INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FINALĂ / FRANȚA - CROAȚIA, DUMINICĂ, 18:00, TVR1, GSP.RO

Declarație inedită despre finala CM: ”Dacă am ajuns la Roma, trebuie să-l vedem pe Papă”

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 11:33

Igor Tudor, foto, fostul internațional și ex-antrenor al lui Udinese, merge pe victoria Croației cu 2-1. ”Nu vom vedea un meci frumos, dar va fi decis de un detaliu sau de o execuție a unui mare jucător”.

Calificarea în premieră a Croației l-a uimit și pe Igor Tudor. "Cine se aștepta ca o țară mică de 4 milioane de locuitori să joace o finală de Mondial? E o performanță istorică", declară fostul fundaș internațional. Care are însă explicații: "Nu se pot face comparații cu 1998, fotbalul s-a schimbat mult, războiul s-a încheiat. Și atunci aveam vedete, dar acum există o conexiune mentală incredibilă pe care alte națiuni n-o au. Rakitici, Modrici și Mandzkukici au câștigat atâtea trofee la echipele de club, dar când vin la națională dau mereu maximum".

"Oboseala nu contează"

Ex-antrenorul lui Udinese nu crede că jocul selecționatei lui Dalici va fi afectat de oboseala fizică și mentală acumulată în 3 jocuri de 120 de minute și cu două loterii de la 11 metri. "Uitați-vă cum au rezistat cu Anglia! Toată lumea se aștepta să alerge mai puțin și a fost invers! Când ești așa aproape să devii cel mai bun din lume, oboseala trece în plan secundar. Franța e favorită pe hârtie și asta pune mai multă presiune pe ea. Nu vom vedea un meci frumos, dar va fi decis de un detaliu, o lovitură liberă, sau de execuția unui mare jucător. Nu-s superstițios și dau pronostic: 2-1 pentru Croația. Dac-am ajuns la Roma, trebuie să-l vedem pe Papă".

"În finală au ajuns cele mai bune echipe. Franța va fi cel mai greu adversar al nostru, e foarte periculoasă pe contraatac. Dar eu am rămas un mare optimist tot turneul și acum jucătorii cred în succes mai mult ca mine"
Zlatko Dalici, selecționer Croația

"Toate echipele care au avut un mare fuoriclasse, gen Messi ori Ronaldo, au plecat demult acasă, în timp ce echipele compacte, unite, cu spirit de luptă continuă. După părerea mea, Modrici merită Balonul de Aur"
Zlatko Dalici, selecționer Croația

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează