INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FINALĂ / FRANȚA - CROAȚIA, DUMINICĂ, 18:00, TVR1, GSP.RO

Croații au jucat 52 de minute în plus și au alergat cu 7 kilometri mai mult decât francezii: ”Puși sub presiune de la început, vor ceda!”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 10:57

Dalici și jucătorii lui sunt convinși că vor fi gata de finală, dar un francez avertizează: ”Nu vor fi proaspeți fizic. În plus, stresul a fost enorm. Ar fi inuman să mai ajungă o dată în prelungiri”.

Glumind, Zlatko Dalici dezvăluie o realitate neașteptată: "Noi vom fi prima echipă din istoria Mondialelor care evoluează la un turneu opt meciuri, nu șapte".

Selecționerul croat are dreptate. Cele trei prelungiri de câte 30 de minute exact atât înseamnă. O partidă. A opta. În timp ce adversarii din ultimul act nu au prins nicio repriză de prelungiri și au avut o zi de recuperare în plus.

Doar un albastru printre primii 5 maratoniști

Finala pare dezechilibrată. Cifrele sunt foarte clare. Potrivit statisticilor Opta și FIFA, cei 10 jucători de câmp titulari folosiți de Dalici împotriva Angliei au adunat în medie 52 de minute peste francezi. Și au alergat cu 7 kilometri mai mult, a observat L'Équipe într-o comparație a celor două formații.

Imaginea nu e completă: doar un albastru, Kanté, e în Top 5 al finaliștilor-maratoniști. În rest, doar "Vatreni". Și tot Kanté (alături de Varane) e printre primii cinci, după minutele strânse pe teren la această competiție. El și Varane sunt ultimii, deși au fost integraliști în toate cele șase întâlniri ale "cocoșilor". Însă Modrici, Lovren, Rakitici și Perišici au mai multe minute. Nici ei nu le au pe toate. Dacă nu ar fi fost înlocuiți, ar fi avut 630 de minute. Numai Modrici are peste 600.

"Cu cât sunt mai lungi meciurile, cu atât mai bine"

Dalici nu s-a plâns de oboseală nici la conferința de joi: "Sunt sigur că ne vom recupera la timp. Nu există scuze, e o finală de Mondial". Iar fotbaliștii lui sunt de acord. "Cu cât sunt mai lungi meciurile, cu atât noi stăm mai bine fizic. E impresionant", spune Subašici, iar Badelj îl completează: "Fizic, suntem gata de finală. Dar totul este în primul rând mental. Ce faci când se termină cele nouăzeci de minute și știi că mai sunt încă treizeci? Dai totul în prelungiri! La sfârșit, toți sunt la pământ".

"Nu vor fi proaspeți fizic"

Nu e chiar atât de simplu. Alexandre Dellal, fost preparator fizic la Nice, a dezvăluit pentru L'Équipe: "Oricât de bună ar fi recuperarea, croații nu vor fi proaspeți fizic, nu vor putea elimina toate reziduurile metabolice. Mai mult de atât, stresul a fost enorm. Pentru ei, să joace și a patra oară prelungiri ar fi aproape inuman".

Și același Dellal crede că, dacă vor fi puși de la început "unei presiuni infernale", jucătorii lui Dalici vor ceda!

360
de minute au jucat croații în ultimele 11 zile; pe hârtie, trei meciuri: "optimi", "sferturi", semifinale; în realitate, 4 partide normale

510
minute au evoluat în medie (de la startul CM) cei 10 jucători de câmp titulari croați din semifinală; francezii au adunat doar 458 de minute

55,4 km
au alergat în medie (de la startul CM) cei 10 jucători de câmp titulari croați din semifinală; francezii, numai 48,5 kilometri

Top 5 finaliști kilometri alergați

1. Modrici (Croația) 63*
2. Rakitici (Croația) 62,8
3. Kanté (Franța) 62,7
4. Perišici (Croația) 62,4
5. Vrsaljko (Croația) 58,4
* Kilometri alergați de la startul turneului

Top 5 finaliști minute jucate

1. Modrici (Croația) 604
2. Lovren (Croația) 561
3. Rakitici (Croația) 548
4. Perišici (Croația) 542
5. Kanté (Franța) 540
    Varane (Franța) 540
* Minute jucate de la startul turneului

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  13 Iulie 2018, 15:38

De data asta nu vor mai fi prelungiri. Arfi prea mult pt. croati. EI vor castiga finala in timpul regulamentar de 90 + 5 minute ! Deci si francezii vor avea mai mult timp pt. odihna dupa finala si de regreteeee !

1764415336908197
Tudorica Lucian  •  13 Iulie 2018, 13:09

Ce mi-ar placea s-o fure francezii. Atata o scormonesc cu oboseala croatilor.. Totul va fi mental iar croatii au un mental de invingatori.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  13 Iulie 2018, 12:42

au alergat mai mult ca au jucat mai mult...doh !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează