INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA

Mircea Lucescu îl avertizează pe Fonseca, noul antrenor de la Roma: „Să nu schimbe sistemul, cum a încercat la Şahtior, după ce-am plecat"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2019 12:47

Mircea Lucescu îi dă sfaturi prețioase lui Paulo Fonseca, 46 de ani, noul antrenor de la AS Roma: „Să înveţe rapid limba, cum a făcut Mourinho, şi să se adapteze grupului, pornind de la moştenirea lui Di Francesco”.

Portughezul Paulo Fonseca va fi prezentat azi oficial ca noul antrenor al Romei, iar ziariştii de la Gazzetta dello Sport au apelat la cel care i-a lăsat locul la Şahtior pentru a-l caracteriza.

Mircea Lucescu l-a sfătuit pe portughez să nu repete ce-a greşit la venirea la Doneţk:

„Sunt convins că a învăţat din experienţa în Ucraina. A venit la o echipă care deja avea cu mine un plan de joc consolidat şi a încercat să modifice sistemul în 4-4-2. I-a mers rău, dar a fost inteligent să revină la modul, iar la Roma va trebui să procedeze la fel. Să se adapteze şi să gestioneze grupul şi caracteristicile jucătorilor, fără să le denatureze. Şi să înţeleagă bine rigorile Seriei A”.

„Nu-i o provocare uşoară”

Il Luce a detaliat cum e bine să pornească la echipa capitolină:

„Aveţi campionatul cel mai tacticizat din lume şi vă adaptaţi la stilul altora, nu ca-n alte ţări unde există unul precis. Acesta e marele pas înainte pe care un tehnician străin venit în Italia trebuie să-l facă. Istoria spune că nu-i simplu, dar Fonseca are nevoie să plece de la baza lăsată deja de Di Francesco. Şi să înveţe repede limba italiană, cum a făcut Mourinho la Inter. E foarte important să te adaptezi unui loc dificil ca Roma, nu doar tactic. Acumulările de la Doneţk îl vor ajuta”. 

22 de trofeea cucerit Mircea Lucescu în 12 ani la Şahtior. Portughezul Fonseca a stat trei sezoane şi a luat şapte, câştigând trei eventuri şi o Supercupă a Ucrainei

Vezi și:

OPINIE CRISTIAN COMAN » Cum i-a sărit în apărare Mircea Sandu lui Platini: „Păcatele Regelui Michel și ale Nașului Mircea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close