INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - ANGLIA 1-1 (2-1 DUPĂ PRELUNGIRI)

CROAȚIA - ANGLIA 2-1 // Luka Modric dezvăluie ce i-a motivat pe croați în fața Angliei: "Trebuie să fie mai smeriți și să respecte adversarul mai mult"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 12 iulie 2018 08:47

Croația s-a impus în fața Angliei, 2-1 după prelungiri, și va juca duminică, de la ora 18:00 în finala Campionatului Mondial 2018, cu Franța. Anglia va juca sâmbătă, de la 17:00, finala mică, cu Belgia.

După calificarea în finală, mijlocașul Luka Modric, căpitanul Croației și unul dintre cei mai buni jucători de la acest Campionat Mondial, a vorbit despre ce i-a motivat pe croați în meciul cu englezii.

"Mulți fani și jurnaliști au vorbit înainte de meci. Toți nu au luat în considerare Croația și asta a fost o mare greșeală. Noi am citit tot, am ascultat tot și am zis «Bine, în acest meci vom vedea cine este echipa obosită». Ar trebui să fie mai smeriți și să își respecte oponenții mai mult. Am arătat din nou că nu suntem obosiți. Am dominat jocul la nivel fizic și mental.

Trebuia să terminăm meciul înainte de prelungiri. Este o mare performanță pentru noi. Este un vis devenit realitate după mult timp. Suntem în finală și este cel mai mare succes din istoria Croației. Trebuie să fim mândri", a declarat Luka Modric, potrivit The Guardian.

Citește și: 7 statistici tari după calificarea Croației în finala Mondialului

Citește și: Bucuria Croației a făcut o victimă chiar pe teren :) » Jucătorii și-au dat seama și s-au revanșat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
t0ni
t0ni  •  12 Iulie 2018, 14:50
Postat de supereduardo10 pe 12 Iulie 2018, 09:45

La ce bulan au se poate sa castige si cupa dar sper totusi ca echipa mai buna sa triunfe .adica Franta. Oricum atata bulan pe o echipa nu am vazut plus un treaseu aranjat pentru rusi :)). Totusi au cativa jucatori de valoare si Modric este intradevar cel mai bun mijlocas la acest mondial, mai ales ca a avut un traseu infernal cu Realul anul acesta. Ce sa mai, sa nu ridicam Croatia in slavi desi e o echipa foarte buna parca a stricat mondialul ajungand in finala. mie unu imi par foarte cotonogari si nu-i suport din 98 cand ne-au furat cuu arbitrii pe fata de au primit un penalti gratuit. Daca se arbitre pe bune cred ca in meciul cu anglia ar fi trebuit sa aibe 2-3 suspendati.

Un lucru e cert, abea cu Franta vor da peste un adversar complet fizic, tactic si mental. Nu-mi iese din cap jocul francezilor foarte echilibrat in toate meciurile dupa ce au iesit din grupa. In permanenta concentrati pe joc-ul tactic impus de antrenor, siguri pe ei de parca jucau impreuna de nu stiu cati ani in ciuda fragedei varste a unora. Vorba cueva de pe net dupa meciul cu Belgia: "puteau juca belgienii si o saptamana cu francezii fara sa-i perturbeze din dispozitivul lor tactic." Presimt o finala tare si abea astept sa vad ce ghidusii mai face Mbape! :-)

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Iulie 2018, 13:40
Postat de romulus65 pe 12 Iulie 2018, 12:34

Parerea mea este aceea ca noi, ca natie, nu avem spirit de luptatori in noi. Sportivii nostri nu intra in teren avand in minte ideea de a muri cu adversarul de gat. In plus, ne multim cu putin si suntem delasatori.

pana la urma cred ca totul tine de cultura. cultura cultiva si mentalitatile. cand la noi se promoveaza non stop gigi becali si se doreste legalizarea abuzului in serviciu...in timp ce autostrazi, spitale, scoli, academii sportive nema...e normal toti sa creasca cu mentalitatea de "musca si fugi". romanul in general si fotbalistul roman in particular are ambitia sa ajunga undeva la un salariu bun, ca odata ajuns acolo sa se poata lasa linistit de meserie si sa o frece la rece.

alegsandru
alegsandru  •  12 Iulie 2018, 13:36
Postat de paiazze pe 12 Iulie 2018, 13:13

Balcanic inseamna si razboaie peste razboaie, conflicte peste conflicte, inseamna si stat pres in fata rusilor, inseamna si manele, inseamna si mizerie... Las-o mai usor, sa nu pari un "semidoct estofil". Nu poti sa iei numai ce-ti convine din spiritul balcanic ca sa-ti coafezi tu ideile si sa pari doct.

Razboiul de 100 de ani a fost in Balcani? 100 de ani! Razboaiele Napoleonice ? Iti mai pot da muulte exemple. Europa de Vest mereu aproape a fost in razboi. Nu a stat nimeni pres in fata rusilor in Balcani ci multe popoare au o afinitate etno-lingvistica sau culturala (Ortodoxia) pentru ei. Manelele sunt un gen de muzica la fel ca si rockul satanist. Marile epidemii au avut cea mai mare amploare in Europa de Vest : ciuma bubonica, febra spaniola (spaniola nu albaneza), varicela etc. PS: esti semidoct.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează