INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA

7 statistici tari după calificarea Croației în finala Mondialului

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 23:45

Croația a învins-o pe Anglia după prelungiri, 2-1, și s-a calificat în prima finală a unui Mondial din istorie. 

Mai jos sunt 7 statistici interesante despre calificarea Croației în finala Mondialului: 

1. Croația a devenit prima echipă care revine de la 0-1 într-o semifinală de Mondial după Franța, în 1998, care întorcea chiar într-un meci cu Croația și se califica în finală după o "dublă" a lui Thuram.

2. Naționala lui Zlatko Dalici este a doua cea mai mică țară dign lume care dispută finala unui Mondial după Uruguay. Croații au o populație de 4 milioane de locuitori, cu unul mai mult decât Uruguay.

3. Totodată, Croația este echipa cel mai slab clasată din clasamentul FIFA care atinge finala unui Mondial din 1992, de când această ieararhie a fost introdusă de FIFA. Croații se situează în prezent pe locul 20. 

4. E a patra echipă care câștigă o semifinală în prelungiri. Dintre acestea 4, una singură a reușit să și câștige apoi Mondialul: Italia în 2006. 

5. Croația nu are nici măcar o victorie în meciurile directe cu Franța. Francezii au câștigat de 3 ori și au remizat de alte două ori.

6. Croația este prima echipă din istorie care reușește să ajungă în finală după ce a jucat 3 meciuri cu prelungiri (cu Danemarca, Rusia, Anglia)

7. Golul lui Mandzukici (minutul 108:03) a fost cel mai târziu gol marcat vreodată de Croația la un Mondial. De asemenea, Anglia nu a încasat niciodată un gol atât de târziu. 

 
Croatia Reach The World Cup Final

Croatia beat England to reach the World Cup final

Publicată de Bleacher Report Football pe Miercuri, 11 Iulie 2018

Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
t0ni
t0ni  •  12 Iulie 2018, 18:37
Postat de adianghelescu pe 12 Iulie 2018, 09:01

daca prostia ar durea de mult erai mort

Croatii abea in finala vor intalni o adevarata echipa de fotbal! Daca o castiga finala, jos palaria! Dar le v-a fi estrem de greu cu o echipa atat de atletica si solida tactic precum Franta. Griezmann cu experienta sa si spiritul sau de sacrificiu intre atac si aparare si cu sageata Mbape vor fi greu de tinut, la ce nivel de joc au ajuns. Franta are in toate liniile jucatori cu multa experienta care ara terenul si se sacrifica colectiv in folosul echipei. Personal cred ca v-a castiga Franta si dupa meciul impotriva Argentinei am decis sa merg pe mana lor. Sunt prea multi factori pozitivi si prea multe semne de intrebare inca ce priveste aceasta inimoasa echipa a Croatiei.

adianghelescu
adianghelescu  •  12 Iulie 2018, 09:01
Postat de baruch pe 12 Iulie 2018, 01:23

dar cea mai tare constatare este ca-croatii n-au facut nicio schimbare in 90 de minute. dupa doua meciuri cu prelungiri si 11 metri. tine mult cafeluta bauta dimineata. allez la france!!

daca prostia ar durea de mult erai mort

baruch
baruch  •  12 Iulie 2018, 01:23

dar cea mai tare constatare este ca-croatii n-au facut nicio schimbare in 90 de minute. dupa doua meciuri cu prelungiri si 11 metri. tine mult cafeluta bauta dimineata. allez la france!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează