„De 12 ani îmi celebrez ziua de naștere la națională. Cred că, în această perioadă, a fost o singură excepție. Dar cei dragi îmi sunt aproape, voi sta puțin cu ei și va fi frumos”, spune căpitanul, care îi are alături pe Antonela și pe cei trei băieți, Thiago, Mateo și Ciro. Părinții sunt și ei la turneul final din Brazilia.

„De acum, e totul sau nimic”

Atmosfera nu e perfectă la lot, dar „victoria a fost o ușurare pentru noi. Aveam nevoie de un succes pentru a schimba destinul”, e convins Messi.

Recunoaște însă că „nu mai putem face greșeli. Aceste trei puncte ne-au ținut în viață și trebuie să profităm de ele. De acum, e totul sau nimic”.

133 de meciuri a jucat Messi la naționala Argentinei, având 68 de goluri, cel mai prolific jucător all-time la albicelești

5,5 a fost nota primită de Messi pentru meciul de duminică în cotidianul argentinian Olé

„Începe o altă Copa América. Această victorie trebuie să ne facă mai puternici pentru că putem să continuăm să ne îmbunătăţim”
Leo Messi, căpitan Argentina

Se plânge de teren: „Gazonul e prost peste tot aici”

Nu-i place lui Messi suprafața de joc, cum nu le place nici celorlalți jucători prezenți la Copa América din Brazilia.

„Gazonul e prost peste tot aici. Mingea sare foarte rău, e dificil să joci pe asemenea terenuri. Îți ia timp să controlezi balonul”, se plânge căpitanul Argentinei. „Trebuie totuși să continuăm competiția. Jucăm în orice condiții”.

Se întoarce pe Maracanã

Leo și coechipierii lui vor juca din nou pe cel mai mare stadion brazilian. Pe Maracanã. Nu au amintiri plăcute. În urmă cu cinci ani, Argentina pierdea la Rio de Janeiro finala Mondialului, 0-1 în prelungiri cu Germania.

Cu Venezuela în „sferturi”. Cu Brazilia în semifinale?

Acum, argentienii îi vor întâlni pe venezueleni în „sferturile” turneului. Înainte, i-au bătut de 20 de ori în 24 de meciuri, pierzând doar în două rânduri. La ediția trecută, a fost 4-1 tot în "sferturile" Copei América (2016). Ultimul amical, a fost câștigat de adversari, 3-1 la Madrid.

Thiago și-a arătat numele

Toți membrii familiei Messi au văzut meciul de la Porto Alegre îmbrăcați în tricoul naționalei albiceleste. La sfârșit, fiul cel mare, Thiago, a sărbătorit victoria într-un mod special: le-a arătat spectatorilor numele scris pe spate. Messi.

VEZI ȘI:

COPA AMERICA // FOTO Columbia și Argentina merg în „sferturile” competiției » Messi și compania s-au chinuit cu Qatar

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close