INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA, DUMINICĂ, 18:00, TVR 1, GSP.RO

Discursul ținut în vestiar de Paul Pogba: "Nu vreau să vin acasă înainte de sfârșit!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 11:23

Paul Pogba (25 de ani), mijlocașul lui Man. United, a devenit liderul vestiarului Franței, vorbindu-le "cocoșilor" la meciurile cu Argentina și Belgia, dar și acum, înainte de marea finală.

  • Franța - Croația, finala CM 2018, se joacă duminică, de la 18:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1. 

Talentat, capricios, dar și carismatic, la 25 de ani, Paul Pogba a reușit să se impună nu doar în teren în echipa Franței, dar să și devină vocea pe care toți o ascultă în vestiar. La fel ca după meciul cu Argentina, câștigată în "optimi", mijlocașul lui Manchester United și-a strâns colegii și le-a vorbit înainte de confruntarea cu Belgia, din semifinale.

În cuvinte simple, discursul său a fost intens: "Nu vreau să vin acasă înainte de sfârșit, acum când am doar 25 de ani! Vreau să merg în finală și vreau să câștig! Așa că vom da tot ce e nevoie, tot ce avem mai bun ca să ajungem acolo!". L-a ascultat tot staff-ul, l-au ascultat colegii.

Cuvintele lui Pogba au ajuns acolo unde trebuia. "Toți erau pregătiți de luptă. Paul fusese lucid și extrem de determinat", își amintește un apropiat al echipei.

O dată la un deceniu

Deschamps a vorbit și el. Le-a spus jucătorilor cât de norocoși sunt să ajungă să joace o semifinală de Mondial. "Acest lucru se întâmplă o dată la 10 ani. Ar fi păcat să fie nevoie să mai așteptați atât pentru o nouă ocazie!". Iar Franța, nemilos de pragmatică, a trimis Belgia acasă. Și e gata de marea finală.

"Nu mai vreau gustul amar de la Euro!"

Ieri, Pogba a apărut la fel de hotărât și în fața jurnaliștilor. Și-a amintit de finala Euro 2016, pierdută în fața Portugaliei, 1-0 după prelungiri. A fost acolo, pe teren și n-a uitat nimic: "Atunci noi am greșit! Mentalitatea nu a fost cum trebuia. După ce bătusem Germania în semifinale, am zis că e gata, am câștigat titlul. Ne vedeam campioni în avans, fără să ținem seama de Portugalia. A fost o mare greșeală. Mai simt și acum acel gust amar al înfrângerii din finală! Acum nu va mai fi la fel! Suntem concentrați, deciși să dăm tot și să aducem trofeul acasă!"

"Uneori fac bine, alteori rău, dar așa crești. Eu n-am fost bogat. Nici nu știu ce aș fi făcut fără fotbal. A fost prima mea dragoste, trăiesc pentru fotbal, joc pentru fotbal"
Paul Pogba, internațional francez

"Nu sunt foarte tânăr, dar nici bătrân. Însă pot să fiu mai bun, vreau să fiu mai bun! Și indiferent ce se va spune despre mine, bune sau rele, voi continua să lupt pentru dragostea mea!"
Paul Pogba

"Am văzut poze cu fanii fericiți după victoria cu Belgia. A fost extraordinar și vrem să vedem asta iar, după finală. E singurul mod de a scăpa de coșmarul finalei Euro 2016!"
Paul Pogba

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close