INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA reacționează dur și amenință: „Asta se întâmplă dacă abandonați campionatul!”

UEFA a trimis un avertisment Belgiei, care vrea să suspende definitiv ProLeague +33   FOTO
UEFA a trimis un avertisment Belgiei, care vrea să suspende definitiv ProLeague

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 09:14

UEFA a trimis un avertisment Belgiei, care vrea să suspende definitiv ProLeague, dar și tuturor celor care plănuiesc să-i imite pe belgieni.

După ce Consiliul Executiv al ligii belgiene a decis ca FC Bruges să primească titlul, iar campionatul să se suspende definitiv (se ține cont de actualul clasament din Belgia), hotărâre care trebuie ratificată de Adunarea Generală, pe 15 aprilie, UEFA a reacționat extrem de dur. 

Amenințând că, dacă pune capăt întrecerii interne acum, le va interzice cluburilor belgiene să participe în ediția următoare a cupelor europene.

UEFA a amânat Euro și cupele continentale pentru campionate!

Forul de la Nyon, care a amânat toate meciurile selecționatelor, și oficiale, și amicale, mai ales CE 2020, decalând și fazele finale de Champions League și Europa League pentru a permite competițiilor interne să se încheie pe teren (care au acum ca dată limită 3 august), a dat un comunicat vehement: „Intenția noastră a fost să armonizăm toate întrecerile cât putem de mult. Dacă nu se vor disputa simultan, ce soluție să găsim pentru contractele care expiră pe 30 iunie și pentru perioada de transferuri?".

Ceferin: „Orice suspendare acum e incorectă și nedreaptă"

Iar președintele UEFA a accentuat. „Credem că orice decizie de a întrerupe liga națională este incorectă și nedreaptă". 

„Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021" 
- Aleksander Ceferin pentru cotidianul flamand Het Nieuwsblad

„Se va putea juca în iulie și august"

Mai clar, le va interzice belgienilor să joace în Liga Campionilor și Liga Europa stagiunea viitoare. Un mesaj și pentru flamanzi, și pentru toți cei care au un asemenea plan.

În același timp, UEFA le-a trimis o scrisoare tuturor federațiilor și cluburilor. 

„Suntem siguri că fotbalul se va relua în următoarele luni, în condițiile dictate de autoritățile publice. Se va putea juca și în iulie și august, și campionatele naționale, și cupele continentale. E nevoie de o gestionare comună a calendarului, pentru a coordona finalul acestui sezon și începutul celui următor" - scrisoare UEFA

+29 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

România vrea să organizeze un Campionat European! Planul anunțat de ministrul Sportului

Iasmin Latovlevici și Gheorghe Grozav, dați afară de la Kisvarda » Decizia celor doi care a înfuriat clubul maghiar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
liviuemil
liviuemil  •  03 Aprilie 2020, 16:50
Postat de Calin Radulescu pe 03 Aprilie 2020, 09:39

CEFERIN e un *** insetat de bani... Nebunul ASTA vrea sa joace turca in plina pandemie... Foarte bine au facut belgienii... Echipa de pe locul 1 e declarata campioana si gata inchidem taraba cu divertisment... Mai vedem in septembrie daca pornim noul sezon... Asta e decizia corecta...

Si care e interesul tau aici? De ce ar trebui facut acelasi lucru si la noi ???

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  03 Aprilie 2020, 14:39
Postat de Mihnea Iorga pe 03 Aprilie 2020, 10:20

Omul le-a spus sa astepte Iulie, August, nu sa joace in Aprilie. Ori daca nici macar turca fara spectatori nu se poate juca peste 5 luni, inseamna ca pe aceia care nu ne omoara boala, ne omoara criza financiara...

Dacă era însetat de bani sacrifica campionatele interne, nu Liga Campionilor

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  03 Aprilie 2020, 11:22
Postat de Mihnea Ilie pe 03 Aprilie 2020, 09:45

Amice...ziaristii nostri au in marea lor majoritate o lipsa de cultura elementara...oricum,sunt multi care cred ca flamanzi...inseamna...nemancati????????????????????

Cică in prima zi de curs intr-o școala din Bruxelles învățătoarea spune copiilor ca flamazii sa se așeze pe rândul de la fereastra iar francezii pe cel de la perete. Din spatele clasei ***: da’ noi, belgienii, unde să ne așezăm doamnă!? :-)))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close