INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Scandal uriaș la nivel înalt: „Acest EURO nu se va mai repeta!” + Protestul Belgiei: „E o rușine”

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 10:57

Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a anunțat că forul european nu va mai organiza un asemenea turneu final ca cel de anul viitor: „E complicat, sunt multe probleme”.

Să ne pregătim bine de acest EURO. Va fi probabil ultima oară când îl vom organiza și noi. UEFA nu va mai repeta un turneu itinerant. 12 orașe din 12 țări, inclusiv București, idee ce i-a aparținut lui Michel Platini, fostul președinte al forului continental.

„Va rămâne singurul”

Într-un interviu pentru L'Équipe, șeful UEFA, slovenul Aleksander Čeferin, a declarat că, după 2020, acest tip de întrecere nu va fi luat în calcul. 

„Sincer, nu vom mai face din nou un asemenea EURO. Provoacă probleme de organizare. Legislații diferite, jurisdicții diferite, unele țări în Uniunea Europeană, altele nu, euro nu e monedă unică peste tot... E un simbol frumos, dar atât. Va rămâne singurul".  

Cinci gazde absente? 

Čeferin a mai spus: „Nu afirm că a fost o eroare, însă este o mare provocare. O competiție paneuropeană e complicată. În plus, țările organizatoare nu sunt automat calificate, ceea ce schimbă situația”.  

Azerbaidjan, gazda grupei A, nu va juca la Euro. În timp ce România, Irlanda, Scoția și Ungaria ar putea lipsi și ele, dacă nu câștigă play-off-ul Ligii Națiunilor.

Se schimbă grupele în aprilie? 

Tragerea la sorți pentru turneul final va fi pe 30 noiembrie, la București. Dar altă problemă ar putea apărea în aprilie, susține L'Équipe. Ultimele patru naționale prezente la Euro se vor hotărî pe 31 martie, după finalele barajelor Ligii Națiunilor. 

Și e posibil ca UEFA să fie nevoită să modifice grupele la începutul lui aprilie pentru ca nimeni să nu înfrunte o echipă „interzisă” din cauza conflictelor politice și ca toate gazdele să poată juca acasă în serii. 

Cum sunt două gazde în fiecare grupă, dacă ambele sunt calificate se va trage la sorți pentru a afla cine va disputa meciul direct pe teren propriu. Cazul nostru: dacă vom obține biletul pentru EURO, UEFA va decide unde se va desfășura partida România - Olanda. La București sau la Amsterdam?

Belgienii protestează: „E o rușine!” 

Kevin De Bruyne, unul dintre cei mai buni jucători ai Belgiei, e total nemulțumit de sistemul tragerii la sorți. „Diavolii roșii" cunosc doi dintre cei trei rivali: Rusia și Danemarca. La care se va adăuga pe 30 noiembrie Finlanda sau Țara Galilor. „E o rușine", a declarat KDB pentru VTM News. 

„Competiția e deformată. Fotbalul nu mai e fotbal, devine din ce în ce mai mult o afacere. Însă, ca jucător, n-ai ce face. Trebuie să accepți”. 

Gazdele EURO 2020 

Grupa A 
Roma (Italia) 
Baku (Azerbaidjan) 
3.107 km distanță între ele 

Grupa B 
Copenhaga (Danemarca) 
Sankt Petersburg (Rusia) 
1.150 km 

Grupa C 
București (România) 
Amsterdam (Olanda) 
1.790 km 

Grupa D 
Londra (Anglia) 
Glasgow (Scoția) 
543 km 

Grupa E 
Dublin (Irlanda) 
Bilbao (Spania) 
1.146 km 

Grupa F 
München (Germania) 
Budapesta (Ungaria) 
562 km 

Vezi și:

SELECȚIONER ROMÂNIA // Profilul selecționerului căutat de FRF » 5 condiții de îndeplinit + numele grele nu se încadrează în șablonul federalilor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
10153324563120690
Stoica Relu  •  21 Noiembrie 2019, 20:37
Postat de robotzel pe 21 Noiembrie 2019, 19:48

***. la fel si cei care ti-au dat like. oamenii din tarile sarace au plecat sa munceasca si inainte in tarile bogate pe motiv ca in tarile lor nu gaseau de munca sau erau batjocoriti. oamenii saraci prefera sa fie batjocoriti de straini pe bani multi decat de compatrioti pe bani putini. in romania daca chiar muncesti si ai noroc de un patron cat de cat o sa iei salariu la sfert sau mai putin decat in afara. daca vrei mai mult trebuie sa accepti salariu minim pe cartea de munca sau bataia de joc a patronilor. de aia pleaca lumea.

Esti prost ca noaptea.Fugi sa dormi,ca traiesti degeaba.Estii unul din spalatii pe creier de care vorbea domnul pe care l ai jgnit.Hbar nu ai pe ce lume traiesti,iar despre timpurile de care vorbesti nu stii nimic,nu stiti nimic voi generatia asta spalata pe creier de visul occidental.Daca ai sti de ce si cum s au desfasurat lucrurile atunci ai vorbi altfel,dar nu stii pentru ca nu ai trait vremurile alea si nici nu te ai documentat serios.Ai acceptat propaganda bolsevica venita de la UE,prganizatia care slujeste corporatiile si da legi pentru corporatii ca acestea sa jefuiasca singurele tari bogate din Europa.Acestea sunt Romania,Polonia si Ucraina.Dar ce sa stie niste habarnisti ca tine.E plina tara de voi si atacati pe toate forumrile oameni care au experienta si stiu ce vorbesc pentru ca au trait in ambele vremuri si s au documentat sa alfe adevarul.Pentru cultura voastra nu Ceausescu e vinovat in toatalitate de ce s a intamplat in Romania ina cele vremuri,asa cum rpezinta propaganda mincinoasa occidentala.Vinovatul principal e FMI si pe urma linia a ll de partid plina de *** securisti,care iau dat date false,ca el sa nu stie adevarul despre productia reala din tara,basca faptul ca FMI din cauza ca a refuzat sa mai ia un credit ne a marit dobanda de la 7 mil USD la 12 mil USD.D aia Ceausescu a hotarat impreuna cu CSAT sa plateasca urgent datoria externa.Nu a avut incotro,Numai ca a fost sabotat din interior si cei care au tras o am fost noi poporul,pentru al demoniza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  21 Noiembrie 2019, 19:48
Postat de Gargantua Egor pe 21 Noiembrie 2019, 15:17

O rusine mai mare nu se poate : Europa Unita ! O struto -camila politico-economica la care pun botul tot felul de " capsunari" si altii ca ei din tari diferite .In special din est .De ce ? Ca sa stea in genunchi pe sub masa bogatilor la firimituri si oase cu resturi de zgarci si urme de carne pe ele ! Iar marile economii " democrate " sa ne umileasca si sa faca masa de manevra din noi . Nu, patriotismul nu mai e o lauda; lauda e sa fii colonie si sa mai te si mandresti ! Urmare a scolii distruse din ultimii 25 de ani si a generatiilor de adormiti, aiuriti, sfertodocti cu diplome luate pe banii parintilor la " particulari " .

***. la fel si cei care ti-au dat like. oamenii din tarile sarace au plecat sa munceasca si inainte in tarile bogate pe motiv ca in tarile lor nu gaseau de munca sau erau batjocoriti. oamenii saraci prefera sa fie batjocoriti de straini pe bani multi decat de compatrioti pe bani putini. in romania daca chiar muncesti si ai noroc de un patron cat de cat o sa iei salariu la sfert sau mai putin decat in afara. daca vrei mai mult trebuie sa accepti salariu minim pe cartea de munca sau bataia de joc a patronilor. de aia pleaca lumea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cri5ti
cri5ti  •  21 Noiembrie 2019, 17:46

Mie unul mi s-a părut o idioțenie de la bun început.. I se pierde tot farmecul de turneu final.. seamăna mai mult cu niște preliminarii.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează